Reklama

Reklama

Rabbits

Drama / Mysteriózní / Horor / Komedie / Fantasy
USA, 2002, 50 min

Obsahy(1)

Film RABBITS natočil kultový režisér David Lynch. Ukazuje nám niekoľko na prvý pohľad bezpríbehových epizód zo života rodiny králikov. Odohráva sa bez jediného strihu, v jednej izbe, pomocou statickej kamery. Králici medzi sebou hovoria, ale ich dialógy sa zdajú nezmyselné. Do toho sa ozýva dlhý potlesk a smiech ako z klasických sitcomov. Lynch tento film postavil na zvláštnych surrealistických a hororových víziách, ktoré si každý môže vysvetliť po svojom. (Avathar)

(více)

Recenze (150)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Proboha, kam na ty nápady on chodí? Zajímavé už je minimálně to, že se u tohohle objevuje políčko Komedie, která k Lynchovi rozhodně nijak nesedne. Ten člověk prostě podle mě nemá ani smysl pro humor, tak proč najednou točí film s králikama? Hlava mi to nebere, ale to je normální. U jeho filmů to je normální a já si na to už zvykl. --- 10 % --- ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Králíčci proč králíčci? Že by byli tak nevinní a tak ovladatelní? Proč ten smích mimo děj, který přichází od diváků, kteří tam nejsou? Vysmívá se tu někdo snad všem seriálů, které smích používají a pro které je to často jediné vtipné co divák uvidí za celou dobu sledování? Jsou už dnes diváci natolik zničení televizí, že se smějí i tomu čemu nerozumí a co je jim pouze příkázáno tím velkým nápisem Smích? A co já mám dát tomuto snímku, který vlastně není ničím v mých očích 5* nebo odpad!? Podle čeho mám hodnotit něco čemu jsem nepozoruměl tak jak bych si představoval, protože je celý příběh vystaven na surrealistických vizích Davida Lynche? Každý jeho film na mě udělá dojem a podle toho hodnotím, protože jistě pocity a emoce, které se převedou z filmového plátna na diváka jsou to nejdůležitější. Tentokrát jsem s údivem sledoval, jak příběh ne/postupuje, králíci chodí stojí a otevírají dveře(jako vždy se smíchem jako by vstoupila nějaká velká hvězda). Nevím co s tím a proto volím 3*, protože snímek je vyhnán až do maxima únosnosti nudy, snahy něco říct a naprosté nepovedenosti. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Uff... Pro všechny, kteří si myslí, že nám mistr stárne je toto ten nejlepší protiargument. Fascinující dílo. Lynch opět spolupracoval s hvězdami Mulholland Drive N. Watts a L.E. Harring a přestože herecké výkony jsou opravdu minimalistické, nedopřejí člověku oddychu. Výborná podkreslovací hudba, stejně jako další (divné) zvuky. Jedna místnost, jeden záběr (skoro...) a tři králíci (také skoro...:)). Jsem v šoku, ohromující deprimující atmosféra. Třikrát sláva mistrovi. 95%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Geniální absurdita či debilita na n-tou? Těžko říci, ale to již u tvorby Davida Lynche těžko někoho překvapí. Tři herci v maskách, jedno apartmá, jeden statický záběr, atmosférická hudba, frenetický smích publika, minimum dialogů a pár zvuků na pozadí. Toť vše. Podstatné však je, že se u toho člověk "pobaví" více než-li u většiny klasických komediálních seriálů. A Naomi Watts je tu obvzláště k nakousnutí. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Pri Rabbits prvý raz váham, či dať vôbec nejaké hodnotenie. 8 epizód zo života rodinky králikov natočených tak, že každá je točená bez jediného strihu v jednom prostredí. Na pozadí počuť temné dunenie a občas vlakovú sirénu. Lynch vytvára mimoriadne zneisťujúcu atmosféru i podivnými dialógmi, ktoré sú poriadne "od veci" . Každý králik totiž tliape o svojom, i keď časom divák zistí, že si vlastne odpovedajú na otázky, ktoré boli v pár replikách dozadu. A úplne najväčšia haluz je divácky smiech v štýle amerických sitcomov. Žeby Lynch chcel poukázať na zbytočnosť týchto dielok ? Neviem nesedí mi to naňho. Dávam 9/10 ale berte s rezervou, lebo toto je dosť ťažko stráviteľný experiment. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

