Reklama

Reklama

Žít po svém

  • USA An Unfinished Life (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jean má dceru Griff a žije s mužem jménem Gary, ale ten ji bije. Griff na ni naléhá, aby utekly, k čemuž se Jean odhodlá. Cestou se jim ale rozbije auto a Jean nezbývá nic jiného, než se vydat na venkov za dědečkem Griff. Einar žije na ranči a s ním tam žije i jeho kamarád Mitch, kterého zmrzačil medvěd, takže se o něj Einar stará. Einar na svém ranči Jean nechce, ale nakonec ji tam nechá kvůli Griff. Griff a Einar o sobě do teď nevěděli. Einar dává Jean za vinu smrt svého syna. Griffin zemřel při autonehodě, kterou způsobila Jean. Griff se nejdřív dědečka bojí, ale pak si k sobě najdou cestu. Einarovo chování k Jean se ale nijak nemění. Jean si ve městě našla práci jako servírka a až si vydělá dost peněz, chce s Griff odjet. Jean se také zapletla s místním šerifem. Crane je hodný a Jean ho možná trochu využívá i ke svojí ochraně. Jednoho dne se ve městě objeví Gary a Einar si všimne, že se potlouká i kolem ranče. Crane o všem ví, ale Jean zatím nic neřekl. Einar ale neváhá a Garyho z města vyžene. Ještě tu noc se ale Einar a Jean pohádají. I Jean sama se obviňuje ze smrti otce Griff. Následujícího dne Jean a Griff odcházejí bydlet k Nině, u které Jean pracuje. Griff se ale kousne a od Jean uteče k dědečkovi. Griff se sblížila i s Mitchem, kterého nyní nejvíc trápí, že medvěd, který ho zmrzačil, je držen v příšerné zoologické zahradě... (TV Prima)

(více)

Recenze (323)

POMO 

všechny recenze uživatele

Tiché, skromné, príjemné. Na Lasse Hallströma trochu americké, predvídateľné a bez jedinej naozaj silnej scény, no zato s neustálou prítomnosťou ľudskosti. Film stojí na výbornom Robertovi Redfordovi, J-Lo neškodí, Morgan Freeman je všetkým opäť 100% spoľahlivou oporou. Kamera a hudba skôr nenápadné, než že by naplno využívali potenciál prostredia a námetu. Čo len umocňuje na jednej strane decentnosť a na druhej prešumiteľnosť snímky. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Máte-li Hallstromovu filmařskou poetiku a lidství rádi jako já, pak tohle pohlazení vřele doporučuji. J.Lo pro mě asi navždy zůstane "rušivým elementem", ale tady jí slouží ke cti, že se nedrala o no.1 a nekazila tak požitek z Redforda a Freemana. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Hezký film, v němž se však opakuje možná až příliš témat a postav, které jsme viděli už v předchozích Hallstromových filmech (a bohužel i snímcích jiných tvůrců). ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallstrom tahle pozvolna plynoucí dramata prostě umí skvěle. Chtěl bych žít ve Wyomingu, chtěl bych být v 70-ti letech stejnej frajer jako Robert Redford, jen toho zuřivého grizzlyho bych si ve své blízkosti klidně odpustil :o) Jennifer Lopez má možná větší ego než svůj zadek, ale tady opět dokazuje, že když se vloží do rukou schopného režiséra, umí dobře zahrát a po boku dvou hereckých legend se neztratí. Ty dva - Freemana a Redforda - bylo požitek sledovat. Pro zajímavost - v podstatné roli medvěda je syn asi neproslulejšího zvířecího "herce" jménem Bart the Bear (kodiak v Annaudových ´Medvědech´, v ´Legendě o vášni´ atd.). Nutno říct, že tatínkovi hereckou ostudu nedělá :o) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Hallströmův silný osobitý rukopis bohužel v tomto případě slouží slabému scénáři. Poslední kovboj Robert Redford, mentor Morgan Freeman a tentokrát opravdu hrající Jennifer Lopez jsou silnými podpěrami i velice chatrným dialogům, ale celek je přeci jen na Hallströma až příliš přímočarý. Linie s medvědem je ovšem vynikající a její vyústění nejsilnějším okamžikem celého filmu. 3 a 1/2*... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak při tomhle jsem vrněl blahem víc než při konzumaci svíčkový. Opravdu nádhera, sledovat dva chlapáky pyšnící se jmény Redford and Freeman, protože oni maj v sobě víc talentu a charismatu než Amazonka vody. Film nabízí především lidskost ve všech možných podobách, ale rozhodně mu nechybí humor ani dramatický chvilky. Líbí se mě jak už od počátku film mě film připravuvoval na okmažik, kdy se na ranči objeví ten zmrd a tím mě napínal. Taky mě zajímalo jak se J.Lo popasuje s herectvím vedle takových legend jakými jsou Robert s Morganem, ale zvládla to docela dobře, ale aby ne, mít po boku takový herce, tak bych se taky hecnul. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nádhera tyhle citlivě upřímné příběhy, kde se herci sžijí s okolím a pak i díky ním je film daleko hezčí a krásnější. Žít po svém je taková vsuvka do života jedné rančerské rodiny, která si zažila svoje. Zničehonic ale na farmu dorazí Jennifer Lopez a dávné smutky a křivdy se do rodiny opět vrátí a je třeba je řešit. Když je drama citlivé a příjemné a postavy jsou fajn, je radost na něj koukat. Tady to opravdu nemělo chybu. Morgan Freeman a Robert Redford dvojka, kterých si vždycky budu strašně vážit. Jennifer Lopez spíše do počtu, ale jelikož jí tam nebylo tolik, dalo se to zkousnout. Lasse Hallström je úžasný režisér. Klobouk dolů, jak citlivě dokáže vážná rodinná témata podat ve svých filmech. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $8,586,392Tržby Celosvetovo $18,618,284║ Na prvý pohľad skromný film ale vnútorne dosť silný a hlavne moc poteší keď herecké hviezdy výborne zvládajú svoje postavy. Podobných námetov je požehnane ale len máloktorý dokáže využiť svoj potenciál a nestratiť sa v priemernosti. /75%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mark Spragg, Virginia Korus Spragg .. Tak krásný film a z mé strany velice příjemná lahůdka. Ano, je to dosti limitováno scénářem, který nedovolil jít v celkové kvalitě na nejvyšší stupínek, neboť neobsahuje něco vyloženě nového a objevného, ale i tak jsem si to plně užíval. Lasse Hallström má velice osobitý styl, jeho filmy jsou hezké, lidské a mám je rád. Proti obsazení Jennifer Lopez tentokrát nemám nejmenších výhrad, svoji roli bité matky s dítětem na útěku zvládla z přehledem. Mimo ní je ovšem největším lákadlem a tahounem celého snímku dvojice postarších kovbojů, žijících společné na farmě. Vzhledem k jejich věku se už ale nestzarají o stádo krav, ale jeden o druhého. Na oba herce je radost pohledět a zejména společné scény jsou špičkové. Robert Redford svého postaršího tvrďáka, trpícího ztrátou syna zvládl výtečně, zato Morgan Freeman sice na menším prostoru a to hlavně díky upoutání na lůžko vinou zranění medvědem předvádí nadstandardní výkon. Celkovému příjemnému vyznění pomáhá skvělá kamera, velmi líbivý hudební doprovod a přesná atmosféra amerického maloměstského venkova. Jako celek je to možná klišé, ale funguje to bezvadně. Rozhodně na mne ano. 85%. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Na Hallströma poněkud mdlý film o osudových chybách, které nejdou vrátit, bolestných vzpomínkách a odpuštění. A snad i pochopení, že nedopatřením a omylům se nikdo nedokáže vyhnout. Dost mě odrazovalo obsazení J.Lopez, ale filmu neublížila ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Remeselne nalinkovaná šumienka, ktorá síce neuškodí, avšak nenechá po sebe žiadnu výraznejšiu chuť... . ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Deborah Lurie a Christopher Young: 1. Main Title ,2. The Bear Is Back ,3. Photos of Dad ,4. Einar's Bike Ride ,5. Visiting Griffin/A Lonely Evening ,6. Honey ,7. Mitch Visits the Bear ,8. Leaving Gary ,9. Jean's Arrival ,10. Driving with Crane ,11. Ride to the Gravesite ,12. Lost in Thought ,13. The Night Griffin Died ,14. Trying to Forgive ,15. Driving Lesson ,16. Einar Takes Action ,17. Breaking and Entering ,18. At the Hospital/Forgiveness ,19. Gary on the Bus ,20. Einar's Story ,21. Sneaking Out ,22. A Long Awaited Freedom ,23. Mitch's Dream/End Title , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jakkoli celý život říkám, že Jennifer Lopez nemusím, je tu jedna výjimka. Může za ni severský mág Lasse a na míru šitá role odhodlané matky, která nejde pro radikální čin daleko. K tomu zatrpklý Redford, věčně moudrý Freeman a rozněžňující soundtrack Christophera Younga v pravé americké divočině - a žánr návratů ke kořenům nemohl dostat lepší injekci než promluvy hašteřící se dvojky staroušů. A teď mě omluvte, mám neodbytnou touhu jít za medvědem.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ja ťa tu nechcem.“ – „Aspoň na niečom sa zhodneme.“ Hrozne slabé - ak vezmeme do úvahy talentovaných ľudí, ktorí sa na ŽIŤ PO SVOJOM stretli. Určite mali na viac. Na OVEĽA viac. Redford (TAKÍ SME BOLI), Hallström (ČO ŽERIE GILBERTA GRAPEA), Freeman (ŠOFÉR SLEČNY DAISY) a bratia Weinsteinovci (DOBRÝ WILL HUNTING). A TOTO je výsledok? Tento ŠTANDARDNÝ PRODUKT? tento POLOTOVAR? Príbeh neznesiteľne rozprávkový, Jennifer Lopezová strašná (zasa, nič nové pod Slnkom), metafory o medveďoch také prízemné, že ich prekročí aj dieťa. K tomu zbytočne veľa postáv a zbytočná zápletka s vracajúcim sa grobianom, ktorá napriek hereckej účasti skvelého (nie však tentokrát) Damiana Lewisa (kingovka PAVUČINA SNOV, "Bratstvo neohrozených"). Režisér slušne narába s atmosférou a v dvoch - troch scénkach je dokonca vtipný (!). Ale to je asi tak všetko. Po strašných OSTROVNÝCH SPRÁVACH ďalší weinsteinovský krok hlbšie do pekla. P.S. Redford s Freemanom sa prvýkrát stretli v BRUBAKEROVI. Mali sa stretnúť tiež v LEGENDE O VEĽKOM NÁVRATE, nakoniec ale režisér Redford uprednostnil mladšiu krv (Willa Smitha a Matta Damona). ()

