Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mořském dně může nebezpečí čekat celá léta - na konci druhé světové války nedaleko dánských břehů ztroskotala německá ponorka. U-461 ale nebyla obyčejná ponorka... Padesát let poté se dva bratři Christian a Ask plaví na lodi svého dědečka a pro zábavu se potápějí na zajímavých místech s tím, že možná někde najdou ztracený poklad. A opravdu - jednoho dne při potápění náhodou objeví vrak potopené ponorky, která na mořském dně ležela od dob druhé světové války. Zvědaví chlapci s překvapením zjistí, že její vnitřek je zachovalý a téměř neporušený, ale nikde v něm nenašli nacistické zlato, jak doufali. Z jejich dobrodružství se zanedlouho stane boj o holý život - chlapci si totiž nevšimli, že uvnitř staré ponorky se ukrývá něco nebezpečného. Po celou dobu je sledují temné stíny... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

bassator 

všechny recenze uživatele

Nebýt té směšné bláznivé důchodkyně tak by se mi film i líbil... Takto mi přišel film velmi trapný... - 8. 8. 2010 - 35% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tahle „pohádka“ o nacistické ponorce, bratrské dvojici, velké lásce a rádoby strašidelné vložky (duše) si mě tedy rozhodně moc nezískala. Trvat to jen o malý kousek déle, tak u toho zaručeně usnu. Příběh samotný sice vypadá na první pohled zajímavě a samotný text distributora mě skutečně nalákal, tak jeho provedení za moc nestojí. Nevím jestli za to mohli chabé herecké výkony, přemíra romantiky či slabá atmosféra, ale jako celek se může film alespoň na chvíli opřít pouze o tajemství, které v sobě potopená ponorka skrývá. Což je docela málo, zvláště když se všechno vyzradí docela brzy. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Tento film mohol byť naozaj zaujímavý. Tušil som, že sa bude zaoberať nacistickou históriou, dokonca ponorkami. A tak som sa rozhodol na ten film pozrieť, mám slabiny v nemeckých ponorkách a predovšetkým v mnoho desaťročných vrakoch. Ale to čo som videl vo filme ma riadne zaskočilo. Ak si odmyslíme nezmysel, že ponorka bola potopená pri Dánsku, v skutočnosti nemecká ponorka U-461 bola tzv. „dojná krava“ z radu XIVA, slúžila pre dopĺňanie ponoriek v Atlantiku a bola potopená 30.7.1943 severozápadne od mysu španielskeho Ortegal lietadlami austrálskej 461. perute, ale keď na mňa nabehlo z ponorky nadprirodzeno, ktorého nie som vôbec zástancom, tak som film automaticky vypol. Takže jednoducho film ma úplne sklamal, film pre dospelých nie je a pre mládež si myslím, že veľmi slabý. ()

Mania 

všechny recenze uživatele

Blah. Nemám ráda filmy s rádoby mírovým poselstvím, na druhou stranu mám ráda filmy, zvláště horory, s nacisty. Přeci jen to je téma s neuvěřitelnými možnostmi. Bohužel tenhle film se toho nezhostil právě nejlépe. Možná bych byla ochotná dát i dvě hvězdičky, to by se sem ovšem tvůrce filmu neměl snažit vmanipulovat vztahy. Celou dobu o nich ve filmu není ani zmínka a nakonci tohle. Mělo nás to snad přesvědčit o tom, kdybychom to náhodou ještě do té doby nepochopili, že to opravdu dopadlo 'šťastně'? ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Naivné mládežnícke dobrodružstvo s nádychom duchárskeho príbehu. Pátranie po potopenej nemeckej ponorke, všetci sa tešia na zlato a ona preváža vedecké poznatky vedcov tretej ríše. Myšlienka dobrá, ale celková realizácia je taká, že film môžeme označiť ako tupú blbosť. ()

Reklama

Reklama