To je tedy dilema, jaké hodnocení dát. Je to Lynch a já už jsem si trochu zvykl, že jeho filmům nerozumím, ale někdy nerozumím a přesto jsem uchvácen. Zatímco tomuto nesmyslu nerozumím a jsem z toho spíše znechucen. Králíci mumlaj nesmysly páté přes deváté, do toho se smějou sitcomoví fanoušci, ale co z toho??? Přece nebudu dávat vysoké hodnocení jen proto, že to je Lynch a nebudu proto říkat, že to je geniální. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Fascinující! Ta hypnotizující atmosféra! Lynch vytvořil omalovánky, které si každý může vybarvit podle vlastního vkusu a představ... Tohle si nesmí žádný fanoušek nechat ujít!!! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Převrácení sitcomu naruby - tři králičí postavy mezi sebou vedou nesouvislé, útržkové dialogy a v těch nejpodivnějších, nebo naopak nejméně výjimečných pasážích jsou doplňováni studiovým smíchem. Hudba je vynikající a atmosféra, pokud se nerušeně díváte v temné místnosti, také. Lynch vede s divákem dialektický "rozhovor", vybízí ho k zamyšlení, nutí ho skládat si dialogy ve správném pořadí a předkládá mu hádanky v podobě monologů k rozluštění. Jenže problém je jednak v tom, že zapamatovat si v průběhu všechny věty, aby se člověk jen pokusil o rozlousknutí, je skutečně nemožné, na to jsou Rabbits příliš dlouzí a i když si dialogy pročtete dodatečně, smyslu či pointy se stejně nedočkáte. Rabbits jsou klasickou exhibicionistickou Lynchovinou, bez smysluplné výpovědi, ale se slušným prožitkem v průbehu. 6/10 ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Typicky Lynchovská tvorba, kdy nikdo nic nechápe a přitom nás to svým určitým kouzlem přitahuje a zajímá. Jeho nejlepší dílo to ale rozhodně to není. 75% ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Znamenitý sitcom, který u nás v televizi bůhvíproč nikdy neběžel, přestože je ještě lepší než Ženatý se závazky. Hlavou rodiny je Jack, kterého hraje Scott Coffey - úžasný herec. Jak vejde na jeviště - potlesk. Ani nemusí nic říkat. Skvěle mu sekunduje Naomi Wattsová v roli Suzie. Toto je pro Naomi životní, zádsadní role, ale oscarová Akademie ji zcela nepochopitelně upřednostnila v 21 gramech. Třetím do party je Laura Harringová coby Jane. Každá z osmi epizod vám zvedne náladu, dialogy srší vtipem, a veselou hudbu si budete prozpěvovat celý den......Tak a teď vážně:) Je to prostě Lynch, jak ho máme rádi. Divný, ponurý, skvělý. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Nejhlubší a nejniternější nevědomí Davida Lynche převedené do tohoto bláznivého až bizarního "sitcomu" + skvostný hudební motiv Angela Badalamentiho, jehož skrytá naléhavost a otevřená depresivnost mě pokaždé dostává do kolen = spolu s Donniem Darkem... však víte. BTW Lynch by měl svůj mozek věnovat k lékařským účelům. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jeden statický záběr do místnosti, tři herci s maskou králíka na hlavě situování v miniseriálu, který se tváří jako klasická veselá soup opera, tichá, znepokojující hudba, absurdní (nebo ne?) dialogy, ze kterých si můžete poskládat co chcete, jisté je jen to, že něco je zatraceně špatně, že se děje něco temného (až se to stane, poznáte to), že se něco stalo ten samý den v přístavu (byla u toho Jane), když pršelo, dále to že prší stále, že ten den byla Suzzie někde (ale kde a co tam dělala neřekne) a Jack má tajemství a z nějakého důvodu strach z telefonů a návštěv. Lynch je prostě neuvěřitelně schopný hypnotizér. Nikoho jiného, kdo by natočil tři dospělé lidi hrající si na králíky, plácající nesmysly a skrývající děsivé tajemství, TAK, že z toho jde hrůza neznám. Klobouk dolů. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Vskutku bizarní alternativa seriálu. Lynch dokáže i přes zcela minimalistické pojetí zkomponovat napětí a absurdní humor. Pusťe do televize namísto Rodinných pout, zajímalo by mne jak by diváci primácké telenovely pobrali tuhle rodinku. ()

Reklama

Reklama