Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romance R. D. Blackmore. Příběh lásky a cti. Zvítězí cit nad odvěkou nenávistí? Kouřící muškety, ukradené polibky a ti největší lumpové všech dob! Mezi rody Dooneových a Riddových leží už dlouho stará křivda. Jack Ridd byl Dooneovými zabit při potyčce na trhu a jeho rodina nezapomíná. Jednoho dne však John Ridd potká Lornu Dooneovou a zamiluje se do ní. Jejich lásku ale čekají těžké strasti a četné překážky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

tahit 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco o trochu jiného. Škoda, mohl to být skvělý seriál a navzdory snaze o barvitost majestátných exteriérů či náčrtů historických událostí se nepovedl. Žel v rámci tohoto žánru jde na rozdíl od řady jiných sympatických historických seriálů BBC z posledních let po obsahové stránce o zřetelně provařený postup, který nemá prostě ten výsledný kouzelný tvar a ztrácí tempo. Takže žádná strhující dějová pěšinka se nekoná. Co tedy Lorna Donne nabízí. Jalová dobrodružství, předvídatelnou romantiku a tuctovou zápletku. Přes všechny zápory seriál trochu zachraňuje osobní roztomilostí herečka Amelie Warner, která ztvárnila Lornu s grácií. ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Som mierne sklamaná, od produkcie BBC som očakávala viac. Scenár riadne "pokulháva" za literárnou predlohou. A celkový dojem?! Cítim sa ako po skonzumovaní väčšieho množstva umelého sladidla - a ja sladím iba malou lyžičkou pravého včelieho medu! ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Asi bych nešla s hodnocením tak nízko, kdyby nešlo o mou oblíbenou produkci BBC. Ale toto se opravdu moc nepovedlo. On už ten příběh nestojí za nic, soudě tedy z filmu, předlohu jsem nečetla. Taková limonáda pro puberťáky. Vše působí moc černobíle, nelíbil se mi střih a ten přeslazený konec ... Pilcherová by se za něj nemusela stydět. ()

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Neurazí, ale ani nevyvolá větší vášeň, iritující charakterová černobílost postav (a jejich celkově nesmyslné chování) zde snad přičíst předloze a tak nezbývá než vystihnout (pro mě) neočekávané zjevení páně McAvoye, které potěšilo srdce v jinak neměnné vztahové ustrnulosti celého kusu. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

ale jo dalo se na to koukat.Tři hvězdy za snahu která se moc nepovedla.Ale rozpočet asi nebyl moc na vyskakování.Vadila mi ta umělá zuboželá kravka.Musím ocenit že tvůrci nepoužili nějaké živé zvíře. ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Romance s dílny BBC též sjíždím. Celý příběh začal jako Romeo a Julie, nesmiřitelné rodiny, které si vzájemně ublížily a nenávidí se a dcera a syn se osudově potkají. Pomalý začátek, ale pak se běh událostí změnil v kalup. Náhlý zvrat a najednou je vše jinak. Dá se vidět ... ale zasadní film to není. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Sice klasika, ale určitě nic pro mě. Nesnáším tohle středověké bojování v blátě za otce a za lásku. Překážky kvůli rodinným nenávistem, to už tu bylo dávno. Vlastně je to docela výkon vydržet to 180 minut. Mě by to bavilo kdyby to mělo nějaký historický základ, tohle jsou jen řečičky z pera nějakého chytrolína. Jedna hvězdička za docela pohlednou a sympatickou titulní herečku. ()

UnholyEvil 

všechny recenze uživatele

Trapně předvídatelná romance s trapnou zápletkou, trapně dobrým koncem, trapnými dialogy, trapnými hereckými výkony (Peter Vaughan, Richard Coyle, Barbara Flynn a ten pán, co hrál soudce se nepočítají). Nečetla jsem knižní předlohu, ale dovolím si tvrdit, že příběh sám o sobě není ten problém. Jsem přesvědčená, že je to zpracování. Upatlané, infantilní zpracování, které by se klidně mohlo vydávat za průměrnou pohádkou, kdyby bylo trochu kreativnější. Zvláštní pozornost si samozřejmě zaslouží kostýmy, díky kterým má například hlavní záporák vzezření metrosexuálního goth-Listera. Koukat na to nebolí, ale brát vážně to při nejlepší vůli také nemůžete... ()

Devilskitten 

všechny recenze uživatele

Lehce průměrný romantický snímek z tvorby BBC...čekala jsem něco více, má rozhodně své mouchy, ale i tak se na něj dívá v celku příjemně... ()

Reklama

Reklama