Reklama

Reklama

Svět zítřka

  • USA Sky Captain and the World of Tomorrow (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Gotham City, 30. léta 20. století. Životem kypící metropoli nečekaně napadne armáda obřích robotů. Ve městě vypukne panika. Kdo stojí za vražedným útokem? A proč v poslední době záhadně zmizelo hned několik světově proslulých vědců? Prvotřídní stíhací pilot Sky Captain (Jude Law), ambiciózní reportérka deníku Chronicle, Polly Perkins (Gwyneth Paltrow) a krásná mariňačka Franky Cook (Angelina Jolie) spojí své síly, aby zjistili, kdo má zdrcující útoky na svědomí. Zdá se, že za vším stojí tajemný doktor Totenkopf. Útok jeho robotických monster je jen první bitvou války o nadvládu nad světem. Sky Captain a jeho odvážné společnice podniknou dobrodružnou výpravu řadou exotických míst až do Nepálu, kde má Totenkopf svou tajnou základnu. Dokáží šíleného vědce a jeho roboty zastavit? Film, jehož vědeckofantastická zápletka je originálně situována do vizuálně atraktivního retra 30. let, nabídne divákům dosud nevídanou podívanou. Díky průkopnické trikové technice a originalitě filmařského pojetí je snímek již od prvních zkušebních projekcí považován za přelomový v rámci žánru, podobně jako kdysi původní Hvězdné války George Lucase. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (592)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Záměrná esence demence. Nechápu, proč chce někdo něco takového točit, ani proč se na to chce někdo dívat. Jako pokus o naivní dobovou noir scifárnu úspěšné, jako film, který má obstát u diváka 21. století, jednoznačný epic fail. U většiny dialogů jsem umíral pomalou a bolestivou smrtí, být film o půl hodiny delší, tak bych sem již tento komentář nenapsal. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Oslnivý mix CGI efektů, třicátých let s prvky budoucnosti (zní to divně, já vím) a komiksů. Pár prvních minut jsem se pouze zajímal, jak celá vě bude vypadat, jestli uměle nebo rozptylujíce, ale ve skutečnosti se všechno odehrává takovým tempem, že se do světa CGI vžijete rychleji, než to zaregistrujete. Efekty jsou úžasné a vynalézavé, příběh je hbitý a nebere se vůbec vážně. Jestliže jste vyrůstali se starými sci-fi nebo seriály, užijete si to. Báječná legrace -- a upřímně -- nepovedlo se mi v ani jednom případu odhadnout, jakým směrem se film bude ubírat. Vizuální svátek. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Upřímně nechápu nadšení pro tento film... Ano, vizuálně si s tím filmaři vyhráli, kulisy (grafika), příběh, výrazové prostředky herců - všechno úžasně navozuje atmosféru filmů z počátků kinematografie. Ale naprosto mě to neoslovilo. A nejen mě - jen jsem čekala, kdy mě přítel praští, protože jsem ho po kladných recenzích a ohlasech přinutila koukat na něco tak naivního, tak blboučkého, tak nudného. Jsem holt kulturní barbar, pravěké filmy až na výjimky nemusím a "Světem zítřka" jsem se vyloženě protrápila, ať si byl vizuálně sebelépe zvládnutý. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ed Shearmur: 1. The World Of Tomorrow ,2. The Zeppelin Arrives ,3. The Robot Army ,4. Calling Sky Captain ,5. Back At The Base ,6. The Flying Wings Attack ,7. An Aquatic Escape ,8. Flight To Nepal ,9. Treacherous Journey ,10. Dynamite ,11. Three In A Bed ,12. Finding Frankie ,13. Manta Squadron ,14. H-770d ,15. Flying Lizard ,16. Totenkopf's Ark ,17. Back To Earth ,18. Over the Rainbow, ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Kromě zbytečně rozmáchlého konce nemám co filmu vytknout. Triky a líbivá starosvětská hudba daly vzniknout nezaměnitelné atmosféře 30.let, kde se prohání roboti, vzducholodě, letouny a pilotky bez oka. Mezi hlavní dvojicí to jiskří a ostatní herci jim to nekazí. "Svět Zítřka" je hodně povedený debut, který vás pobaví, pokud mu dáte šanci. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (23)

  • Gwyneth Paltrow podepsala smlouvu bez pročtení scénáře, přesvědčila ji jen 6-minutová pracovní ukázka režisérových záměrů. (imro)
  • Sky Captain (Jude Law) létá na slavné stíhačce Curtiss P-40 Warhawk. Tyto letouny proslavila především skupina amerických dobrovolníků známá jako "Létající tygři" a 112. squadrona RAF. Letouny těchto jednotek měly na přídi namalovanou žraločí tlamu, díky které je tento letoun dodnes populární. (Foxhound#1)
  • Celý film bol najprv načrtnutý pomocou ručne kresleného obrázkového scenára a až potom bol vytvorený ako počítačovo generovaná 3D animácia, na ktorej pracovala 100 členná skupina digitálnych animátorov. (Greenpeacak)

Související novinky

Wachowští jsou zelení

Wachowští jsou zelení

27.11.2007

Na tuzemská kina právě útočí Beowulf a i v této souvislosti není pochyb o tom, že stojíme u zrodu čistě digitální kinematografie. Jistě, pořád má za sebou jen první krůčky (vyvíjejí se technologie a… (více)

Reklama

Reklama