Chlapec a kolo (amatérský film) (festivalový název)
Boy and Bicycle
Boy on a Bicycle
Krátkometrážní
Velká Británie, 1965, 27 min
Ridley ScottHrají:
Tony ScottObsah
Snímek Chlapec a kolo je prvním vážnějším průnikem Ridleyho Scotta do světa filmu. Během jednoho dne sledujeme šestnáctiletého chlapce (hraje ho Scottův mladší bratr Tonny), který objevuje na svém kole různá zákoutí města Durhamu. Celou dobu přitom posloucháme jeho komentáře – myšlenky, které se jedna za druhou vrší ve zvukové rovině filmu. (Letní filmová škola)
Renton
Scénář: Ridley Scott(25.12.2007)
hirnlego
Klidně plynoucí den ze života jednoho záškoláka, vyprávěný ve stylu černobílý obraz + proud vědomí samotného hlavního protagonisty - a nakonec trochu podivný závěr "vystřízlivění". Žádné světoborné dílo, avšak ani průšvih - prostě příjemný průměr (necelé 3*).(18.11.2006)
Kulmon
Video můžete zhlédnout zde: http://www.youtube.com/watch?v=vhyhKhDUXok(30.4.2009)
Flipper
Hrozne slabé a nudné. Tony Scott vyzerá akobybol sfetovaný (ktovie, či to bola tabaková cigareta čo vo filme fajčil! a k tomu má ešte hrozny šepkajúco-deprimujúci hlas, ktorý je poriadne hnusný a dvíha ma zo sotličky. Veru nie pán Ridley aj keď kamera je celkom dobrá, treba ešte popracovať na príbehu. Fracek, ktorý sa premáva na bicygli veru nikoho nezaujíma. Hovorí sa, že začiatky sú ťažké, no ak sa pozrieme na takého Martina Scorsese, ten robil kvalitné filmu už od svojich študentských čias.(21.12.2008)
jojinecko
Je to neskonale otravné, mladý Tony Scott jazdí na bicykli, do toho "filozofuje" a verbalizuje svoje myšlienky...Nuda!!! Ale aj tomu najväčšiemu zabednencovi musí byť jasné, že ten mladý neznámy režisér menom Ridley Scott má neskutočný talent, minimálne pre estetiku obrazu...(21.7.2008)
becki_tu
Ridley režíruje a točí, brácha Tony hraje, jezdí na kole po městě a ještě u toho stíhá filozofovat. Jelikož na tuhle Ridleyho prvotinu zřejmě nejsou české titulky, tak jsem byl odkázán aspoň na anglické, díky nimž jsem nebyl úplně ztracen. Asi těžko by se dala tenkrát na základě tohoto dílka předpovídat Ridleymu taková hvězdná budoucnost, ale nějaký ten náznak filmařského talentu už se tam dá docela dobře odpozorovat. Holt každý nějak začínal.(12.6.2008)
Duke90
Jako na tohle se snad ani nadavat neda..... Je to proste takova srandicka u ktere si Scott zkousel jak pomalu proniknout k pozdejsi uspesne rezii.... Jinak musim souhlasit s vetsinou ze tenhle kratas nenabizi vazne skoro nic k pohledani, jen docela prijemnou hudbu a atmosferu sedesatych let....:)(16.6.2010)
Machrovic
odpad!Nuda. Nuda. Nuda. Strašná nuda. Závěrečná titulky. Úleva, že ta nuda končí. Jediné co v tomto filmu stojí za řeč je jeho začátek.(17.11.2006)
BUD-SFIS
Kdyz mlady dospivajici muz jezdi po meste na kole, nejde do skoly, zajde si k mori a kouri. Trochu zbytecne moc protahle, nudny vypraveci hlas.(31.7.2006)
Brain-D
Naprosto nudný začátek Ridleyho Scotta jak točí bráchu co si jezdi na kole a vandruje místo toho aby šel do školy.(4.5.2010)
S.Dedalus
již tady scott prokázal že nemá talent(24.6.2010)