Reklama

Reklama

Před pěti lety Superman odešel ze Země, aby ve vesmíru hledal ztracené pozůstatky planety Krypton. Během jeho nepřítomnosti byl z vězení propuštěn zločinec Lex Luthor, který se oženil se starou bohatou vdovou, aby po její smrti získal majetek astronomické hodnoty. Jeho životní žena Lois Lane získala Pulitzerovu cenu za článek Proč svět nepotřebuje Supermana. Lex nachází na své expedici do Arktidy Pevnost samoty a ukradne tam krystaly, aby je použil pro experiment, který způsobí výpadek proudu na východním pobřeží. Poruchy vyřadí i probíhající test nového raketoplánu. Jeho motory se zažehnou, ale nedojde k oddělení od nosného stroje, ve kterém pokus sledují i novináři, mezi nimiž je i Lois Zcela jistě by došlo ke katastrofě a ztráty na životech by šly do tisíců, ale Superman včas zasáhne a všechny zachrání. Svět je jeho návratem nadšen, on ale trpí tím, že jeho Lois má snoubence Richarda a k tomu pětiletého syna Jasona. (TV Nova)

(více)

Diskuze

sankacoffee

sankacoffee (hodnocení, recenze)

Production Budget: $270 million  ......WTF?! Za sebe říkám, že ten film je vyloženě špatný, co mi ale hlava nebere, kam se poděly ty miliony...na efekty rozhodně ne, honoráře taky asi těžko, že by catering, produkce...? Když si to porovnám s takovým District 9, kterej stál 30 mega....no prostě je tento film mega úlet, Superman topornej, Luthor hloupej jak mý ponožky, Lois otravná se svou melancholií a nostalgií, Marsdena tu je škoda, a to děcko tu je jen proto aby si člověk řek, hmmm to jsem nečekal...hmm jsem stejně blbej jak celej tento film...hmmm Supermane neumírej!!! Superman není celkově zajímavý charakter, ale ten příští je v rukou Zacka Snydera, takže se asi nebudu bát toho, že bude opakovat chyby tohoto dílka. Zacku, zachraň ho!!

na příspěvěk reagoval FanKalEl, FanKalEl

wenca

wenca (hodnocení, recenze)

Mairin: Jednou jí to došlo, ale Superman měl nějakou schopnost ztrátu paměti polibkem :-D, víc lidem to nějak nedochází .... Lana Langova pozna Clarka po 20ti letech nevidění se, a pak přiletí Superman a jeho nepozná :-D, přitom mladej Clark brýle nenosil ... já jsem jen zvědav jak to bude v novym rebootu Man of Steel, jestli taky bude Clark pouze nosit brýle a bude to tak naoko všechno...

wenca

wenca (hodnocení, recenze)

A navíc v té lodi v prvním díle, mluvil Jor-El o Einstanově teorii relativity, tak asi nemohl bejt tuhej tisíce let ... přesto to je ve dvou filmech řečeno, mu lhal?

wenca

wenca (hodnocení, recenze)

Proč Jor-El v tomto filmu, i v Superman 1 řiká Clarkovi že je touto dobou mrtvý už tisíce let, přitom je mrtvý jen nějaký 4 roky, viz stárnutí Supermana v té jeho dětské lodi a Lexova poznámka v Superman 2 kdy říká, že Superman přiletěl v nějakym roce 1950 takže Krypton vybouchl v roce 1947 ... Jak to teda je? Je krypton vybouchlej tisíce let nebo jen nějakych 50?

Mairin

Mairin (hodnocení, recenze)

Mě hrozně štve, že ačkoliv je Lois novinářka, nedokáže si dát 1 a 1 dohromady. Zvlášť, když se Superman "maskuje" jen brejlema. Anebo Supermana nemiluje, jinak by se nad Clarkovou podobou minimálně pozastavila a při bližším zkoumání by aspoň mohla mít podezření.
Vím, že je to komix, ale dost si teda bystrost téhle postavy protiřečí.

wenca

wenca (hodnocení, recenze)

Si mysli no :D
  AfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDetect languageDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddish⇄AfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddishEnglish (auto-detected) » Czech

Luigi.K.

Luigi.K. (hodnocení, recenze)

zarucene nejhorsi film o supermanovi. Ja ho teda nejak rad moc nemam, ale tohle si myslim ze postavu supermana HODNE pospinilo

Zašuk

Zašuk (hodnocení, recenze)

Klasika. Vůbec nelituji, že jsem se konečně na tenhle film podíval. Ano, něco tomu chybělo, ale myslím si, že jsem viděl klasického supermana se vším všudy. Jsem spokojen.

