Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitchovi Robbinsovi se blíží čtyřicítka a propadá frustraci. Jeho kamarád Phil je na tom ještě hůř - doma je pod pantoflem a v práci ho zase komanduje jeho tchán. Oba závidí Edovi, který vypadá, že si života dokáže užívat a stále si vymýšlí nová dobrodružství. Ed chce kamarádům udělat radost, a tak pro všechny zakoupí čtrnáctidenní pobyt na nefalšovaném ranči v Novém Mexiku a donutí je oba odjet. Na ranči se setkají s dalšími hosty, kteří si sem přijeli odpočinout od rodiny, civilizace, práce. Společnost je to opravdu různorodá. Ale čeká je náročný program - po několikadenním padání z koňských hřbetů dostane skupina těžký úkol - dopravit stádo do 200 mil vzdáleného Colorada. Zprvu vše probíhá celkem klidně, ale pak jejich předák Curley náhle zemře. Jak si zelenáči s touto situací poradí? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Mitch v podání skvělého Billyho Crystala se jednoho dne probudí a zjistí, že je mu 4O - hrůza! Propadne strašné depresi, ale jeho kamarádi, kteří na tom nejsou o moc líp, přijdou na způsob, jak z toho ven. Z výletu do Nového Mexika, který se zdaleka neodvíjí podle jejich představ, si přivezou nejen rozbolavělá těla, ale poznání že "v životě je nejdůležitější jen jedna věc". Ale která? ()

castor 

všechny recenze uživatele

Roky jsem tyhle sympatické honáky dobytka neviděl a překvapivě to skvěle notovalo s mým aktuálním rozpoložením a i po letech vše fungovalo – i v záplavě komedií úplně jiného ražení. Výborní herci, poctivé dialogy.. Your 20s are a blur. 30s, you raise your family, you make a little money and you think to yourself. "What happened to my 20s?" 40s, you grow a little pot belly, you grow another chin. The music gets too loud. An old girlfriend from high school becomes a grandmother. 50s, you have a minor surgery. You'll call it a "procedure", but it's a surgery. 60s, you'll have a major surgery. The music is still loud but you can't hear it anyway. 70s, you and the wife retire to Fort Lauderdale. You eat dinner at two in the afternoon, lunch around ten,breakfast the night before. You spend most of your time in malls looking for the ultimate soft yoghurt and muttering "How come the kids don't call?" The 80s, you'll have a major stroke. You end up babbling to a Jamaican nurse that your wife can't stand but who you call "Momma". Any questions? ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

U týhle pohody jsem se fakt bavil. Suchý ironický humor propaguju, takže prupovídky Crystala mě rozesmávaly vlastně pořád. Hlášek je nepočítaně. K tomu přidejme nádhernou krajinu, sympatický zbytek postav a vkusně zapracovaný vážný prvek. Relaxační komedie bez hnusů, pinďourů a paniců mám nejradši. Pustim si určitě brzo znova. -"I have a roping disability." ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí komedie z rodu, který se už hezkých pár let nerozrůstá, protože víc než správně namixované vtipné dobrodružství Marlboro Mana v nádherné přírodě frčí (asi, ale jak jinak si ten stav vysvětlit) hořkosladké nimrání se ve vztazích nebo stupidity, ve kterých je vrcholem humoru zahryznutí nějakého malého zuřivého zvířete do něčího rozkroku (někdo je muž). Skvělá vzpomínka na časy, kdy Billy Crystal "totally ruled", kdy byl Jack Palance navzdory svému věku v kondici, kterou by mu záviděl leckterý o polovinu mladší chlap - a kdy, když byste mu chtěli dát jednu pěstí, byste si zlomili ruku už o jeho charisma;) Curly je prostě neskutečná figura, a starý ranař za ni po zásluze dostal svého jediného Oscara. Jo a samozřejmě jsou tu nějaké ty narážky na westerny a westernové seriály, které jste nejspíš nikdy neviděli - to jsou taková ta místa, kdy nechápete, proč "to" tam vlastně je;) Jednou větou shrnuto jsou Dobrodruzi Z Velkoměsta vynikajícím mixem pocty starým časům, rozjímání o "krizičce" středního věku, a kamarádského dobrodružství. A protože jsou po všech stránkách dobře řemeslně zvládnutí a tahání diváka za nohu tu není úplně do očí bijící, mají u mě vždycky jistých svých 80%. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Řek bych, že jde dneska už o klasiku mezi dobrodružnejma komediema a televizní evergreen. Billy Crystal opět hraje postavu, která nechodí pro sarkasmus daleko a je nutno říct, že mu tyhle role jdou prostě nejlíp. Ostatní herci ale taky potěšili. Příběh slušnej, některý gagy se fakt povedly na jedničku. Lehce dramatická dějová linka týkající se krize stedního věku, kterou prožívali hlavní hrdinové, taky nakonec zafungovala. Za mě jednoznačně spokojenost, čtyři silnější hvězdy. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Jake Gyllenhaal v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama