Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoolog Gregg O´Hara vypátrá v afrických horách legendárního obřího gorilího samce. Ten při dramatickém střetu zničí několik vozů a zmocní se Gregga, jehož v poslední chvíli zachrání jednadvacetiletá Jill Young, kterou téměř pětimetrový op poslouchá na slovo. Před dvanácti lety studovala její matka Ruth život skupiny horských goril, mezi nimiž bylo také rychle rostoucí mládě Joe. Když byla zvířata přepadena pytláky, zahynula nejen matka gorilího mláděte, ale také Ruth, kterou jeden z pytláků postřelil a nechal bez pomoci. Od té doby vyrůstali Jill a Joe spolu. Gregg, který se do Jill zamiloval, dívku přesvědčí, aby opičáka dopravila do kalifornské rezervace, kde bude v bezpečí před pytláky. Zatímco Jill se marně pokouší přesvědčit předsedu správní rady rezervace Bakera, aby odložil párty, na které chce ukázat opici sponzorům, zahlédne zprávu o obrovské opici v televizi boháč Strasser, pytlák a vrah, který před lety zabil Ruth. Ten se rozhodne s pomocí svého poskoka Gartha opici získat a společně během večírku vyprovokují zvíře k záchvatu zuřivosti... (TV Nova)

(více)

Recenze (86)

T2 

všechny recenze uživatele

Pozrel som to druhý krát a chytilo ma to viac než predtým, keď si to zoberiem zo širšieho uhla zaujme to veru viac než iné báchorky produkované za posledné roky a po trikovej stránke to nemá skoro chybu, určite je Joe Young lepším prevedením gorile než Jacksonov vyumelkovaní rozťahaní King Kong. Nedá my to a mením hodnotenie filmu na slušných 70% aj vďaka sympatickej Charlize Theron a charizme Billa Paxtona aj keď príbeh ja klasicky jednoduchý ale aj tak vďaka peknej doprovodnej hudbe od Jamesa Hornera povie viac než by sa dalo čakať, slušná vzorka z tejto hudby nakoniec putovala aj do na rýchlo skladanej hudby k filmu Trója. ║Rozpočet $90miliónovTržby USA $50,632,037Tržby Celosvetovo $87,600,000/70%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Sacred Guardian Of The Mountain ,2. Poachers ,3. Attempted Capture ,4. The Trees ,5. Our Last Chance - A New World ,6. A Broken Promise ,7. Leaving By Night ,8. Hollywood Boulevard ,9. Freeway Crossing ,10. The Carnival ,11. The Burning Ferris Wheel ,12. Dedication And Windsong, ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Skrývačka mi nikdy nešla...“ Divák si hneď povie „rodinná kópia KING KONGA“. Faktom ale je, že snímka Rona Underwooda JOE (CHVENIE, DOBRODRUHOVIA Z VEĽKOMESTA) je v skutočnosti remake snímky z roku 1949. No tá zasa vznikla 16 roky po čierno-bielom KING KONGOVI (1933)... takže sme sa nakoniec predsa dostali k tomu, že to JE rodinná kópia KING KONGA. Nechýba švárny junák ani prsnaté nevinné dievča, ktoré treba zachrániť, obrovská rozumná gorila je polapená a vytrhnutá zo srdca svojej divočiny a vhodená do hnusného veľkomesta, kde trpí jej dušička, potom ale samozrejme utečie, začne demolovať mesto a keďže sme vo filme Walta Disneyho, môžete tipovať, či ju na konci zastrelia. Je to príjemné, hravé, má to peknú prírodu a triky, ale ani Theronovej prsia a Paxtonovo sympaťáctvo dosať dobre nezamaskujú priemerný scenár. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Underwood začínal u takových nářezových věcí jako Chvění...a skončil u filmů pro děti.Tenhle není špatný, ale vašim dětem se určitě bude líbit víc než vám - tedy pokud ve vás ještě nezůstala troška infantila :) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Laciná verze King Konga pro nejmenší. Neumím posoudit kvalitu - nejsem nejmenší. Za to můžu celkem bezpečně odsoudit nekvalitu. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, rozhodne si to až takéto priemerné hodnotenie nezaslúži. Príjemný rodinný King Kong s peknou hudbou, veľmi vydarenou gorilou (naozaj dobré vizuálne efekty) a krásnou Charlize. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Filmů na motiv King Konga už tady bylo hodně a tenhle se od nich moc neliší, ale přece jenom příběh je v různých částech pozměněn a tak to naštěstí neni jenom remake. Za to je to ale typicky rodinný film a tak v něm nemůžou chybět totálně záporný postavy a na druhý straně zase strašně hodný, ale jelikož hodnou hraje Charlize Theron tak mi to ani nevadilo a když už to bylo na mě přílišně trapný, tak jsem se mohl aspoň koukat na ní. Ale jediný co mě na tomhle docela překvapilo jsou triky velkýho Joea, protože na to že to je celkem starý a že to nevypadá na nějaký vysokorozpočtový film, tak vypadal dost dobře a to u takovýhleho filmu docela potěší. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Gorila v rodinné mlze Walt Disney Pictures. Děti ocení polokingkonga Joea, že je chytrý jako opice, tatínci vydařenou trikovou stránku a přednosti Charlize Theron (šlo na ní vidět, že oproti Dian Fossey tolik nehulí a nechlastá). A maminky? Ty ať jdou raději dělat něco užitečného.. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem děsnou "pakárnu"... vzhledem k tomu, že junioři (mí dva caparti) hltali každé okénko filmu přimhouřím oko a dám za 3... Ať se to někomu líbí či ne... zas tak mhouřit jsem nemusel... Je to film pro široké vrstvy... nic víň, ale taky nic míň ()

