Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři roky po loupeži v kasinu Terryho Benedicta se gangster objeví ve vile Dannyho Oceana a jeho ženy Tess. Chce zpět svých sto šedesát milionů dolarů, a tak se celá parta musí znovu sejít. V Amsterodamu se nechají najmout na loupež vzácného dokumentu z trezoru dokonale zabezpečeného domu podivínského milionáře van der Woudea. Přestože se to zdá nemožné, parta nakonec díky Rustymu najde způsob, jak trezor otevřít. Zjistí však, že ho už před nimi vyloupil Noční lišák. Na místě činu nechal vzkaz, že to byl on, kdo Dannyho partu udal Benedictovi. K loupeži je povolána expertka Isabel Lahiriová, která byla kdysi Rustyho milenkou. Brzy pozná, kdo se do domu vloupal. Varuje Rustyho, který řekne ostatním nejen o svém vztahu s ní, ale také, že je dcerou slavného lupiče LeMarca, který před lety zmizel a u něhož se kdysi učil. Dannyho parťáci odhalí, že Lišák je další LeMarcův žák Francois Toulour. Sejde se s Dannym a nabídne mu soutěž o nejlepšího lupiče. Cílem má být vzácný francouzský klenot, který bude nakrátko vystaven v Římě. Pokud ho Danny se svými parťáky ukradne dřív než on, Toulour za ně zaplatí dluh Benedictovi. (TV Nova)

(více)

Recenze (587)

