Reklama

Reklama

Valentin McKee a Earl Batess pracují jako údržbáři v městečku o čtrnácti obyvatelích. Jednoho dne se rozhodnou odejít a vydají se na cestu přes poušť za vyhlídkou lepšího zaměstnání. Tam se setkají s Rhondou LeBeckovou, seismoložkou, která měří podzemní aktivitu. A ta právě nyní nevysvětlitelně stoupla. Po cestě najdou starého Edgara, který nehnutě sedí na sloupu elektrického vedení a nepochybně se tam před něčím schovává. Pak nacházejí mrtvoly svých spoluobčanů. To už není legrace, v kraji se děje něco záhadného. Val a Earl se vracejí do městečka. Z Changova obchodu se snaží zavolat do nejbližšího většího města, spojení ale nefunguje. Mezitím už zjistili, že je pronásledují podivní obrovití červi, kterým z otevřené tlamy vylézají chapadla. (TV Nova)

(více)

Recenze (329)

Matty 

všechny recenze uživatele

Převážně nevážné hororové béčko, které zaujme nanejvýš mladým (i když vlastně ne až tak mladým) Baconem a sviňkami, které mít na zahradě, emigruji na Aljašku. 50% Zajímavý komentář: tron ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jasné čtyři, hlavně díky tomu, že se film nebere příliš vážně, má vesměs sympatické postavy a slušnou stopáž :-) Potěšilo mě, na co dokáže člověk přijít, vždycky když se octne před stejnou situací a hrozí mu, že se stane chodem :-) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Námět sice tvůrci vystřihli ze šablonek s kódovým označením „B“, ale po slepení dostali chytrý scénář, který odsýpá hlavně díky stylovému flákačskému jižanskému humoru. Sebejistá režie pak přesně dávkuje jak vtip, tak akci, kde se ke slovu dostává výtečná práce trikařů/animátorů, takže výsledek je dokonalou porcí zábavy s přidanou hodnotou scének, které divák za šumivé rozhodně neoznačí. Ideální oddych, prověřený časem. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Na to, že jde jen o béčko, je tenhle film slušně řemeslně i herecky zvládnutý. Po trikové stránce je třeba uznat, že (vzhledem k předpokládanému nízkému rozpočtu) je taky velice dobrá. Příběh je sice poněkud jednodušší a je z něj cítit inspirace filmem Duna (tam jsou taky podzemní červi), ale jinak lze konstatovat, že se jedná o poměrně milé překvapení. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kéžby takových filmů bylo víc. Kravina na entou, která o sobě ví, že je kravina na entou, a dělá co může, aby diváka alespoň pobavila nejenom dialogy, ale i scénami. A hlavně, aby si udělala prdel z filmů podobnýho typu. A co víc. Natočeno je to fakt dobře. A přitom stačí tak málo. Jeden z těch mála bláznivých filmů o mimozemšťanech a mutantech, který z diváků nedělá blbce a nesnaží se za pár tisíc korun natočit vážný horor o super žábách, zmutovaných piraňích nebo teď už velice zajímavých 3D příšerách s čímkoliv abnormálním a připraveným nás sežrat. Tohle je čistá legrace a to se mi na tomhle filmu hrozně líbí. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Geniální už v podstatě áčko, ze kterého fakt čiší pozitivní atmosféra, i když tam pouštní červi zabíjej lidi. Val a Earl tzn. Kevin Bacon a Fred Ward jsou jedna z vůbec nejsympatičtějších dvojek kinematografie a vlastně všichni obyvatelé města byli fajn a nikomu jsem nepřál smrt. Má to nádherné lokace, skvělou kameru a na takovýhle film velmi slušný rozpočet. Monstra vypadají dobře a celé to má ohromný spád, kde se furt musí vymýšlet nové způsoby přežití a likvidace, ale hlavně nikdy není nedostatek času na to si zavtipkovat. Film, který si budu vždy pouštět pro nabuzení dobré nálady. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak zde byl nízký rozpočet už lehce znát,ale koukat se na to dalo.. Bacon působí nevinně, Červ je poněkud sám o sobě Komedie.. Zkratka trhlá,Americká žánrovka,která neurazí,ani nenadchne..60% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Film, který Vám nedá spát!!! No, dobrá jen mě.. To si tahle jednou jdete lehnout dříve, protože jste unavaná a chcete spát a dovolíte vaší druhé polovičce, ať si klidně pustí film. A on si pustí toto? Takže jedním očkem pokukujete po mladičkém Kevinovi a druhým čekáte, co že to tam žere lidi (ovečky si mohli odpustit, fňuk). No, takže se Vám rázem přestene chtít spát a když se na scéně objeví to obří mostrum připomínající *pro někoho možná spoiler* červa s jazyky zase připomínající hady, tak do rána už neusnete! A druhý den druhý díl.. Můj chlap mě fakt miluje.. Za trest mu pustím opravdivý horor s duchy, vnitřnostmi apod. a pak se bude schovávat pod mou peřinu! Ha! Každpodáně přijemný nehoror s hnusnou příšerou a krásným mladým Kevinem. Ale už nikdy víc! :o) ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Bodla by ňáká helikoptera. Nebo tank." Moja obľúbená nostalgická pecka z čias, keď to na Filmnete bežalo ako Krajina raketových červov (kokos!). Ono to môže pôsobiť ako béčko, ale v skutočnosti to má geniálny kasting, nepredvídateľný scenár (prameniaci jednak z fakt originálnych beštií a jednak z originálnej výpravy v podobe mestečka v púšti), produkovala to Gale Anne Hurd a masky/triky sú výborné. K tomu pôvabný zmysel pre humor, zohraná flákačská titulná dvojka, ktorá by si rozhodne mala čo najskôr prestať strihať, vtipné dialógy a hlášky („Podľa mňa sú z vesmíru.“), svieži "country" fíling, divoký dej svižne upaľujúci dopredu, nezabudnuteľné scény a parádne nápady (stĺp elektrického vedenia, vôbec celkovo nápad s obludami pohybujúcimi sa pod zemou a reagujúcimi na vibrácie na povrchu je famózny). Skvelé postavy, ktoré si obľúbite (z militantného pošuka Gummera sa postupne stal maskot série), majstrovské ústredné duo (Bacon a Ward spolu fungujú božsky, nanešťastie Bacon zo série okamžite odišiel, nechal bezmocného Warda osamote a nakoniec odišiel aj ten). Hoc bol film kasový trhák (rozpočet 11 miliónov, celosvetová tržba 48), dvojky sme sa dočkali až o 6 rokov neskôr. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

