Reklama

Reklama

Houba Bob, který byl jako kuchař už tři sta čtyřiasedmdesátkrát vyhlášen zaměstnancem měsíce, sní v podmořském Bikini Bottom o povýšení a věří, že je favoritem pro funkci ředitele nové restaurace řetězce Krusty Krabs. Místo něj však pan Krabs nabídne místo Bobovu pesimistickému sousedu Squidwardovi. Zničený Bob vezme nejlepšího kamaráda Patricka a vydá se s ním do Goofy Goobers, aby utopil smutek ve zmrzlině. Jenže pak se úhlavní nepřítel pana Krabse Plankton rozzuří, že se o otevření Krusty Krab 2 objevila reportáž v televizi, zatímco do jeho restauraci Chum Bucket ještě nepřišel ani jeden zákazník. Rozhodne se pomstít a ukrást přísně tajný recept na populární pirožky pana Krabse. Součástí plánu je také krádež koruny krále Neptuna, falešné obvinění pana Krabse z této krádeže a samozřejmě vláda nad celým světem. Nejprve se mu daří, ale pak se do věci vloží Bob, který spolkne zklamání a jako věrný zaměstnanec nabídne panu Krabsovi pomoc. Jenže dokáže vůbec malá mořská houba tak velkou věc, jako je záchrana královské koruny a likvidace slizké pěny dřív, než Plankton změní Bikini Bottom v Planktopolis? Možná ano, vždyť má na své straně Neptunovu dceru Mindy... (TV Nova)

(více)

Recenze (219)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Spongebob je skvělý, Patrick jakbysmet, ale nade všemi ční hvězda hvězd, DAVID HASSELHOFF. Jeho skvělá parodie Pobřežní hlídky přidává filmu (který kvalit seriálu bohužel zdaleka nedosahuje) jednu celou hvězdu (hereckou i hodnotící). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě naprosto brutální kreslenej nářez a já vůbec nevím, jak je možný, že Spongebob celou tu dobu šel mimo mě. Možná jsem si říkal, že nechápu, kam až tvůrci jsou schopní s pohádkami zajít, protože mluvící houba na mytí nádobí mi přišla už dost brutální nápad pro pobavení dětí. Přitom teď mám pocit, že to je spíš pro dospělý...i když děti se v tom asi taky nejdou. No nářez, fakt že jo. Tohle jednou budu pouštět svým dětem. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

Jep, takhle bych si představoval film k populárnímu seriálu. Kybel nápadů hozen do celovečerní stopáže s tunou odkazů, meta fórků a živelné animace. Fakticky vydařená zábava. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Průměrné a do těch správně úchylných mezí se to dostane až v druhé polovině. Je ovšem třeba si popravdě přiznat, že David Hasselhoff je nadaný umělec a ještě nadanější plavec. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Fakt meganářez nejhustější je ten SpongeBobův kámoš Patrick ten je fakt rulezz. Pak killer Dennis je taky OK ale uplně nejvíc jsou ty dva burani u benzínky jak se vždycky plácnou do kolen a začne hrát Country hudba to se musí vidět. Mimochodem z Hasselhoffa se na starý kolena stal komediální genius. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Spongeboba jsem teď po letech viděl na BLU RAY (i když s titulkami) a je to pro mne pořád nej animovaná postavička. Vždycky se parádně pobavím. A na BLU RAY je nepopsatelný obraz, až mi z těch zářivých barev vylézaly oči z důlku. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se u animovanyho filmu nenasmal tak, jako u Spongeboba. Sice to je poprvy, co jsem se s touhle morskou houbou, ktera vypada spis jako sejra v krabici setkal, stejnojmenny serial mi nic nerika, ale byl jsem hodne mile prekvapenej. Konecne po case kvalitni 2D animovany film a navic styl animace pripomina uchylarny jako Krava a kure. Samotna animace je pak hodne povedena a zabery na jejich xichty sou fakt brutalni. Tohle musel vymyslet nakej silenec. Navic tu je mistama animace spojena s klasickym filmem a to dopadlo taky paradne. Hned po Spongebobovi a jeho kamaradovi Patrikovi (hvezdice co vypada jak parek) tu je nejbrutalnejsi David Hasselhoff, kterej proste nema chybu. Skoda, ze film ma jen nakejch 75 minut, moh by bejt trochu delsi, ale na druhou stranu je prave diky svoji delce tak nabusenej forama, ze uz to ani vic neslo. Ani na chvilicku se nenudite a zaver kdy to Spongebob rozjede na kytaru je fakt vostrej. Navic vetsina hlasu je nadabovanejch celkem priteplene, coz by v jinym filmu pusobilo dost blbe, ale tady to skvele sedi a hudba je taky super. Akorat si nejsem moc jistej, ze to je pro nejaky maly deticky, protoze mistama je humor fakt dost infantilni. I pres slabsi pribeh si myslim, ze si 5* zaslouzi. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Energickosť, s ktorou tvorcovia pristupovali ku každej scéne, je priam nákazlivá a aj napriek tomu, že väčšina humoru takéhoto typu ma príliš nebere, som sa počas celého filmu ani na chvíľu nenudil. Nejde neodporučiť každému, koho dávka hrubozrnnosti takého kalibru len tak nerozhodí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