POMO 

všechny recenze uživatele

Na oddychový film zbytočne prekombinovaný dej. A podstatne hektickejší než v jednotke. Ale vďaka sympatiám hviezd, kostýmom, ktoré ich krásne dotvárajú a výbornému, až tarantinovsky efektnému soundtracku to ujde ako voda. Celkovo niekde medzi 3 a 4 hviezdami. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh obsadil do svého snímku ještě více hollywoodských hvězd než v jedničce. Opět natočil příjemnou stylovou krimi podívanou, v níž si hraje s filtry i nejrůznějšími nájezdy kamery. Bohužel scénář nedosahuje kvalit prvního filmu, celý příběh je zbytečně roztříštěný a nedrží pohromadě. Velká škoda, že filmař Soderberghova formátu, patřící mezi současnou americkou režisérskou špičku, který navíc umí natočit i "komerční" film "nehollywoodským" stylem, se tentokrát nechal unést hrou s komplikovaným příběhem. Ani ty cameo roličky a vtípky s nimi spojené nějak nefungují. Pořád jde ale o nadprůměrnou oddechovou záležitost. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce nemám co vytýkat - prefektní střih, nápaditá kamera, ale i svižná režie, dobře volená hudba a příjemné herecké obsazení. Bohužel scénář je na mě trochu překombinovaný, což někdý bývá ku prospěchu věci, ale v téhle oddychovce mi zbytečná komplikovanost příběhu vadila. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Nekonzistenční mix stylů, filtrů a hereckých osobností, který chce být tak světaznalým kouskem, že v konečném hodnocení působí spíše jako vidlák snažící se zapadnout mezi společenskou elitu v kostkované košili a odérem z vepřína. Jak se říká, marnost nad marnost a pan Soderbergh by si měl uvědomit, že sice umí mixovat, ale kupit přes sebe obrazy bez silnější pospolitosti a jakéhosi účelu trochu pozbývá smyslu. I při rezignaci na přílišnou a zbytečnou překombinovanost se už dnešní divák rohlíkem opít nenechá a u téhle mozaiky se vlastně jenom silně nudí. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh dokazuje sobě i nám, že je schopný natočit o tomtéž dva velice odlišné filmy a ještě tím slušně pobavit. Bohužel je tam už jen to "slušně". Povedeně si pohrává s ruční kamerou, která roztřeseně snímá ty elegantní a dobře vypadající herce, kteří už nepůsobí tak sebejistě a pohodově jako tomu bylo při prvním setkání. Ano, je to záměr a je to zajímavý záměr...jenže, kdo o to stojí? Tohle jsou Dannyho parťáci, sakra, ne Guy Ritchie, jehož filmům se až podivuhodně podobá i místní hudba. U toho opravdu člověk neví, co může čekat...skoro:) Ale právě proto, že tohle je "jen" Steven Soderbergh a jsme v žánru v jakém jsme, tenhle tah s temnější atmosférou a pokažením všeho, co jde, moc nevychází. Co ale vychází na sto procent, jsou některé konverzační vtípky, například nezbytný rozhovor Clooney-Pitt mezi čtyřma očima a nějakým tím chlastem, ze kterého pochopíte, že i velká sklenice může být i velkému herci malá. Další skvělá věc a ukázka všemocnosti režiséra je Julia Roberts. Ta samá Julia Roberts, která byla v prvním díle symbolem krásy a tím, zač stojí bojovat do posledního dechu, tady vystupuje jako nenamalované (nebo aspoň namalované tak, aby vypadalo že není namalované) a špatně oblečené křoví a na výsluní září a sexappealem žhne Catherine Zeta-Jones, které mimochodem ty kratší vlasy sluší tak, že by se to mělo v rámci bezpečnosti zakázat. A rozhodně po Bradově boku vypadá líp než Angelina Jolie (zdravíme Tylera;)). Pořádně kvalitní fotky v těch rudých šatech z konce filmu a máme tu novou bohyni....ale to už jsme zase tam, kde nemáme být. Máme být u toho, že ač se druhý díl snaží jak chce, hraje na jinou strunu a kdesi cosi dalšího, aby diváka zaujmul (za což budiž rejžovi chvála aspoň kvůli tomu úmyslu), dějově kombinační frajeřinky je třeba mít v krvi tak jako je tomu třeba u Podfukářů, jinak bude výsledek spíš horší než lepší. A osobně si myslím, že žoviální nadhled slušel Dannyho Parťákům poněkud víc. Hodně těsných 70% a jdu se svou milou na večeři;) PS: Pokud jste to dělal všechno sám, tak hodně velký respekt, monsieur Cassel. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Zmatené, utahané, postrádající šmrnc a eleganci prvního dílu. Brilantní atmosféra se vytratila a zůstali akorát solidně bavící se herci. Veliká škoda nevyužitého potenciálu a ostrý kontrast skvělému prvnímu dílu. Snad se v trojce tvůrci vrátí ke stylu jedničky, tenhle překombinovaný hype Dannyho parťákům nesvědčí... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Natáčení dvojky Dannyho parťáků musela být ohromná legrace. Mnoho hvězd na place, kanadské žertíky pánů Clooneyho a Pitta, natáčení ve slunné Itálii... prostě atmosféra jako na rodinné dovolené. A na filmu je to znát, na každém záběru je to znát. Lidé, co Parťáky dělali, si to náramně užívali. Nejspíš je to bavilo do té míry, že zapomněli, pro koho to celé vlastně dělají, pokud to ovšem skutečně nedělali jenom pro sebe, o čemž pochybuji, pak by totiž nemohli na diváky ušít takovou boudu. Celý film je rafinovaným podrazem, jehož obětí však není žádná z postav, nýbrž divák sám. Podobné „zapojení do hry“ se mnohým nebude zamlouvat, také já váhám, zda-li z toho být nadšen či naštván. Ono „zapojení“ v podstatě spočívá v tom, že jste ze hry zcela vyeliminováni, dokud vám nedojde, že bez vás by hra postrádala jakýkoliv smysl. Parťáci 2 mají mnoho hluchých míst, převážně dialogových scén snažících se rozvíjet charaktery jednotlivých podrazáků, což – nemohu si pomoci – do svižné krimikomedie nepatří. Chceme přeci hrdiny bezmála dokonalé, bez nějakých mindráků, kteří se po nátlaku slabošského majitele kasin nesesypou jako hromádka kokainu. Psychologie ať si dá oraz. Jenže žánrové zařazení tohoto snímku není tak jednoznačná, čímž se dostáváme do začarovaného kruhu, sloužícího coby solidní štít proti kritice Stevena Soderbergha. Proč nad tím však přemýšlet, jednoduše si užijme výborně natočený „masák“ prozářený hollywoodskými hvězdami a do následujícího dne zapomeňme, že jsme něco podobného vůbec viděli. Vždycky se můžeme ukonejšit tvrzením, že zrovna tohle byl tvůrčí záměr. 70% Zajímavé komentáře: Isherwood, Fabienne, Shaqualyck, PALINO, Bobek15, Indy ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dokonce ještě nudnější a zbytečně překombinovanější než jednička a to už je co říct. Vincent Cassel tam spíš trapnil. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po tom co Nečas z ODS oznámil, že si sice ze svých daní platím sociální pojištění, ale žádnej důchod nedostanu, protože jsme prý špatně hospodařili , / to nevím, jestli jsem jako hospodařil špatně jen já z Nečasem nebo jak? / jsem se rozhodl, přidat k Dannyho parťákům. Pozvu je do naší země , ukážu jim kde je nejvíce peněz a společně okradem Nečase z ODS a já budu mít na důchod. Určitě by to nebyla tak složitá loupež jako v tomto filmu, kde jsem občas nevěděl čí jsem a jak se jmenuju. Naštěstí to bylo docela vtipný, tak jsem se alespoň smál a tím vykazoval známky pro okolí, že tomu rozumím. Taky už mě začala srát Julia Roberts, jeden díl jsem jí ještě toleroval, ale radši budu, když jí budou strkat do filmů na které se nekoukám. Jo a kdo se mě v tomhle dílu líbil hodně, byl Noční Lišák v podání Vincenta Cassela, toho sem pozvu taky. Ten by mohl okrást Klause. To by byl soubjíček dvou superveličin oboru. Noční lišák se svou akrobacií přes bezpečnostní lasery a Klaus se svou kuponovou privatizací. Taky by mě zajímalo kde Pitt kupuje ty luxusní hadry, jsem byl v Hypermarketu, ale ty hadry tam prostě nebyly. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden Ocean a ten byl tak impozantní, že dokázal spáchat i takovou loupež, jaká by nikdy nikoho jiného snad ani nenapadla. Tedy nikoho mimo Hollywood, samozřejmě. A ten Ocean měl s sebou partu hustejch týpků, kteří taky stejně jako on zrovna chyběli ve škole, když se probíraly "morální zábrany", takže jim nečinilo problém se s ním do těch bláznivých loupežnických kousků pouštět. To jsme se přesvědčili už v jedničce a tady ve dvojce to je obdobné. Nicméně mám trochu pocit, že autor geniálního loupežnického plánu si tentokrát pozval na pomoc s prosíkem o radu i samotného Harryho Pottera a ten mu nakukal pár fikaných kouzel, protože v reálu by takto překombinovaná akce musela umřít už na samém startu. Když se ale divák oprostí od kombinačních kliček a nechá se jen tak "houpat na hladině a unášet proudem", dá se tohle Soderberghovo dílo dokoukat i bez hrozby stržení mozkových závitů. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