castor 

všechny recenze uživatele

Být mi deset, tak svědomitě sleduju každej záběr, jsem zaraženej v kanapi a držím palce.. Ale ty doby jsou pryč, přesto je film určený dětem a jim se líbit bude!! Tedy některým. Mně se zase líbila půvabná Charlize Theron, která nás už několikrát okouzlila (Listopadová romance, Loupež po italsku) a nejen jednou nám dokázala, že hrát skutečně umí (Zrůda, Pravidla moštárny, Její případ), občas se zatváří i Bill Paxton, nechybí povinný happy-end, vizuální efekty jsou nadstandardní (trikový opičák se povedl – válel Rick Baker) a nenáročné dobrodružství je na světě!! Na nedělní odpoledne, ve kterém děti uslyší eticky čisté povídání, ideální kus. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nebudete vedľa ak tipujete, že je to niečo ako King Kong. Filmy majú mnoho spoločného. Podobný dej, krásnu blondínku, ktorá nad ním drží ochrannú ruku i zloduchov, ktorí na ňom chcú zarobiť. Podobnosť mi nevadila, film má čo ponúknuť, hlavne mladšiemu publiku, pre ktoré je určené predovšetkým. Na mladú Ch. Theron je radosť pozerať, vtedy ešte taká hviezda nebola, ale talent i krásu mala na rozdávanie už vtedy. Finále s ruským kolom v závere bolo veľkolepé, nečakal som žiadne veľké deštrukcie. Úroveň trikov je rôzna, ale gorila je na tom prekvapivo dobre. Ako rodinný film spĺňa takmer všetky požiadavky. Nemám veľmi, čo vytýkať, deti budú určite spokojné a ja štvrtú hviezdu pridávam za krásnu a talentovanú Ch. Theron. 80%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávková verzia King Konga. Charlize to sekne, Paxton je cool a titulný hrdina je sympaťák. Aj triky sú stále funkčné. Škoda zbytočnej linky so záporákmi. Teším sa na originál. 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V době kdy to s náma Disney zase až tolik neuměl nám naservíroval příběh o obrovském gorilákovi, kterého je potřeba zachránit z Africké divočiny, tím že jej přesunou do LA, aby následně přemýšleli jak jej dostat do Africké rezervace. No prostě nepovedená variace na King Konga se šťastnějším koncem pro opičáka. Bill Paxton v naprosto zbytečné roli, snad jen proto aby zde hrály dvě Hollywoodské hvězdy místo jedné. 40% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Přerostlý Joe se musí skrývat před zraky pytláků, ale to se mu moc nedaří. Na svou dobu vypadají efekty docela dobře, jinak je to pěkný rodinný filmík. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tato variace na King Konga zaujme a dojme především ty nejmenší. Dospělí v tom najdou kupu klišé, předvídatelných scén i nezbytný patriotismus. U závěru kde chlapeček odevzdává peníze a pak i hasiči a poldové - se každý rozumný člověk musí svíjet v křečích.... Mno... Charlize tu byla ještě mlaďounká a v kraťáskách k nakousnutí. Po Ďáblovu advokátu ( a jeho úspěchu) ale moc nechápu proč vzala roli milovnice goriláka... Honičky s landrovery byly slušné ! Průměr s odřenýma gorilíma ušima * * * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Před dvaceti lety, prosím. Zub času zahlodal mohutně. Film má rozplizlý vizuál, technicky je zastaralý. Pokud chcete vidět, jak Charize Theron vypadala před dvaceti lety, máte možnost. U mě dobrá. Film je pořád hezkou rodinnou podívanou, která se zřetelně inspirovala u King Konga, jen to celé nemá takové charisma. Jede se na předvídatelné vlně. Z opičáka je sirota, z malé holčičky je též sirota, tak to dají dohromady, z malé holky je posléze píchatelná Charlize, zlá minulost v podobě maniakálně vraždících pytláků dá o sobě po letech vědět. Takže nucený útěk z divočiny do civilizace, nové prostředí, nové problémy, finální zúčtování. Prostě všechno v lajně. Zrežírované tak akorát, režisér Ron Underwood nikdy v ničem neperlil. Zesnulý Bill Paxton, toho je škoda, zde byl ještě ultrahodný, později už hrál lotry. A zesnulý James Horner dodal svoji snadno identifikovatelnou hudbu. Celkově se z filmu nikdo neposere, efekty ujdou, ovšem jen na dobu vzniku, opičák a Charlize jsou dobrá dvojka. 5/10 ()

Reklama

Reklama