JFL 

všechny recenze uživatele

V rámci midcultových melodramat výtečný film o bolesti a těžkosti odpuštění; navíc se skvělým hereckým obsazením. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pripravil jsem se na totalni nudu, ale nastesti to tak hrozny nebylo. Precejen reziser, co natocil skvely Pravidla Mostarny, nemuze uplne zklamat. Hlavni problem filmu je to, ze neprinasi vubec nic novyho. Film je dost neoriginalni a strasne predvidatelnej, ke konci uz zbytecne protahovanej. Ale jinak je vse ostatni velmi slusny. Nejvic se mi libila kamera, hudba byla taky solidni. Redford tady byl fakt slusnej, Freeman se taky snazil, ale mel malo prostoru a i kdyz bylo obsazeni Lopez docela riskantni, tak tentokrat byla snesitelna. Ale i presto, ze je film fakt dobre natocenej, to na vic jak 3* neni. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Opět výborný snímek Lasse Hallströma, s Redfordem, Freemanem a Lopezovou. Krásný příběh o zatrpklém rančerovi, který žije po smrti syna jen s přítelem potrhaným od medvěda, a jeho ubrblanou zášť k nespravedlivému světu postupně změní až nevítaný příjezd snachy s dosud nepoznanou vnučkou. Není to tentokrát až tak silná story jako Pravidla moštárny nebo Čokoláda, ale přesto potěší - např. vývojem postav, nebo scénami s medvědem. Trailer: http://www.csfd.cz/film/92358-zit-po-svem-unfinished-life-an/videa/ ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Lasse Hallströma a jeho filmy, tak rozhodně nebude zklamám. Opět citlivý, laskavý a hlavně lidský snímek, který neukazuje nic nového či převratného, ale po jeho skončení jsem se cítil tak nějak naplněný a celkem jsem víc nečekal. R. Redford by udělal zážitek i z nákupu v supermarketu. M. Freeman nedostal tolik prostoru jako Redford, ale v rámci možnosti zahrál nadstandartně. Dokonce, a to je co říct, ani J. Lopéz mi vůbec nevadila. Příjemně ztrávená hodina a půl, ale podruhé už bych se na to nejspíše nekoukal..... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na světě není nic ubožejšího než parchant, co běhá za ženskou, která ho nechce." Samozřejmě je ideální, když je navíc věčně ožralej a obličeji tý ženský dodává pěstmi správnej tvar a barvu. A máme tu Garyho. To je fakt sympaťák. Ale on, i mnohem sympatičtější nasranej medvěd, jsou jen vedlejší figury. Tady totiž jde o rodinu a to mě obvykle nebaví. Jenže děda Einar je parádní parchant, kámoš Mitch je správnej chlap, Jean bych tu holku otlučenou životem taky věřil a Griff je jako vnučka snem každýho dědy. Karty jsou prostě rozdaný jasně a já bych se na Einarův ranč hned nastěhoval. Teda kdyby tam nebyl Einar, byl by tam internet a ty krávy by se podojily samy. ()

Reklama

Reklama