Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitchovi Robbinsovi se blíží čtyřicítka a propadá frustraci. Jeho kamarád Phil je na tom ještě hůř - doma je pod pantoflem a v práci ho zase komanduje jeho tchán. Oba závidí Edovi, který vypadá, že si života dokáže užívat a stále si vymýšlí nová dobrodružství. Ed chce kamarádům udělat radost, a tak pro všechny zakoupí čtrnáctidenní pobyt na nefalšovaném ranči v Novém Mexiku a donutí je oba odjet. Na ranči se setkají s dalšími hosty, kteří si sem přijeli odpočinout od rodiny, civilizace, práce. Společnost je to opravdu různorodá. Ale čeká je náročný program - po několikadenním padání z koňských hřbetů dostane skupina těžký úkol - dopravit stádo do 200 mil vzdáleného Colorada. Zprvu vše probíhá celkem klidně, ale pak jejich předák Curley náhle zemře. Jak si zelenáči s touto situací poradí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

golfista 

všechny recenze uživatele

Až gouryella bude ve středním věku, třeba nějakou hvězdičku přidá. Moc jsem se pobavil a doporučuji tento film všem středověkařům v krizi :-) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Mitch v podání skvělého Billyho Crystala se jednoho dne probudí a zjistí, že je mu 4O - hrůza! Propadne strašné depresi, ale jeho kamarádi, kteří na tom nejsou o moc líp, přijdou na způsob, jak z toho ven. Z výletu do Nového Mexika, který se zdaleka neodvíjí podle jejich představ, si přivezou nejen rozbolavělá těla, ale poznání že "v životě je nejdůležitější jen jedna věc". Ale která? ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí komedie z rodu, který se už hezkých pár let nerozrůstá, protože víc než správně namixované vtipné dobrodružství Marlboro Mana v nádherné přírodě frčí (asi, ale jak jinak si ten stav vysvětlit) hořkosladké nimrání se ve vztazích nebo stupidity, ve kterých je vrcholem humoru zahryznutí nějakého malého zuřivého zvířete do něčího rozkroku (někdo je muž). Skvělá vzpomínka na časy, kdy Billy Crystal "totally ruled", kdy byl Jack Palance navzdory svému věku v kondici, kterou by mu záviděl leckterý o polovinu mladší chlap - a kdy, když byste mu chtěli dát jednu pěstí, byste si zlomili ruku už o jeho charisma;) Curly je prostě neskutečná figura, a starý ranař za ni po zásluze dostal svého jediného Oscara. Jo a samozřejmě jsou tu nějaké ty narážky na westerny a westernové seriály, které jste nejspíš nikdy neviděli - to jsou taková ta místa, kdy nechápete, proč "to" tam vlastně je;) Jednou větou shrnuto jsou Dobrodruzi Z Velkoměsta vynikajícím mixem pocty starým časům, rozjímání o "krizičce" středního věku, a kamarádského dobrodružství. A protože jsou po všech stránkách dobře řemeslně zvládnutí a tahání diváka za nohu tu není úplně do očí bijící, mají u mě vždycky jistých svých 80%. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Poměrně zábavné, ale nijak nepřesahuje mezi jinými dobrodružnými komediemi. Stern, Kirby a Crystal hrají jen to, co musejí, ale nic navíc. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Lepší jak dvojka, humoru je tu víc, akce míň a lidskosti hodně. Jack Palance je tvrďák akorát, trochu menší jak ve dvojce. Nejvíc se mi na tomhle filmu asi líbilo sžívání měšťáků s kovbojským způsobem života. A pak samozřejmě, když se rozhodli sami dopravit stádo krav na místo určení, nezradit je a postavit se k tomu jako opravdovský chlapi. Škoda, že u nás nic podobnýho neprobíhá, hned bych jel taky. Nejlepší byla nakonec jejich proměna, z ustrašených vynervovaných pušperlíků se z nich stali drsní mužští. A to tele bylo sladký. Myslím, že jen hodně málo lidí by neudělalo totéž, co Billy Crystal, když se dozvěděli pravdu o důvodu jejich práce. Vlastně je to jeden z posledních westernů, kde jsem cítil takovou tu náladu, kterou si obvykle spojujeme s reklamama na cigarety Marlboro. Kamarádství, možnost se na přátele spolehnout, nádherná krajina a skvělá práce, humor, kolty proklatě nízko... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film. Spoléhal jsem na dobrou komedii, která se pochopitelně dostavila, ale asi tak na hodinu a půl. Zbývajících dvacet minut je napínavých jako prase (při záchraně telátka v řece) a závěr působí hodně, jak bych to řekl, westernově. Nevšední zajímavá podívaná. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Aj pri tejto prijemnej komedii som sa rozhodoval medzi tromi alebo styrmi hviezdickami, avsak zrejme si budem musiet niekedy dat repete, aby som sa vedel rozhodnut, preto som zatial pri troch. Billy Crystal je ako v kazdej komedii super a priznam sa, ze som jeho filmoveho 10 rocneho syna Dannyho v podani Jakea Gyllenhaala ani nespoznal. Daniela Sterna som si zapamätal hlavne vdaka komedii SAM DOMA (1990) a nezabudnutelny pad zehlicky na tvar a preto bolo pre mna zaujimave ho vidiet v ulohe obycajneho smrtelnika :-) Dej filmu vobec nie je podstatny, pretoze v tomto filme ide hlavne o dobrodruzstva troch hrdinov a ich komicke dialogy - hadky v manzelstve, nevera, nespokojnost so zivotom a podobne, ale pobavila ma aj laska Billyho Crystala k teliatku, ktore osobne priviedol na svet :-) Stary skuseny kovboj Jack Palance dostal Oscara za najlepsiu vedlajsiu ulohu ani nie preto, ze by ju zahral nejako dokonale, ako skor preto, ze to bola jeho tretia nominacia za jeho zivot a v prvych dvoch ho soska minula, takze predpokladam, ze aj preto sa akademia rozhodla udelit mu Oscara zaroven aj ako za celozivotne dielo... 30.07.2010 _______ Billy Crystal - (Mitch Robbins) +++ Daniel Stern - (Phil Berquist) +++ Bruno Kirby - (Ed Furillo) +++ Helen Slater - (Bonnie Rayburn) +++ Patricia Wettig - (Barbara Robbins) +++ Jack Palance - (Curly Washburn) +++ Jake Gyllenhaal - (Danny Robbins) +++ Produkcia: Billy Crystal +++ Hudba: Marc Shaiman, Thomas Richard Sharp +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Roky jsem tyhle sympatické honáky dobytka neviděl a překvapivě to skvěle notovalo s mým aktuálním rozpoložením a i po letech vše fungovalo – i v záplavě komedií úplně jiného ražení. Výborní herci, poctivé dialogy.. Your 20s are a blur. 30s, you raise your family, you make a little money and you think to yourself. "What happened to my 20s?" 40s, you grow a little pot belly, you grow another chin. The music gets too loud. An old girlfriend from high school becomes a grandmother. 50s, you have a minor surgery. You'll call it a "procedure", but it's a surgery. 60s, you'll have a major surgery. The music is still loud but you can't hear it anyway. 70s, you and the wife retire to Fort Lauderdale. You eat dinner at two in the afternoon, lunch around ten,breakfast the night before. You spend most of your time in malls looking for the ultimate soft yoghurt and muttering "How come the kids don't call?" The 80s, you'll have a major stroke. You end up babbling to a Jamaican nurse that your wife can't stand but who you call "Momma". Any questions? ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nečekaně v závěru dojemná záležitost, která nám chlapům ukazuje, že ještě nejsme tak staří, abychom si nemohli občas splnit nějaký ten klukovský zážitek a že nám to jen prospěje. Billy Crystal toho tolik neodehrát, ale všude kde hrál, tak zahrál skvěle. Chápu že nemá ten správnej ksicht, s kterým se dají kasírovat spousty peněz, ale jako člověka jej mám o to více rád. Když skáče do rozvodněné řeky pro naříkající telátko, tak jsem z toho prostě naměko. PS: Určitě kouknu i na druhý díl. 70% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Připomínka těch zlatých časů, kdy nemusely být tyhle oddechové chlapské komedie plné sprostých vtipů a naopak dokázaly nést i pěkné životní poselství. Nebýt té utahané prostřední části, mohlo jít hodnocení podstatně výše - už jen za to, že výborný Billy Crystal tu pronesl snad nejlepší moudro o ženách a sexu, které si nechám vytesat na zeď nejen facebooku, ale i vlastního pokoje. Feel-good jistota do jakékoli nálady. 70% ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Zcela klasické schéma komedií, kdy je někdo zvyklý na něco vržen někam jinam, kde je všechno úplně odlišné. Bylo to tu již mockrát a ještě mockrát bude. Jsou dva druhy, buď je necivilizovaný křovák hozen přímo do centra nějakého velkoměsta, nebo naopak nějaký kravaťák doprostřed divočiny. Teď už záleží jenom na scénáristovi, jak se s tím námětem popere a jakou vymyslí zápletku, proč je ten daný hrdina vržen právě na to dané místo a jaké vtipné situace z toho vytěží. Zda se uchýlí k nechutné trapnosti jako je Borat seroucí uprostřed ulice plné lidí, nebo jestli na nás vytasí skvělé jemné vtípky jako „Tomu říkáš nůž? …Tohle je nůž!“ Dobrodruzi z velkoměsta měli štěstí. Jsou plní lehkých vtípků, svižné akce, krásné hudby a především skvělých typů herců, kteří z jejich postav dělají živé bytosti, i když trošku nemehloidní! Několik scén je geniálních – debata o baseballu, souboj určení správné chuťě zmrzliny po daném jídle a naprostá většina je úsměvná. Díky slušnému úspěchu u diváků jsme se dočkali i druhého dílu, sice pod taktovkou jiného režiséra, ale se stejným hereckým týmem a srovnatelnou zábavou. ()

Reklama

Reklama