První a samozřejmě nejlepší film o graboidech. Všechno ostatní jsou už jen opakování a kopírování tohoto, ale se zvyšujícím se číslem za slovem Chvění s klesající kvalitou. Nápad a zpracování je tu neotřelý a dobrý. Určitě nejlepší béčko roku 1990. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Do mírného žánrového nadprůměru vytahuje tenhle horůrek fakt, že se nebere příliš vážně. Napětí je průběžně odlehčováno černohumornými gagy a drobnými režijními nápady. Z hereckého hlediska nijak výjimečné, nicméně slušně odehrané. Celkový dojem: 60 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Odlehčené hororové béčko s fajn postavami a herci, které sice nevyděsí, ale zato nabídne díky hravému a nápaditému scénáři a dobrým rukodělným efektům solidní porci napětí a zábavy. Koncept podzemních příšer, jejichž pohyb pod zemí lze jen vytušit podle toho, co jím přitom ovlivní na povrchu, je geniální. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Najděte tři gigantické pouštní červy, co se odebrali do věčných lovišť (jednoho velkého a dva střední). Vezměte toho macatého a vertikálně ho našponujte na zemi, tlamou k západu slunce. Pěkně těžký hajzl, co..? Od konce jeho těla ohněte jednoho středního do tvaru půlkruhu, který končí zhruba v polovině těla toho již nataženého a s tím druhým středním udělejte to samé, ale zase od shora. Hotovo? Tak sedněte do vrtulníku, vyleťte do výšky cca 200 stop u uvidíte žánrové zařazení Underwoodových Tremors.. Na rozdíl od většiny kolegů v branži však nepostrádá Chvění (stejně jako jeho hlavní představitelé) důvtip a humor. Mimochodem, víte o tom, že se ti nevadští Olgojové chorchojové nedávno zúčastnili výběrového řízení na ražbu tunelu pražského metra? Neměli však co a čím dát do obálky a vlastně ani neměli tu obálku, takže to nakonec přiklepli někomu jinému.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne najlepšie skĺbenie hororu a komédie, aké som mal možnosť doteraz vidieť. Takmer dokonalá zábava pred rokmi i dnes, zároveň všetko natočené na úrovni a so skvelými hercami. Dvojica sympatických loserov v mini-meste zistí, že pod zemou sa ukrýva niečo záhadné, čo si robí zálusk na všetkých okolo. Po tom, ako sa im to (podivných veľkých červov) nedarí zničiť, rozhodnú sa aj so zvyšným obyvateľstvom aspoň utiecť. Počas celej stopáže filmík ponúka zásobu napínavých a vtipných scén, nenudiaci dej a skvelé nápady. Určite odporúčam všetkým, ktorých tento béčkový klenot zatiaľ obchádzal. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento film dávali kdysi pozdě v noci na Primě. Měla jsem v úmyslu si jej nahrát, poněvadž tak dlouho bych zřejmě již nebyla schopna jej vydržet sledovat. Nakonec mě zaujal natolik, že jsem se dívala až do konce, aniž bych pocítila jakékoliv známky únavy. Potěšil mě především svým nevtíravým komediálním laděním, lehkým béčkovým podtextem, vtipnými dialogy, skvěle zvládnutými scénami a sympatickou hereckou sestavou, v čele s parádním Kevinem Baconem. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

V žádným případě nečekat horor! Ani strach nebo napětí. Má to ale solidní úroveň zábavnosti, v čele s dvojkou sympaťáků Kevin Bacon a Fred Ward (3. Bláznivá střela), co tam od začátku do konce neuvěřitelně hláškujou. Spíš než že by to byl vrchol geniality jejich repliky pobaví tím, jak uhozeně v situaci vyzní. A to nepočítám snad na sto zvolání "Ty hnusná svině!" - míněn had. Na svou dobu jsou triky obstojný, tj. nebudete se jim smát (i když to může bejt z jednoho pohledu na škodu, zábavnost by v mnohým vzrostla). Těžko na další shlídnutí, ale spolehlivě na hodinku a půl pomůže z nudy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Béčko, které vzniklo s láskou. Furt melou o tom, že z tohohle balíkova vypadnou. Když se pro to rozhodnou, cestu pryč zasypou balvany a začnou mizet a umírat místní. Okolo skály a pustina, nečekaně silná seismologická měření a tam dole podivuhodné věci. Divoký děj sympaticky kočíruje sebejistá režie Rona Underwooda, která míchá akci a vtip dvou snílků, kteří se rvou o to, aby v ospalém městečku vůbec někdo přežil. Akce je hodně a nejsou to žádné scény mimo kameru, pěkně si tak prohlédneme solidní práci trikařů s desetimilionovým rozpočtem. Fajn béčko, tradičně velmi dobrý Kevin Bacon. ()

Související novinky

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Další celovečerák podle seriálu

Další celovečerák podle seriálu

07.07.2009

U nás jsme jej nikdy kdovíjak neznali, ale „na západě“ platil v 80. letech za jeden z nejpopulárnějších policejních seriálů. T. J. Hooker. Když zalovíte v paměti, možná se vám vybaví úvodní scéna z… (více)

Reklama

Reklama