Reklama

Reklama

Svět zítřka

  • USA Sky Captain and the World of Tomorrow (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Gotham City, 30. léta 20. století. Životem kypící metropoli nečekaně napadne armáda obřích robotů. Ve městě vypukne panika. Kdo stojí za vražedným útokem? A proč v poslední době záhadně zmizelo hned několik světově proslulých vědců? Prvotřídní stíhací pilot Sky Captain (Jude Law), ambiciózní reportérka deníku Chronicle, Polly Perkins (Gwyneth Paltrow) a krásná mariňačka Franky Cook (Angelina Jolie) spojí své síly, aby zjistili, kdo má zdrcující útoky na svědomí. Zdá se, že za vším stojí tajemný doktor Totenkopf. Útok jeho robotických monster je jen první bitvou války o nadvládu nad světem. Sky Captain a jeho odvážné společnice podniknou dobrodružnou výpravu řadou exotických míst až do Nepálu, kde má Totenkopf svou tajnou základnu. Dokáží šíleného vědce a jeho roboty zastavit? Film, jehož vědeckofantastická zápletka je originálně situována do vizuálně atraktivního retra 30. let, nabídne divákům dosud nevídanou podívanou. Díky průkopnické trikové technice a originalitě filmařského pojetí je snímek již od prvních zkušebních projekcí považován za přelomový v rámci žánru, podobně jako kdysi původní Hvězdné války George Lucase. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (592)

castor 

všechny recenze uživatele

Když jsem na Sky Captain and the World of Tomorrow byl před lety v kině, pamatuji si, že jsem odcházel nadmíru spokojený. Nedokážu si vysvětlit, jak to, že teď to kouzlo pominulo. Trio Paltrow-Law-Jolie zachraňují v téhle retro-sci-fi podívané nejen osud lidstva, ale i samotný divákův zážitek. Na stříbrném plátně zrovna promítají čerstvý kinohit Čaroděj ze země Oz, zatímco venku nečekaně řádí přerostlí roboti. Investigativní emancipovaná novinářka a letecké eso musí celé věci přijít na kloub. Herci hrají před modrým plátnem, tvůrci ohromují další průkopnickou možností digitální technologie, celé je to starosvětské, svým způsobem roztomilé a vtipné. Tahle stylová podívaná dějem určitě nestrhne, nostalgickou slzu ale možná vydoluje. Slabší, ale pořád čtyři hvězdy!! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nachystejte Jude Lawovi uzenáče, na snídani je zpátky! Retro dobrodružství, vzdávající hold pulp magazínům, komiksům i německému expresionismu, které bych si neodvážil srovnávat s díly Karla Zemana ani v té největší troufalosti, protože se jedná o absolutně sterilní, umělohmotnou hovadinu s mizivým potenciálem bavit a neuvěřitelně otravnou monumentální hudbou navrch. Alespoň, že režisér Conran nenosil při natáčení angorský svetr, i když…, člověk nikdy neví. K dokonalé katarzi mi jen chyběl závěrečný sky boarding na krokodýlovi a zcela nahý Totenkopf, čekající pomazán javorovým sirupem ve své kajutě na chrabrého Sky Captaina. To by bylo mravenců.. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Upřímně nechápu nadšení pro tento film... Ano, vizuálně si s tím filmaři vyhráli, kulisy (grafika), příběh, výrazové prostředky herců - všechno úžasně navozuje atmosféru filmů z počátků kinematografie. Ale naprosto mě to neoslovilo. A nejen mě - jen jsem čekala, kdy mě přítel praští, protože jsem ho po kladných recenzích a ohlasech přinutila koukat na něco tak naivního, tak blboučkého, tak nudného. Jsem holt kulturní barbar, pravěké filmy až na výjimky nemusím a "Světem zítřka" jsem se vyloženě protrápila, ať si byl vizuálně sebelépe zvládnutý. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

4 a 1/2. Pitomoučký scénář? To se mi tedy nezdálo. Ne že by byl kdo ví jak složitý, ale k takovému unikátnímu filmu jaksi "staře" zrežírovanému se "starou" atmosférou až po příjemně starosvětskou hudbu by se snad ani jiný nehodil. Mé nadšení ze snímku se nepokrytě stupňovalo s dalším záběrem, zvratem a dialogem. Nejvíc se mi líbily dialogy - slovní přestřelky mezi kampitánem a reportérkou byly nepopsatelně legračí. Taky konec se mi líbil. Celý. MÁŠ TAM KRYTKU. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Oslnivý mix CGI efektů, třicátých let s prvky budoucnosti (zní to divně, já vím) a komiksů. Pár prvních minut jsem se pouze zajímal, jak celá vě bude vypadat, jestli uměle nebo rozptylujíce, ale ve skutečnosti se všechno odehrává takovým tempem, že se do světa CGI vžijete rychleji, než to zaregistrujete. Efekty jsou úžasné a vynalézavé, příběh je hbitý a nebere se vůbec vážně. Jestliže jste vyrůstali se starými sci-fi nebo seriály, užijete si to. Báječná legrace -- a upřímně -- nepovedlo se mi v ani jednom případu odhadnout, jakým směrem se film bude ubírat. Vizuální svátek. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (23)

  • Ve filmu si zahrál otec Jude Lawa, Peter Law - jednoho z unesených vědců, s kterými se hlavní hrdinové vydali za dr. Totenkopfem. (HarveyDent)
  • Angelina Jolie natočila své záběry za tři dny. (imro)
  • Režisér prošpikoval své dílo desítkami odkazů na jiné filmy. Vedle čísla dveří bytu Waltera Jenningse (Trevor Baxter)1138, které je odkazem na snímek THX 1138 (1971), lze rozpoznat narážky na filmy King Kong (1933), Čaroděj ze země Oz (1939) nebo Metropolis (1927), na který odkazuje postava Záhadné ženy (Bai Ling). (imro)

Související novinky

Wachowští jsou zelení

Wachowští jsou zelení

27.11.2007

Na tuzemská kina právě útočí Beowulf a i v této souvislosti není pochyb o tom, že stojíme u zrodu čistě digitální kinematografie. Jistě, pořád má za sebou jen první krůčky (vyvíjejí se technologie a… (více)

Reklama

Reklama