Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sex, drogy a videohry – tak by se dal shrnout děj oplzlé teenage komedie Greydona Clarka. Film o souboji mladíků z arkádové herny s konzervativním businessmanem je plný obhroublého humoru a nahoty. Zároveň se nás snaží přesvědčit, že nejvíc cool a sexy věc na světě jsou herní automaty. V roce 1983, kdy herní arkády v Americe zažívaly největší boom, si něco takového ještě bylo možné myslet. Přinejmenším tato myšlenka zakořenila v hlavě tehdy čtyřicetiletého režiséra Greydona Clarka, když při testovací projekci svého filmu o vraždícím trávníkáři Wacko viděl partu teenagerů nadšeně hrát na automatu přímo v kině, kde se film promítal. Během třinácti natáčecích dnů pak tento veterán sedmdesátkových brakovek typu Black Shampoo (Černej šampón) nebo Satan's Cheerleaders (Satanovy roztleskávačky) vytvořil přehlídku kouzelně stupidních gagů, nejohranějších klišé a předem k nezdaru odsouzených pokusů působit stylově. Komedie vrcholící turnajem o osud herny, který spolu svádí její pohodový mladý šéf Jeff s pankáčem s přezdívkou King Vidiot ve hře Super Pac-Man, navazuje na teenagerské komedie jako Animal House nebo Porky’s, ale zároveň předznamenává snímky typu Prci, prci, prcičky (jejímž českým distribučním názvem jsme se inspirovali i při vymýšlení titulu Clarkova filmu). (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (6)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2022] WTF did I just watch? Dospělí hrajou teenagery co se chovají realisticky asi jako obrazy Salvadora Dalího. A dospělí, co hrajou dospělé, jsou na tom ještě hůř. A celý je to fakt surreálná a totálně přepálená sranda. Silně bizarní sranda, když vidíte lidi v rauši tancovat u beden v herně. Hlavně ten prdící tlusťoch byl fakt nejvíc sympaťák :D ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Esenciální 80's camp. Vše, co lze od osmdesátkové teen komedie s vše říkajícím názvem očekávat, je zde: spontánně se obnažující blond děvčata a hlavní hrdinské trio tvořené šviháckým lamačem srdcí, nesmělým nerdem, který ve finále zaskóruje, a prdícím tlusťochem, jenž má roli hlavního sympaťáka. Všichni samozřejmě zběsile přehrávají, aby umocnili karikaturnost postav a dali tak náležitě nadsazené vyznění zastřešující rebelii vůči rodičům a přímočaré adoraci videoher. "Joysticks" je lůno, z něhož vzešly retro fláky jako "Bikini Shop" nebo "Parker Lewis musí vyhrát". ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Každá generácia má to svoje. Po PORKY´S 1982 prišla veľká vlna teen sexy komédií ( podobne ako o takmer dve dekády neskôr po AMERICAN PIE ). Nejde nenapísať, že s menšími i väčšími úspechmi. JOYSTICKS sú pomerne zabudnutým stúpencom, ale rozhodne spĺňa všetky atribúty. Myslím, že vtedajší tínejdžri viac nepotrebovali. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

V osmdesátkách očividně prošlo ledacos, takže proč si nanatočit eRkovou komedii pro puberťáky. Joysticks se točí okolo toho, co tuhle věkovou kategorii zajímalo nejvíc, takže okolo videoher a sexu. Toho prvního je tam hodně, toho druhého taky - sice jenom naznačeného, ale hodně odvážně. Bohužel humor moc nefunguje a herci jsou do jednoho dřeva, takže film působí jako svoje vlastní nepovedená parodie. Možná kdyby měl lepší soundtrack, tak bych byl vlídnější, ale snad ještě nikdy jsem neviděl film z osmdesátek, jehož hudba u mě prošuměla tak suverénně, jako v tomhle. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama