Reklama

Reklama

Trajekt Estonia

(seriál)
  • Česko Estonia: Nová kapitola (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

28. září 1994 došlo na Baltském moři k tragédii, když se na cestě z Tallinnu do Stockholmu potopil osobní trajekt MS Estonia. Při nejhorším ztroskotání lodi v poválečné Evropě přišlo o život 852 lidí. Příbuzní a pozůstalí se již téměř 26 let snaží najít odpovědi na otázku, co se oné osudné zářijové noci skutečně stalo. V tomto působivém dokumentárním seriálu pomáhají nové záběry a exkluzivní rozhovory prozkoumat podrobnosti této tragické události a odhalit, co ji mohlo způsobit. S novými náhledy vypovídají noví svědci a nový ponorný průzkum prostuduje vrak lodi Estonia ve snaze odhalit pravdu a zjistit, co bylo příčinou děsivé události. (Discovery Channel)

(více)

Recenze (6)

motyka52 

všechny recenze uživatele

O příběhu trajektu Estonia jsem před tímhle dokumentem nevěděl prakticky nic. A tady jsem zjistil, že jeho potopení bylo "jen" jednou částí celé story, která je velmi zajímavá. Dokument se snaží rozkrývat vše opravdu trpělivě a nic nevynechat. Bohužel to ve druhé polovině začne být až příliš rozvleklé a točí se to trochu v kruhu. A některé teorie a informace působí až příliš konspiračně a vyvolávaly u mě rozpaky. Ale celkově je to opravdu zajímavý a poctivě naservírovaný příběh. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

O trajektu Estonia toho vím už dost. Absolvoval jsem v minulosti přednášku s českým potápěčem, který v jejím vraku zkoumal. Dále jsem si cíleně zjišťoval různé informace o lodi, i o celém dění po jejím potopení. Z toho důvodu první epizody nemohu hodnotit plným počtem hvězd, protože pro mě nepřinášely nic nového. Jen zopakování základních informací bez hlubších souvislostí. Ovšem finální epizoda pro mě byla fascinující a jsem rád, že už jen kvůli ní jsem se na celý tento pětidílný dokument podíval. Pokud tedy rozhodně neznáte příběh trajektu Estonia, doporučuji zhlédnout celou tuto sérii. Určitě toho litovat nebudete. Podotýkám ale, že právem z faktů budete zhnuseni. Vy, co o Estonii toho znáte více než dost, buď první epizody přeskočte, nebo vydržte do samotného finále. Vyplatí se to! 80% ()

Reklama

XXX99 odpad!

všechny recenze uživatele

Začalo to veľmi zaujímavo, prvé dva diely som zhltol a tešil som sa na zaujímavý dokument. No a potom sa to začalo. Izrael,Čína,Rusko, samozrejme CIA a k tomu super tajná švédska vojenská organizácia, o ktorej nikto na tomto svete nevie, a zrejme ani samotná švédska vláda. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Je to trochu rozvleklejší, a forma vyprávění nenabízí tolik poutavosti (a produkčních kvalit), jako například ty nejlepší dokumenty netflixovských produkcí. Nicméně samotné téma je nesmírně zajímavé, a pokud o trajektu Estonia nic nevíte a lodě vám nic neříkají - nenechte se mýlit, protože budete stejně jako já překvapeni, že je na tom mnohem víc, než by na první pohled bylo patrné. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zdalo se mi,ze se informace v dilech trochu opakovaly a kazdemu musi byt casem jasne, ze se na trajektu pasovaly zbrane a zacne se nudit.Liceni chvil potopeni je dramaticke, ale neni to jediny dokument na toto tema. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama