Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

H34D 

všechny recenze uživatele

Asijská originální lahůdka zmrvená hůř než hollywoodsky-sequelovským způsobem, aneb jakou roli může hrát změna režiséra z ostříleného veterána na mladého floutka. Pokus o větší velkolepost (přitom akce více není) na úkor komornosti ztroskotává na poli prožitosti a uvěřitelnosti, herci se vyžívají v nevhodně posazených patetických průpovídkách, ze zápletky se vytratila originalita, téma je vyčpělé a přitom se nikam neposunulo, možná dokonce nazpět. Tomuto filmu nelze věřit a pořádně ho prožívat, zábavná vyvražďovačka místy ano, ovšem nuda také. Emoce nelze jen tak vyvařit z vody a inteligentní kontrast neznamená, že vedle sebe mrdneme černou a bílou a pak si velkolepě zatleskáme. 4/10 ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

"Ještě více krve, ještě více emocí". ____ Zatímco první díl byl více méně originální napínavá vyvražďovačka, díl druhý je mnohem spíše akčním/ válečným filmem; z mnoha studentů vyteče mnoho litrů krve. Nekoná se souboj o přežití, nyní se bojuje v zájmu ideologií (a chápu, že to spoustě lidí může vadit). Nemyslím, že má smysl vytýkat filmu některé nelogičnosti, mně nepřipadala logická ani zápletka jedničky. Možná že naopak mi dvojka přijde logičtější - Nanahara Shuya vyhlásil válku dospělým, proto proti němu posílají děti. ___ A proč hodnotím hůře než první díl? Prostě se mi napínavá vyvražďovačka líbila více než ideologický válečný film. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

O dost jine nez prvni dil, ale presto opet masakr. Ucitele tu tentokrat dela nejakej psychopat, ale je ultra vostrej. Vsechno zacina opet nejakym tim info o programu BR, studentum se to samozrejme nelibi a zacne tect krev. Pak se ale nepresunem na ostrov, kde by se studenti pozabijeli, misto toho se z nich udela zasahova jednotka a jde sejmout teroristu, vyherce z prvniho dilu. Napad rozhodne slusnej. Prvni hodina je naprosto totalni ultra masakr, kde behem 40 minut pochcipa vic nez polovina z 42 zaku, vsude samy vybuchy, atmosfera strachu a litry krve. Pak bohuzel dojde na 30 minut kecu, kde neni nouze o hrdinske projevy, dojemne sceny a zivotni moudra, ale aspon, ze to moc nenudi. No a pak pribehne na prezivsi studenty vojsko a zacne dalsi ultra masakr. Herci jsou vcelku v pohode, obcas sice rvou vic nez je nutne, ale nic extremniho. Do toho naprosto perfektni hudba. Sice slabsi nez prvni dil, ale nemuzu si pomoct a i pres tech slabsich 30 minut musim dat 5*. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Oproti originálnej a napínavej jednotke, je toto prepad rovno do suterénu.... Ešte prvá polovica celkom ujde, ale od momentu keď sa obidve mládežnícke skupiny spoja, a zakopú vojnovú sekeru je to katastrofa.... Neuveriťelné žvásty hlavných postáv sú prerušované slaboduchými prestrelkami, kde vycvičený japonský vojaci hlúpo nabiehajú pred samopaly povstalcov. Navyše ešte aj niekoľkokrát úctivo čakajú kým si decká poplačú nad svojimi padlými... Ach, jaj...Pripomínalo mi to tretotriedne americké akčné béčka, alebo prisprosté strielačkové hry pre mládež, kde je inteligencia nepriaťelov na rovnakej, dementnej úrovni.... Komické prehrávanie toho učiťela, alebo nefungujúca (vlastne smiešna) charizma vodcu odboja tomuto paskvilu už len nasadili korunu.... Takže nakoniec dve hviezdičky sú prakticky iba za odvahu akou sa japonský tvorcovia pustili do tejto vskutku originálnej teroristickej agitky. Len to spracovanie je akurát možno pre fans Mangy, ku ktorým ja nepatrím... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Dvojka BR je vydařená akční řežba. Bohužel není tak dobrá jako jednička, ale rozhodně stojí za shlédnutí. První půlka je brutální smršť, druhá půlka je chvíleni trošinku ubrzděnější a nacpaná sentimentálními scénami. Akční scény jsou excelentní, jednoznačně inspirované Saving Private Ryan. Jsou krvavé, naprosto přehnané a brutální. Škoda, že tempo chvílemi upadá. Film je dosti protiamerický. Což ovšem nevadí, po takových hnusech jako je Patriot, nebo Den nezávislosti si člověk potřebuje spravit chuť. Tento antiamerikanismus ve filmu chvílemi ovšem přerůstá až ve zjevnou podporu terorismu. No ale je to jen film. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Quentinu Tarantinovi byla také nabídnuta role, ale neměl na ni v té době čas. Údajně měl ztvárnit prezidenta USA. (hot_spot)
  • Film se natáčel na opuštěném ostrově Hashima v Japonsku. (Blacker94)
  • Třiaosmdesátiletý režisér prvního dílu Kinji Fukasaku během natáčení dvojky zemřel, a tak film dokončil jeho syn. (hot_spot)

Reklama

Reklama