R4PT0R

R4PT0R (hodnocení, recenze)

Ćtyři roky trvalo než jsem se dokopal ke zhlédnutí nového Supermana a musím říct že jsem zas tak o nic nepřišel. Brandon Routh mi do role Supermana sedl bez výhrad a Kevin Spacey co by Lex Luthor taky nezklamal, ale až na par momentu (požkozené a k zemi řítíci se letadlo), jsem se u filmu opravdu moc nepobavil, misty až nudil.

vilusinska

vilusinska (hodnocení, recenze)

mě se tenhle film moc líbil a ikdyž jsem spíše fanynka původního supermana a čekala jsem v tomhle novém superhrdinu o trošku staršího tak si určitě myslím že to stojí za to to schlédnou i 2x

ovocnacek

ovocnacek (hodnocení, recenze)

jedním slovem blbost oproti původnímu snímku strašná nuda:: 3x jsem se ho rozhodl skouknout a 3x jsem u toho usnul... extra nudný záběr:: 1/2 hodinka výuky létání nad vodou--je to vizuálně bez chyby ale....ti herci kevin je super ale sem opravdu nezapadnul to same představitelka Lois, krásná výprava, efekty atd, ale dějově je to na prd

wenca

wenca (hodnocení, recenze)

Jak by mohl supermana hrat Cage? Superman byl dycky trochu Ken , a Cage se na to opravdu nehodí... Brandon Routh je skvělá volba

AlHank

AlHank (hodnocení, recenze)

Až na suprové afekty je film naprostá cetka.Super scénka byla když superman přiletěl k vraku lodi kde byli uzamčeni lidé.Proč by jim měl otevřít?Rovnou zdvihne celou loď.Perfektní film na pobavení.

oLí

oLí (hodnocení, recenze)

Last Walk: Videl jsem sice v kine par dnu po premiere a vic uz ne, ale rekl bych, ze nekde na tej arktide (?), jak tam mluví z těch kříštťálů nebotak něco :)

LastWalk

LastWalk (hodnocení, recenze)

Scéna kdy mlátili Supermana byla nejlepší + Kevin Spacey :)) BTW : Kde se ve filmu objevil Marlon Brando ?

Petike

Petike (hodnocení, recenze)

Superman bol pre mňa vždy jedno ulízané blééé v červených trenkách, a Singer so svojou adaptáciou z tohto imidžu vôbec nevykľučkoval... Kdeže sú jeho úspechy s X-Menmi... Ale musím uznať, že Kevin Spacey ako Lex Luthor je vrcholne haluzná kombinácia. :-)

skalicky

skalicky (hodnocení, recenze)

vůbec mě to nechytlo,děj filmu je hodne nudný a předvidatelný!moc se nestává že film tohodle žánru nedokoukám ale tenhle mě vážně udundal k smrti!

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Kass: Ne, protože mně nezajímají argumenty, ale můj osobní pocit z filmu a jestli mi to něco dalo. Zábavu, humor, slzy, zamyšlení atd. Tenhle film mi nedal skoro nic, takže těžko můžu plný dát počet. Za zpracování a snahu jsem dal dvě. Víc ani náhodou. // Silas: No comment, hulváte! // BTW: Nechápu proč je tady pro některé lidi těžké přijmout jiný názor na film. Každý má v životě jiné zkušenosti, jiné hodnoty a každému se tedy libí něco jiného. Záleží to na aktuálním rozpoložení diváka, věku, pohlaví a dalších kriteriích. Dal si plný počet? Mně se to zas tak moc nelibilo. A co jako, život de dál :-)

Rumlik

Rumlik (hodnocení, recenze)

ale jo, tak nebylo to spatny no... navrat je navrat no, originalni film se starym dobrym supermanem to neni no... ale jo tak 4 hvezdicky (posledni 4. je za snahu navraceni supermana), ostatni za hudbu a efekty

dEagle

dEagle (hodnocení, recenze)

NIC MOC, ocekaval sem od toho vic, po skvelem navratu batmana, sem si myslel ze i superman bude mit skveli navrat, ale smula, z celeho filmu sem zklamany, do tohohle filmu sem se tak nezazral jako to bylo u batmana, ale za vizualni efekty 3 hvezdicky.

Quendi

Quendi (hodnocení, recenze)

Digitálně ho vycucli z původního filmu, pak z jeho hlasu seskládali nějaké nové věty, na počítači upravili jeho pusu, aby se správně hýbala a pak ho celého počítačově zastrčili do krystalu(ukazovali to v jednom dokumentu).:-))

Související novinky

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Nicolas Cage namluví Supermana

Nicolas Cage namluví Supermana

15.03.2018

Určitě jste slyšeli o Supermanovi Tima Burtona, v němž si měl Muže z oceli zahrát Nicolas Cage. Film měl scénář od Kevina Smithe a v 90. letech se málem začal točit, nakonec z něj však sešlo a… (více)

David Fincher: Oheň nebo voda?

David Fincher: Oheň nebo voda?

18.02.2013

Tak co to bude, pane Finchere? Pokračování Mužů, kteří nenávidí ženy pro studio Sony, nebo dlouho připravovaná adaptace klasiky Julese Vernea „Dvacet tisíc mil pod mořem“ pro Disneye? Momentálně to… (více)

Reklama

Reklama