Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitchovi Robbinsovi se blíží čtyřicítka a propadá frustraci. Jeho kamarád Phil je na tom ještě hůř - doma je pod pantoflem a v práci ho zase komanduje jeho tchán. Oba závidí Edovi, který vypadá, že si života dokáže užívat a stále si vymýšlí nová dobrodružství. Ed chce kamarádům udělat radost, a tak pro všechny zakoupí čtrnáctidenní pobyt na nefalšovaném ranči v Novém Mexiku a donutí je oba odjet. Na ranči se setkají s dalšími hosty, kteří si sem přijeli odpočinout od rodiny, civilizace, práce. Společnost je to opravdu různorodá. Ale čeká je náročný program - po několikadenním padání z koňských hřbetů dostane skupina těžký úkol - dopravit stádo do 200 mil vzdáleného Colorada. Zprvu vše probíhá celkem klidně, ale pak jejich předák Curley náhle zemře. Jak si zelenáči s touto situací poradí? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

castor 

všechny recenze uživatele

Roky jsem tyhle sympatické honáky dobytka neviděl a překvapivě to skvěle notovalo s mým aktuálním rozpoložením a i po letech vše fungovalo – i v záplavě komedií úplně jiného ražení. Výborní herci, poctivé dialogy.. Your 20s are a blur. 30s, you raise your family, you make a little money and you think to yourself. "What happened to my 20s?" 40s, you grow a little pot belly, you grow another chin. The music gets too loud. An old girlfriend from high school becomes a grandmother. 50s, you have a minor surgery. You'll call it a "procedure", but it's a surgery. 60s, you'll have a major surgery. The music is still loud but you can't hear it anyway. 70s, you and the wife retire to Fort Lauderdale. You eat dinner at two in the afternoon, lunch around ten,breakfast the night before. You spend most of your time in malls looking for the ultimate soft yoghurt and muttering "How come the kids don't call?" The 80s, you'll have a major stroke. You end up babbling to a Jamaican nurse that your wife can't stand but who you call "Momma". Any questions? ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

"Hej, Curly, už jsi dneska někoho zabil?" "Den ještě neskončil!" Bláznivá/hořkosladká/dobrodružná komedie, která se soustředí na tři kamarády, jež - více či méně - postihla krize středního věku. Jeden se nedokáže smířit s tím, že ve svých téměř čtyřiceti promarnil svůj život, další má za manželku monstrum, takže radši předstírá spánek, než aby s ní musel mluvit a třetí do party je sukničkář snažící se překonat svého nezodpovědného otce. Většina filmu je postavena na konfrontaci mezi nimi, každý z nich má schovanou nějakou tu hlášku v rukávu a navíc tu je i Jack Palance, před kterým by utekl snad i Clint Eastwood. Nevím o ničem výrazném, co bych měl Dobrodruhům vytknout, smál jsem se, byl jsem napjatý a ani na chvilku jsem se nenudil, což znamená udělení poctivých čtyř hvězd. P.S. Oscar pro Jacka Palance je jedno z těch "lifetime achievement" ocenění, což ale neznamená, že nejde o nejlepší a nejzapamatovatelnější postavu. ()

Reklama

route60 

všechny recenze uživatele

Dobrodruhy z velkoměsta jsem viděl po mnoha létech a film jsem si vychtnal lépe než před tím, hlavni trojice Billy Crystal, Daniel Stern a Bruno Kirby jsou výborní je jasné že film je dělaný na city ale proč se občas nenechat dojmout hlavně to mohlo zklouznout do trapnosti ale Ron Underwood tuto komédii zvládl skvěle je jen škoda že Bruno Kirby zemřel tak brzy. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu pristanú tri hviezdičky ako uliate. Bol to mix všetkého možného. Dobré scénky, zaujímavé situácie, premyslené dialógy sa striedali s obvyklým westernovým a rýdzo americkým klišé, niekedy aj s nudou. Ale celok ako tak držal pohromade. Z hercov som poznal iba Jacka Palancea a prekvapila ma aj prítomnosť mladučkého Jakea Gyllenhala. Je možné, že za nejaký mesiac na film zabudnem, ale neľutujem tých takmer dvoch hodín strávených jeho sledovaním. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Tak ako sa mi táto komédia páčila v minulosti, páči sa mi aj dnes. Dnes sa už bohužiaľ také netočia. Komédia, ktorá vie byť naozaj vtipná, no nie vulgárna a prehnaná (iba miestami a iba trošilinku) a hlavne s realistickými postavami s realistickými problémami (v tomto prípade s krízou stredného veku). Skvelý Billy Crystal a Jack Palance (ten dostal za vedľajšiu úlohu svojho jediného Oscara a aj jediný Zlatý Glóbus). A k tomu dobrý scenár. V mini roličke debutoval na plátne ešte detský Jake Gyllenhaal. :) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Jake Gyllenhaal v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama