Reklama

Reklama

Žít po svém

  • USA An Unfinished Life (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jean má dceru Griff a žije s mužem jménem Gary, ale ten ji bije. Griff na ni naléhá, aby utekly, k čemuž se Jean odhodlá. Cestou se jim ale rozbije auto a Jean nezbývá nic jiného, než se vydat na venkov za dědečkem Griff. Einar žije na ranči a s ním tam žije i jeho kamarád Mitch, kterého zmrzačil medvěd, takže se o něj Einar stará. Einar na svém ranči Jean nechce, ale nakonec ji tam nechá kvůli Griff. Griff a Einar o sobě do teď nevěděli. Einar dává Jean za vinu smrt svého syna. Griffin zemřel při autonehodě, kterou způsobila Jean. Griff se nejdřív dědečka bojí, ale pak si k sobě najdou cestu. Einarovo chování k Jean se ale nijak nemění. Jean si ve městě našla práci jako servírka a až si vydělá dost peněz, chce s Griff odjet. Jean se také zapletla s místním šerifem. Crane je hodný a Jean ho možná trochu využívá i ke svojí ochraně. Jednoho dne se ve městě objeví Gary a Einar si všimne, že se potlouká i kolem ranče. Crane o všem ví, ale Jean zatím nic neřekl. Einar ale neváhá a Garyho z města vyžene. Ještě tu noc se ale Einar a Jean pohádají. I Jean sama se obviňuje ze smrti otce Griff. Následujícího dne Jean a Griff odcházejí bydlet k Nině, u které Jean pracuje. Griff se ale kousne a od Jean uteče k dědečkovi. Griff se sblížila i s Mitchem, kterého nyní nejvíc trápí, že medvěd, který ho zmrzačil, je držen v příšerné zoologické zahradě... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (323)

freddy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh. Tohle je pozoruhodné dílo, které nevím, co si o něm mám myslet. Pokud mne film má zaujmout, vyžaduji od něj nějaký děj, nějakou zápletku. A právě to zde chybělo. Celé to bylo o životě několika lidí na ranči kdesi ve Wyomingu. Nic víc, nic míň. Pár menších zápletek tam bylo, ale nic, co by mne přesvědčilo o tom, že tenhle film si zaslouží maximální hodnocení. Dávám jednu hvězdičku dolů právě za to, že chyběla zápletka nebo nějaký výraznější děj. Ale jinak jsem tam žádné chyby, nic, co by mi chybělo, nenašel. Film to byl ale velmi krásný a zajímavý, byly zde nádherné venkovní reálie a vlastně i děj byl kvalitní. Robert Redford i Morgan Freeman vynesli toto drama do nadprůměru. Jejich herecké výkony ani s přivýcajícím věkem nepřestávají ztrácet kvalitu. Možná Jennifer Lopez zde nemusela být, ale nijak výrazně to nekazila a zahrála to nejlepší, co mohla. A Hallström opět potvrzuje svou režisérkou kvalitu. Takže celkově to byl film pěkný, kterému až na chybějící zápletku nemám co vytknout, takže to je za čtyři hvězdičky. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pripravil jsem se na totalni nudu, ale nastesti to tak hrozny nebylo. Precejen reziser, co natocil skvely Pravidla Mostarny, nemuze uplne zklamat. Hlavni problem filmu je to, ze neprinasi vubec nic novyho. Film je dost neoriginalni a strasne predvidatelnej, ke konci uz zbytecne protahovanej. Ale jinak je vse ostatni velmi slusny. Nejvic se mi libila kamera, hudba byla taky solidni. Redford tady byl fakt slusnej, Freeman se taky snazil, ale mel malo prostoru a i kdyz bylo obsazeni Lopez docela riskantni, tak tentokrat byla snesitelna. Ale i presto, ze je film fakt dobre natocenej, to na vic jak 3* neni. ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Poctivě natočený film na nesčetněkrát viděné téma. Navíc Freeman si tady pouze protáhl svoji roli z Million Dollar Baby, J.Lo. podobnou roli hrála už ve filmu Dost a Redforda už jsme v kovbojském oblečku a s unaveným výrazem taky párkrát viděli. Žít po svém není špatný film a vlastně se mu nedá nic moc vyčítat, kromě jediného, že je až příliš skromný. A tak si z něho nakonec zapamatujete nanejvýš působivé scény s méďou ,,grizzlym" béďou. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Docela pěkný film, ovšem bez náboje. Chyba je ve scénáři. Jedná se o stokrát omletý příběh o znovunalezení svého místa v životě, o obratu všeho špatného v dobré, v maličko kýčovitém obalu plném šablonovitých dialogů. Pěkná hudba, malebné obrázky z přírody, spousta zvířátek a poměrně hvězdné herecké obsazení samo o sobě vítr do plachet nepřinese. I když mám velice rád filmy Lasse Hallströsma, pak vám musím doporučit raději nějaké jiné drama: Ples příšer nebo třeba Zkrocenou horu. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Několik sociálních témat (generační vztahy, týrání, vyrovnání se se smrtí člena rodiny) se zde mýchá se zobrazením prostého života na venkově v náručí drsné a krásné přírody centrálního Wyomingu. Jakkoli by se mohl tento výtvor zdát typicky nudným snímkem, plný křečovitě líbivých záběrů a rádoby romantických gest a řečí (Pravidla moštárny), není tomu tak. Žit po svém je překvapivě úderná a nebývale vtipná jednohubka, která je herecky nesmírně silná a dialogově vypilovaná. Sice to není ani v nejmenším něco, co bychom ještě neviděli, ale sleduje se to více než příjemně. Přítomnost reality všude kolem hlavních hrdinů je více než příjemný aspekt a Jennifer Lopez předvádí nejlepší herecký výkon její kariéry a to už něco znamená. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • Scénář vznikl podle stejnojmenné knihy Marka Spragga, která v době příprav filmu nebyla ještě publikovaná. (imro)
  • I když se Žít po svém odehrává na rančích ve Wyomingu v USA, natáčelo se v kanadské provincii Britská Kolumbie. (imro)
  • Ve snímku se měl původně objevit také Paul Newman, ale namísto něj se do obsazení dostal jeho vícenásobný herecký partner (Podraz, Butch Cassidy a Sundance Kid) Robert Redford. (imro)

Reklama

Reklama