Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři roky po loupeži v kasinu Terryho Benedicta se gangster objeví ve vile Dannyho Oceana a jeho ženy Tess. Chce zpět svých sto šedesát milionů dolarů, a tak se celá parta musí znovu sejít. V Amsterodamu se nechají najmout na loupež vzácného dokumentu z trezoru dokonale zabezpečeného domu podivínského milionáře van der Woudea. Přestože se to zdá nemožné, parta nakonec díky Rustymu najde způsob, jak trezor otevřít. Zjistí však, že ho už před nimi vyloupil Noční lišák. Na místě činu nechal vzkaz, že to byl on, kdo Dannyho partu udal Benedictovi. K loupeži je povolána expertka Isabel Lahiriová, která byla kdysi Rustyho milenkou. Brzy pozná, kdo se do domu vloupal. Varuje Rustyho, který řekne ostatním nejen o svém vztahu s ní, ale také, že je dcerou slavného lupiče LeMarca, který před lety zmizel a u něhož se kdysi učil. Dannyho parťáci odhalí, že Lišák je další LeMarcův žák Francois Toulour. Sejde se s Dannym a nabídne mu soutěž o nejlepšího lupiče. Cílem má být vzácný francouzský klenot, který bude nakrátko vystaven v Římě. Pokud ho Danny se svými parťáky ukradne dřív než on, Toulour za ně zaplatí dluh Benedictovi. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (586)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: George Nolfi .. Jsem tulákem v čase i prostoru, abych byl tam, kde jsem byl. Snímeček je to na první pohled slušný, střídmě zábavný a celkem dobře natočený. Ovšem postrádá jakékoliv ambice být i něčím víc. Herci i tvůrci si natáčení rozhodně užívají, bohužel to je pro ně primární a mezi tím zbude pro diváka spousta nudných, samolibých a doslova příšerně hloupých scén, které korunuje nevěrohodný scénář, zapletený jak tkaničky pětiletého dítěte. Soderbergh je zkrátka pokrytec, který dává svůj talent vniveč (nebo už prostě na víc nemá..). 50%. ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Tempo. Rychlost. Dynamika. Soderbergh rozhodně neotálí a nezdržuje. Jak by taky mohl, když mu před kamerou stojí ty největší hollywoodské hvězdy současnosti? Čas neúprosně běží - svižně a stylově se seznámíme se starými známými i novými (ale stejně známými) tvářemi a hned vyrážíme do Evropy. Amsterdam, Řím, Francie - Soderbergh střídá místa, že to ani nestačíte postřehnout. Hraje si s časem a flashbacky a jako vždycky vás dostane. Poslední minuty jsou nabyté pointami, nečekanými zvraty a dalšími typickými libůstkami. Poznáte, že každý záběr měl své odůvodnění. Práce s kamerou je naprosto nepředvídatelná a přesto stále svá. Pomalé dlouhé záběry se mísí s eliptickým střihem, rychlou montáží a stop-záběry. Dannyho parťáci 2 chtějí nabídnout divákovi více (hvězd, lokací, překvapení). Podmínka pro dobrou zábavu: První díl nemůžete jen znát, ale musíte ho milovat. Některá vysvětlení jsou příliš rychlá a zmatená, některá zase nečekaně jednoduchá (deus ex machina). Napoprvé není lehké se orientovat - to bych viděla jako jednu z mála chyb. Až to uvidím poněkolikáté, budu moci posoudit celkovou logičnost příběhu. Já mám pro tu Soderberghovu bandu prostě slabost... ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Už vidím ta zvednutá obočí...Ale tohle je moje oblíbená hračka. Neubližovat, nešlapat na ni, neházet po mně vajíčka-jedině Fabergé:) ....Geniálně překombinovaná zápletka. Soderbergh roztomile plýtvá nápady, hollywoodský all-stars team se zjevně báječně baví a divák... ten si nějak poradí. A když ne, má smůlu. Pánská jízda šéfovaná velkou trojkou Pitt-Clooney-Damon dává slovnímu spojení herecká chemie nový šmak. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Trochu zklamání oproti prvnímu dílu, což je mi velmi líto. Čekal jsem opravdu něco nového a zajímavého. Místo toho stejné tváře (což sice nebylo na škodu), stejný děj (což už mi docela vadilo) a stejný konec.. Tady by se uplatnilo "Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky", což se stalo a byl to krok špatným směrem. 65% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Parťáci se rozhodně nevydali po osvědčených kolejích, naopak. Přidali spoustu zákrut, které je málem dovedly až do záhuby. Záchrannou brzdou se tak pro ně podle očekávání stává šarm a kouzlo osobnosti těch nejdůležitějších zúčastněných. Líbí se mi ta naprostá preciznost a technická dokonalost, ale nemůžu se zbavit kyselé pachuti toho, že obojí přišlo na úkor bezstarostné a zároveň kvalitní a chytré zábavy. Ono vykrádat pro vlastní výdělek a pohodlný zbytek života je mnohem sympatičtější než vytahování party ze starých průšvihů, případně soutěžení o post toho nejlepšího. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (36)

  • Mobilní telefon, který používá postava Brada Pitta Rusty Ryan, je Siemens S65. (Othello)
  • Bruce Willis, který zde hraje sám sebe, si měl původně zahrát hlavní roli Dannyho Oceana (George Clooney) už v prvním filmu Dannyho parťáci (2001). Natáčení se mu ale překrývalo s jinou prací, takže jej musel odmítnout. (POMO)
  • Námět filmu byl původně, pod názvem „Honor Among Thieves“, napsán pro režiséra Johna Woo. Po úspěchu Dannyho parťáků (2001) se jej ale Warner Bros. rozhodli přepsat a použít jako hlavní motor druhého dílu. (POMO)

Související novinky

Debbie a její parťačky jsou rekordní

Debbie a její parťačky jsou rekordní

11.06.2018

Zlodějský spin-off Dannyho parťáků se Sandrou Bullock (Gravitace) a Cate Blanchett (Thor: Ragnarok) v hlavních rolích od začátku neměl úplně snadnou pozici. Nejsou to koneckonců ani dva roky, co… (více)

Matt Damon je Marco Polo

Matt Damon je Marco Polo

04.05.2005

Scenárista Kráľovstva nebeského William Monahan sa púšťa do písania scenára k pripravovanému dobrodružnému filmu MARCO POLO, ktorý bude vychádzať z Polovej autobiografickej knihy Travels ("Cesty").… (více)

Nový Soderbergh

Nový Soderbergh

18.03.2005

Ďalším filmom Stevena Soderbergha po komerčne úspešných Dannyho parťákoch 2 bude dráma THE GOOD GERMAN, vychádzajúca z románu Josepha Kanona. Snímka bude rozprávať o americkom novinárovi, ktorý sa… (více)

Stále populární tajní agenti

Stále populární tajní agenti

08.02.2005

Eva Longoria bude patrně jednou z posledních hvězd, které jsou obsazeny do snímku THE SENTINEL. Těmi dalšími nejsou nikdo méně známý než Michael Douglas, Kiefer Sutherland a Kim Basinger. Film… (více)

Reklama

Reklama