tak tohle bylo krutý, retardovaná houba a vymaštěná hvězdice se spodkama s panem burákem, to jsem fakt ještě neviděl a k tomu nejvostřejší scéna filmu s Davidem Hajzlhofem, kterej se tady sice objeví jenom na pár minut, ale i přesto se to stává jeho nejlepším filmem ve kterým hrál, teda jestli se tomu tak dá řikat. Děj je samozřejmě stejně dementní, jako hlavní postavičky, ale že by to mohlo být jinak, to se ani nedalo očekávat, ale to nevadí a tady je to jenom a jenom dobře, navíc to dokonale paroduje různý drsný scény z jiných filmů. Nicméně mi ale bohužel někdy nepřipadlo tak vtipný, jak toasi mělo být, takže zas tak dobrý to neni, aby si to zasloužilo 5*, ale kvůli Hajzlhofovi prostě nemůžu jinak ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hero's Journey, při které se kadence fórků nijak nesnížila a mnou oblíbené animační hrátky s bublinami vzduchu přinesly nové nápady. Jestliže ta naivní houba a dementní hvězdice byly Frodo se Samem, pak Motorboat Hasselhoff byl Orel, co je dostal na Dno bikin. Mimochodem, zajímavý plavecký styl. Na olympiádě by si to mohl rozdat na 100 metrů volný způsob se Zvířetem Robem Schneiderem.. Škoda upozadění sépiového pokladníka od Křupavého Kraba, jeho smrtelný hřích Hněv tomu docela scházel.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Wow, tak toto bola naozaj pecka. Milé, jednoduché, škoda, že nemám MTV, aby som mohol pozerať seriál. Jednoduchý nápad a námet, skvelý príbeh a veľmi, veľmi milučké, ozaj. Veľmi som sa bavil. A Hasselhoff? Perla perál. 90%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky seriálu jasná volba. Pro nás ostatní jen příliš šílený animák. Nebylo to svého času špatné, ale humor SpongeBoba se nesmrtelným skutečně nestal. Nicméně síň slávy Nickelodeonu bude součástí dětských vzpomínek každého, kdo zažil SuperMax. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Hodně nízkotučná záležitost... Lehce surrealistické Spongebobovy příhody v seriálu, vyznačujícím se krásně relaxačním mixem infantility, absurdity a bezstarostnosti mám strašně rád, filmová forma mu však dle mého názoru moc nesedí. Desetiminutové díly jsou ideální - jeden nápad, rychle rozvést tím nejsrandovnějším směrem a finito. Epičtější podoba se k Spongeovi prostě nehodí. Potěší docela povedený výstup Davida "Mitche" Hasselhofa, zamrzí absence Sandy, presence Mindy a hodně rozporuplná kvalita několika málo muzikálových vložek... Stay short, Spongebob... 50% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký podmorský animovaný seriál o Sponge Bobovi a jeho priateľoch je pre mnohých uživateľov tejto filmovej databázy kultovou záležitosťou. Ja sa však musím priznať, že nepratrím medzi znalcov, obdivovateľov, ani fanúšikov tohto titulu. Akosi to okolo mňa prefrčalo, bez toho, aby som si to nejak zvlášť všimol. Takže, keď som si pustil celovečerný snímok "SpongeBob v krátkych nohaviciach" (The SpongeBob SquarePants Movie), ktorý bol natočený v roku 2004, tak som prakticky vôbec nebol ovplyvnený pôvodným seriálom. Vstúpil som na neznáme územie, dostal som sa nezmapované otvorené more. A možno to tak bolo aj dobre. Bez stereotypných predsudkov, či bez nadšených očakávaní, som si tento animovaný film pozrel. Nebolo to nič výnimočné, ale ani som sa pri tom nenudil. Takže dávam tri hviezdičky. *** ()

Reklama

Reklama