Oproti svižné jedničce straaaašně natahovaná nuda. Vlastně nechápu z jakého důvodu se to tak zbytečně překombinovalo (kolikrát jsem si říkal "cože?") Fakt zklamání. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokračování volně navazuje na první díl a měl jsem co dělat, abych se do děje alespoň trochu dostal. Po celou dobu sledování filmu ve mně totiž vyzníval fakt, že v tom mám guláš jako maďarští vojáci na obědě po nedělní tůře po jejich kopcích a dolinách. U filmu samotného jsem se vcelku slušně nudil, ale chvílemi to zachraňovala zajímavá muzika, i když soundtrack bych si nepořídil. Velkých hereckých ikon je ve filmu celá řada, ale kdo dokázal překvapit na celé čáře tak rozhodně Vincent Cassel, charismatický to záporák, ještě k tomu objevující se v opravdu skvostné napětím a parádní muzikou nabité scéně a nezbývá mi než potvrdit, že ačkoliv je dvojka mišmaš nepředstavitelný chvílemi jsem se solidně bavil i když už to je film naprosto zbytečný...ale co pak bude trojka? --- Vypadám na padesát? - Jo, no...jen od krku nahoru. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Hviezdne osadenstvo s predchodzieho dielu zostáva ale ich presun na Európsky kontinent nevyznel tak nápadito ako by si priali ostali len v tieni vysoko nastolenej zlodejskej latky predošlej časti. Ale zopár vydarených momentiek sa tu aj tak nájde. ║Rozpočet $110miliónovTržby USA $125,544,280Tržby Celosvetovo $362,744,280 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Asi patřím mezi tu malou hrstku šílenců, kteří mají natolik zvrácený humor, že jim nestačí 11 a ani 12 superhvězd, ale 13. Tou 13náctou superhvězdou pro mě je nalezený vnitřní humor Dannyho parťáků 2, který se chvílemi přesouvá na pole sebe parodie. Což mě naprosto naplňuje. Pro přesnost příklad za všechny. Julie Roberts přijede hrát Julii Roberts na dovolené. Mimo jiné se setká s Brucem Willisem , který s ní v klidu diskutuje a baví se o tom kde byli naposledy a poté jí někdo v klidu řekne, že vůbec nevypadá jako Julie Roberts. Steven Soderbergh pochopil, že klíčem k kvalitnímu filmu nejsou vážné pohledy super hvězd, ale humor, s kterým na sebe dokáže film sám a postavy v něm pohlížet spojený s dokonale vypointovanými scénami jako je např. "záchodové svědomí" v podání Brad Pitt na začátku filmu. Nečekal jsem, že se pobavím lépe než u prvního dílu, který mě poměrně zklamal nevyužitým potenciálem a nulovým humorem. Přesto je dvojka zdárným pokračováním posouvajícím celou sérii trochu jinam a v které se Steven Soderbergh vůbec nebojí riskovat a vytvořit pro nezkušeného diváka komplikovanou montáž scén, která při pochopení její pointy dává až ďábelský smysl. Už teď se těším na další díl který jak moc a moc doufám, udělá další krok správným směrem a zasměji se ještě o trochu více. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: George Nolfi .. Jsem tulákem v čase i prostoru, abych byl tam, kde jsem byl. Snímeček je to na první pohled slušný, střídmě zábavný a celkem dobře natočený. Ovšem postrádá jakékoliv ambice být i něčím víc. Herci i tvůrci si natáčení rozhodně užívají, bohužel to je pro ně primární a mezi tím zbude pro diváka spousta nudných, samolibých a doslova příšerně hloupých scén, které korunuje nevěrohodný scénář, zapletený jak tkaničky pětiletého dítěte. Soderbergh je zkrátka pokrytec, který dává svůj talent vniveč (nebo už prostě na víc nemá..). 50%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Solidní, byť scénářem i hereckým obsazením poněkud přeplácaný průměr. Pouze hlavní postava má dostatek prostoru něco předvést; ostatní se vždy tak objeví a zase zmizí. A možná se znovu objeví a nebo také ne. Opravdu vydařené scény jsou ty kde si herci dělají legraci sami ze sebe; kupříkladu řešení věku Dannyho alias George Clooneyho či záměna Julie Roberts za Julii Roberts. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tak jsou tady zase. Každý dluží 17,34 mil. dolarů, pokuď tedy dostanou menší úrokovou sazbu od Terryho Benedicta..... . Zřejmě pokus o něco ,,nového" ve světě filmu dal možnost vzniku této nudné podívané s hvězdným obsazením, ale s nezáživnými hereckými výkony. Snad jen krása C.Z.Jones a charisma G.Clooeyho vyčnívají. Vše korunuje trapnej závěr. Ostatně trapných věcí je zde k vidění víc. Třeba setkání Willis - Robertsová. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Po geniální jedničce obrovitánské zklámání !!!! Na mě moc překombinované. Díval jsem se na to třikrát. Dvakrát jsem nechápal o co tam vlastně jde a na potřetí jsem usnul. Čtvrtou šanci už tomu dávat nebudu, nejsem blázen, ale až to jednou popluje v tv, tak se na to kouknu a uvidím. ()

