Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdravotní sestra Gina se stará o bohatého průmyslníka Paula Dupré, který se léčí se srdečními problémy. Dupré náhle zemře po aplikaci Gininy injekce. Duprého manželka ve spolupráci se svým advokátem a zároveň milencem Cassidim obviní Ginu z vraždy. Gina si najme mladého právníka a případ se dostává před soud.
Režisér Christian-Jaque v průběhu několika desetiletí realizoval řadu úspěšných filmů různých žánrů, justiční drama je ale v jeho tvorbě poměrně ojedinělé. Jako inspirace mu posloužila stejnojmenná literární předloha Jeana Labourda, která vyšla v roce 1960. Režisér angažoval do filmu poměrně neobvyklé hvězdné spojení Bourvil – Marina Vlady, vzhledem k italské koprodukci se ve filmu objevili i italští herci. Snímek vznikal v roce 1962, premiéru měl ale až v dubnu 1963. V premiérovém nasazení se v Paříži uváděl celých pět týdnů a měl poměrně značný úspěch. Celková návštěvnost ve francouzských kinech činila více než 1.700.000 diváků. (argenson)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

„Chybovat je lidské, nikoliv ale v otázce spravedlnosti...“ Zpočátku se mi zdálo, že dvě hodiny pro drama o vyšetřování okolností jedné tragické smrti / vraždy zaměněnou injekční stříkačkou budou neskutečně dlouhé a v první polovině se mi to neustálé řešení vztahů i občas táhlo. Nicméně s čím dál větším rozehráním kauzy se přede mnou vyklubal skvělý zážitek ze soudního dramatu, navrch s jedinečnou černobílou kamerou v širokoúhlém formátu, plus velkým hereckým koncertem Brasseura staršího a Bourvila. Velkou zásluhu na poutavém výsledku nese také již samotný scénář, který dal na pozadí soudního případu vyniknout portrétu jednoho cynického právníka s často rozporuplným jednáním a názory (typu „Spravedlnost vyžaduje viníka, i když je třeba nevinnej.“), k tomu v nenásilném psychologickém souboji s umírněným advokátem hájící v první řadě pravdu a čest. Vše vrcholí uzemňujícím projevem advokáta Gaudeta, který jako jediný odešel ze soudní síně sám a mnohem dřív než ostatní, a přeci jako morální vítěz. Hodnocení na hranici plného počtu: [85%] ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama