Reklama

Reklama

Modrá planeta

  • USA Blue Planet
všechny plakáty
IMAX / Dokumentární / Krátkometrážní
USA, 1990, 40 min

Obsahy(1)

Máte jedinečnou příležitost se podívat na naši planetu očima kosmonautů a obdivovat krásy Země z nové perspektivy. V prvních minutách Vás překvapí východ planety Země. Během filmu objevíte křehkou rovnováhu života na modré planetě a stáváte se svědky působení mocné přírody. Film nabízí krásné záběry reliéfu krajiny z vesmírné perspektivy jako například Gibraltarský průplav, obrovské písečné duny Namibské pouště, sněhem pokryté vrcholky Himalájí, sloupec kouře dýmající z probuzené sopky pod Japonskem nebo oblak dýmu z požáru deštných pralesů nad Jižni Amerikou. Modra planeta je 42 minut dlouhý velkoformátový film 2D, který uvádí Smithsonian Institution's National Air and Space Museum a Lockheed Martin ve spolupráci s NASA. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Výtažek středoškolského učiva o Zemi, podpořený poměrně zdařilou (na svou dobu) projekcí a jak jinak než citlivým koncem. ()

showxman 

všechny recenze uživatele

Zpracování je sice zejména na svou dobu zdařilé a škála záběrů opravdu pestrá, ale jako celek to působí příliš sladce a romanticky. ()

Reklama

Reklama