Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou příběhu je pan André Loriot (Bourvil), pracovník Psychochemických laboratoří, vyrábějících kromě jiných preparátů zázračný utišující a současně povzbuzující lék BH 33. Je přirozené, že pan Loriot tento preparát pravidelně užívá, ale přesto zůstává nenapravitelným popletou a smolařem. V památném dnu, kdy oslavuje výročí své známosti se slečnou Julinkou, se mu přihodí desítky drobných nepříjemností, hrozících vyústit až tragicky, než to šťastný konec všechno napraví. (Filmový přehled)

(více)

Recenze (2)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Jó, když má člověk perný den v akci, nevyhne se neustálým cestám podél velkého města v plném provozu a vedle toho ani menším smolařským příhodám ještě i doma ve svém bytě, to jsou vám tohle opravdové radosti... :o) S takovým filmečkem pak naštěstí zbývá o to menší krůček k nadhledu, obklopuje-li vás zrovna podobná roztodivná situace. Většina drobných příhod běžného i neobyčejného dne je tu ve scénách naplněných spoustou gagů slušně napráskána, až jsem zůstal ke konci překvapen, že mě film dlouhý přes 100 minut navzdory absenci souvislejšího příběhu vůbec nenudí. A ani jsem neměl pocit, že by se vyčerpával, naopak ještě v posledních minutách výborně nabíral na gradaci a Bourvil utáhl 10 let po Seul dans Paris další svou velkoměstskou „one man show“ opravdu náramně. Dlouho jsem si tento film šetřil, až jsem po něm sáhl ve svůj narozeninový den a dostal mě do opravdu radostné nálady. [85%] ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Spravne francuzsky ujete, zasmiat sa da i viackrat, Bourvil bol ovela lepsi komik nez precenovany Mr. Bean /Rowan Atkinson/. Za seba udavam, ze lepsi komici boli aj Stal Laurel a Oliver Hardy.  70 % ()

Reklama

Reklama