Související novinky

Debbie a její parťačky jsou rekordní

Debbie a její parťačky jsou rekordní

11.06.2018

Zlodějský spin-off Dannyho parťáků se Sandrou Bullock (Gravitace) a Cate Blanchett (Thor: Ragnarok) v hlavních rolích od začátku neměl úplně snadnou pozici. Nejsou to koneckonců ani dva roky, co… (více)

Matt Damon je Marco Polo

Matt Damon je Marco Polo

04.05.2005

Scenárista Kráľovstva nebeského William Monahan sa púšťa do písania scenára k pripravovanému dobrodružnému filmu MARCO POLO, ktorý bude vychádzať z Polovej autobiografickej knihy Travels ("Cesty").… (více)

Nový Soderbergh

Nový Soderbergh

18.03.2005

Ďalším filmom Stevena Soderbergha po komerčne úspešných Dannyho parťákoch 2 bude dráma THE GOOD GERMAN, vychádzajúca z románu Josepha Kanona. Snímka bude rozprávať o americkom novinárovi, ktorý sa… (více)

Stále populární tajní agenti

Stále populární tajní agenti

08.02.2005

Eva Longoria bude patrně jednou z posledních hvězd, které jsou obsazeny do snímku THE SENTINEL. Těmi dalšími nejsou nikdo méně známý než Michael Douglas, Kiefer Sutherland a Kim Basinger. Film… (více)

Reklama

Reklama