Reklama

Reklama

Nacu e no tobira: Kimi no miru mirai e

  • Japonsko Natsu e no Tobira: Kimi no Iru Mirai e (více)
Trailer 1

VOD (1)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (9)

mac000 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem přečetl tak před 35 lety, úspěšně zapomenul, ale když jsem teď sledoval film, vybavoval se mi děj vždy kousek dopředu, jak jsem si připomínal o čem Henleinův román byl. Takže celkem vzato se T. Mikimiu podařilo evokovat zvláštní poetiku, kterou má předloha (byť zasazená do Ameriky). Pochopitelně film může pracovat s reáliemi "budoucnosti" hrdiny /když se probere ze spánku/, která je velmi blízká naší "přítomnosti" ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Za mě zklamání, které je pravděpodobně silně subjektivní. Ale protože R.A.Heinlein je jeden z mých nejoblíbenějších autorů a četl jsem od něj v podstatě naprosto všechno a Dveře do léta jsou jednou z mých nejoblíbenějších knih vůbec, tak je to asi pochopitelné. Zasazení do asijských reálií mi nevadilo, ale prostě hlavní hrdina je dost mladší, než bych si představoval. Vypadá jako student, ne jako úspěšný inženýr, ale spíš roztržitý nepraktický geek. Robot Pete byl zbytečně navíc, celé hrátky s časem jsou zkráceny a zjednodušení zápletky je podle mě prostě moc velké. Bere si to jen hrubý základ, který celkem příjemně a romanticky, to zase neříkám že ne, podává i lidem předlohou nepolíbeným. Sice se asi musí ocenit, že vůbec adaptace téhle skvělé knížky vznikla, ale já bych to chtěl příště jinak a lépe. Prosím prosím. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Milá romantika v pěkném sci-fi hávu. Je mi jedno, že tam ten pokrok není domrtě vysvětlovaný. Prostě takhle se to jmenuje, takhle to funguje, ale proč to tak funguje... je mi to jedno, navíc by to v příběhu jen překáželo. Sedlo mi to. Příjemně mi to utíkalo, hlavní hrdina mi byl sympatický a to nejen tím, že to byl chovatel kočky. Jde vidět, se Kento pomalu herecky posouvá, nestagnuje, snaží se. I jeho robotický kámoš v podání Fudžiki Naohita byl sympatický, fajn a dobře zahraný. Celkově mi to přišlo jako odpočinkový film, není to žádné velké drámo a to se mi na tom líbilo. Nechtěla jsem se napínat jako struna, chtěla jsem si u sledování odpočinout a to film splňuje. Bylo to fakt příjemné podívání. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

No, kdyby to nebylo tak patetické, zbytečně překombinované a kýčovitě natočené, mohlo by to být fajn. Jenže to je patetické, zbytečně překombinované a kýčovitě natočené, takže mě to moc nenadchlo. Spíš jsem byl zklamaný z toho, že tohle dost připomíná spíš jihokorejské sci-fi než japonské, až mě to trochu vyděsilo, protože mezi těmi národy (aspoň co se filmů týče) pořád vnímám výrazné rozdíly a japonská kinematografie mi sedí rozhodně mnohem víc. Tohle má sice dobrý nápad a občasný fajn fór skrze robota Peta, i některé scény jsou docela zdařilé, i když z toho čiší nízký rozpočet na sto honů, ale to mi tolik nevadilo jako to, co jsem vypsal výše. Pro mě takhle spíš ne než jo... Lepší 2* ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že na film jsem se dva roky těšil, navíc knižní předlohu jako klasiku znám. Začněme pozitivy Kento Jamazaki měl dohled nebo motivaci a podává skutečně herecky výkon (nikoliv jen svůj standard, nebo nezájem, který jsme viděli bohužel často), Naohito Fudžiki jako robot Pete nemá chybu. Celý příběh má moc hezkou atmosféru a feeling 90.tých let, od úvodních titulů a uvedení do příběhu mě to chytlo. S pokračujícím časem vidíme poměrně svojkou adapatci Henleinova originálu. Chápu, že z důvodu stopáže a úspornosti museli trochu zjednodušovat a udělat si věci po svém. Nicméně kouzlo originálu tak to úplně nemá, vztah mimochodem neměl být platonický, atd., ale budiž pořád nadprůměr a má to svoje kouzlo nejen díky té chlupaté šelmě. ()

Reklama

Reklama