Reklama

Reklama

Kauza CIA

Trailer

Obsahy(1)

Lakonický a rezervovaný Edward Wilson řídí tajné operace CIA během událostí v zátoce Sviní. Agentura má podezření, že Castro byl předem informován, a proto Wilson hledá, odkud informace unikly. V průběhu vyšetřování v sérii retrospektiv vzpomíná na otcovu smrt, studentská léta na Yale (poezii, Skull & Bones), nábor do začínající OSS, krátké aférky, vynucený sňatek, získání ostruh ve špionážní práci v Londýně, odloučenost od syna, vypuknutí druhé světové války a vztah s agenturou a britskými a sovětskými protějšky. Sledujeme, jak se jeho idealismus vytrácí a nastupuje něco jiného: odhalování podstaty toho něčeho jiného se v závěru vyšetřování stává ústřední myšlenkou celého filmu. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (339)

Gary 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na další DeNirův režijní film (Příběh z Bronxu byl moc fajn). Na DVD jsem zkouknul intersonicovou "cut verzi", která bohužel/bohudík trvala "jen" 134 minut. Možná to filmu uškodilo, možná ne, ale já se nudil. Damon podává svůj standart a herci, na které jsem se nejvíc těšil (DeNiro, Baldwin, Pesci) jsou tam po pár minutách (Pesciho grandiózní návrat se nekoná, stráví na plátně tak 2 minuty). Celkově krutě utahané, ale moc hezky nasvícené a nasnímané drama, po kterém nejsem vůbec chytřejší. Nicméně: Zkusím si sehnat dlouhou verzi a mrknu na to ještě jednou, protože mám tenhle styl filmů moc rád, ale doufám, že Angelina Jolie nebude mít žádné přidané scény... ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

niečo ako Syriana s Good Night and Good Luck dokopy, a to sa spojilo s tým, že politické filmy naozaj nie sú moja silná stránka, takže sledovať dve a strištvrte hodiny niečo, čomu rozumiem síce viac ako v druhotine G. Clooneyho no predsa nie dostatočne na to, aby som bol zorientovaný a bavilo ma to, to nepokladám za zlý film, len za film, ktorý skrátka nespadá do mojej kategórie . . . pretože je jasné, že De Niro potvrdil, že je okrem geniálneho herca aj výborný režisér, ľudsky bližšia a oveľa podarenejšia sa mi zdala jeho prvotina The Bronx Tale . . . tento film je náročný nielen svojou dĺžkou v pomere s obsahom ale hlavne tým, že vyžaduje veľmi špeciálnu skupinu divákov . . . a mám obavy (hlavne čo sa týka distribučných plánov), že rady takého úzkeho okruhu nerozšíri ani účinkovanie angeliny a matta . . . ale i keď som sa v podstate nudil a naozaj nechápal niektorým veciam, nemôžem dať menej ako tri, len preto, že kvality ten film má a to i bez ohľadu, že ja som ich nedocenil ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Reziser Robert De Niro sa snazil natocit dobry film, ale par veci mi tam vadilo. V prvom rade nudna nekonecna minutaz na 160 minut, ktora sa mohla pri takom tempe, aky ten film mal skratit aspon na 120 minut, dalej prilis dlho mi trvalo, kym som sa konecne dostal do deja, co sa to tam vlastne deje a co kto robi, pricom sa vsetko neuveritelne vlieklo a tie casove skoky zo 60-tych na 40-te roky a spät mi tiez liezli krkom, pricom ani rozdiel na starnuti Matta Damona nebol vidiet. Zase aby som len nekritizoval, neskor zacal byt dej celkom zaujimavy, hlavne ked uz ide o zivot tym najblizsim. Pre zaujimavost: Kvoli tomuto filmu odmietol Robert De Niro ulohu v SKRYTEJ IDENTITE (2006) od Martina Scorseseho, ktoru si nakoniec zahral Jack Nicholson... 28.12.2008 _____ Matt Damon - (Edward Wilson) +++ Angelina Jolie - (Margaret Russell) +++ Alec Baldwin - (Sam Murach) +++ Robert De Niro - (Generál Bill Sullivan) +++ William Hurt - (Philip Allen) +++ John Turturro - (Ray Brocco) +++ Joe Pesci - (Joseph Palmi) +++ Timothy Hutton - (Thomas Wilson) +++ Billy Crudup - (Arch Cummings) +++ Produkcia: Francis Ford Coppola, Robert De Niro +++ Hudba: Bruce Fowler, Marcelo Zarvos +++ ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Už po prvých 40 minútach som vedel, že sa niekde stala chyba, keďže mi to pripadalo, akoby prešla hodina a pol filmu a ja som stále poriadne nevedel o čo vlastne ide. Neviem, či je to tým, že je Kauza CIA miestami nudná, alebo tým, že pri nej treba byť nesmierne sústredený, no pravdou je, že zachytiť všetko sa zrejme nedá. Hrdina sa pohybuje z miesta na miesto, postavy sa striedajú a roky ubiehajú a tak vďaka bohu za tých zopár scén, ktoré dokážu znovu vtiahnuť do deja. Sú to buď scény, ktoré sa snažia v nejakom drsnom, realistickom svetle ukázať, aká CIA skutočne bola, alebo scény, ktoré sa sústredia na vývoj, či psychiku hlavného hrdinu (výborný "suchar" Matt Damon). Na druhej strane je ale formálna stránka výborná, či už ide o výpravu, kostýmy, alebo kameru, preto sa moje hodnotenie zaseklo niekde na 70% a keďže som čakal niečo, čo ma do deja vtiahne viac, prikláňam sa k nižšiemu hodnoteniu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Djkoma versus Kauza:CIA. Obžaloba:nuda, nic se neděje, velký počet hvězd až je to zbytečné, málo extra zajímavých událostí, momentů a scén, Angeline Jolii to nesluší, "obyčejnost, délka, možná také slabší režie De Nira, který si ukousl příliš velký kus dortu. Obhajoba: Matt Damon prostě jede a nikdo mu nestačí, De Niro se snaží místo hraní v malých filmech za slušné peníze natočit něco zajímavého, jde tu o CIA (pro neznalé docela důležitá organizace hlavně, co se týče dějin USA a různých tajných akcí a atentátů), docela zajímavá "fakta" a historické události. Verdikt poroty: Jednoznačné tři hvězdičky za dílo, které se lehce podobá JFK a neobsahuje jeho preciznost a kvality a výrazně neprohlubuje divákovy znalosti ani rozhled okolo CIA. De Niro ještě není žádný velký režisér, ale vybírat si jednodušší témata by mu prospělo. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (19)

Související novinky

Bobby a Marty: další spolupráce?

Bobby a Marty: další spolupráce?

09.07.2008

Robert De Niro měl během pátečního přebírání ceny za celoživotní dílo ve Varech sdílnou náladu a svěřil se s plány udělat ze svého posledního režijního počinu, u nás uvedeného pod názvem Kauza CIA,… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Lék pro zakomplexovaný český film?

Lék pro zakomplexovaný český film?

20.02.2007

Nemůžeme bohužel posoudit, jaké bylo Berlinale, ale s klidným srdcem můžeme prohlásit, že to byl velký krok pro český film. Je to specificky česká vyprávěcí forma, kterou mám rád, ocenil snímek… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama