Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonci v tomhle případě zklamali. Film je dobře natočený, na to jsou Japonci velcí profesionálové, hlavně pokud se jedná o větší produkce, ale od snímku čekáte nějaký přesah, jenže dostanete jen střílení. Ano, je zde ještě příběh, který by se navíc mohl dál rozvíjet, ale tohle naštěstí není nekonečná manga. Je to dobře. Kdyby zůstalo jen u prvního filmu, je to asi nejlepší, ten druhý nic zásadního nepřinesl. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Po dopozerani BR II mam dost zmiesane pocity...asi tak, ako zmiesany bol samotny film. Prva polovica je "typickym" BR, s afektovanym ucitelom, skreklavymi detiskami a ako napisal jeden z predchadzajucich uzivatelov"...s jednym "pernamentnym, blondavym bersekerom"...v polovici sa vsak film radikalne lame a stava sa "povinnou literaturou" kazdeho teroristu a reklamou na automat Kalashnikov. Miestami bol pre mna BR II totalne ideologicky a v kazdom takomto okamihu som si spomenul na Usamu, Zarkawiho, Castra a im podobnym "leaderom" ako sa popod fuziky usmievaju, ze v Japonsku im natocili skvely instruktazny film. Prave to, ze film chce povedat az prilis vela a obhajit neobhajitelne je pricinou u mna pomerne nizkeho ohodnotenia. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak předně, koupil jsem to jako luxusní edici 2 DVD za 10 Kč v jednom výprodeji. Řekl jsem si, jednička mi moc nesedla- zkusím to za ty peníze... Závěr? Japonci byli, jsou a bohužel asi čím dál více budou divnej národ. Ať už jsou to žlutý vřískající obludy pikačuové, různý bakugani či tohle... A upřímně, - to mě děsí. Už když jen vidím ty jejich současné (chápej civilní) ohozy a účesy, mám pocit, že koukám na nějakej postapokalyptickej film a vybavuje se mi Šílenej Max.... Oni násilí prostě zbožňují. I když je to tady schovaný za obrovskou kupou keců, Requiem o ničem jiném není. Jistě, někdo může namítnout: Když nemáš rád krev, nekoukej na Saw... Pravda. Kouknul jsem na to jen ze zajímavosti, byl to zkrátka experiment. Teď k obsahu: Od jedničky je zde rozdíl jedině v tom, že studentíci nebojují proti sobě navzájem, ale jsou spárováni a mají dobít ostrov s arciteroristou... Vždy dva mají společně nastavený obojek, takže když to jeden koupí, vybouchne obojek i toho druhého i kdyby mu nic nebylo. Obojky vybuchují i při vychýlení z určeného sektoru. Proč na ostrov poslali nevycvičené studentíky (sice z nejzlobivější třídy) když ostrov s lotrem můžou smáznout raketama nechápu... Ono je tam toho bez logiky víc... Hromada moudrejch keců, kterejm ale nerozumíte podbarvená symfonickou hudbou... děs. Když to náhodou někdo schytá, kolem ustane boj aby se mohl vymluvit, případně strávit poslední výdechy v náručích spolužáků... Bonusové DVD doporučuji nesledovat, uvidíte dojmy japonských herců z natáčení, - §§ vesel駧 oslavy japonských vánoc ! atd... O neumění hrát né některých, ale všech herců se raději rozepisovat nebudu... Za pozornost snad jen stojí natáčení soundtracku Národním orchestrem Varšavy... Pro někoho je možná tahle slátanina kultem. Já v tom vidím rozhodně možnou hrozbu a nevyužitý potenciál. Hrozbu proto, že když to uvidí nějakej nezralej Tódžo (pokud možno z dětství rodičema a učitelema frustrovanej) vezme ákáčko a půjde si to někam s dospělákama v reálu vyřídit... Nevyužitej potenciál proto, že s výbavou, výpravou (ale samozřejmě s jiným scénářem) a triky to mohl být klidně solidní válečným film.... Až zase uvidím někde na tržnici třetí díl, tu pětku hodím žebrákovi do klobouku v metru.... * ()

Juto 

všechny recenze uživatele

,,Battle Royale II: Requiem" je prekvapivo prvá pol hodina určite veľmi pútavá. Vrátime sa k tomu, čo  bolo v prvom filme, vidíme skupinu nevedomých školákov unesených vládou a, samozrejme, hystériu, ktorá vedie k tomu, že pár detí skončí  mŕtvymi. Hoci je to takmer úplná kópia prvého filmu (máme tu hádzanie noža, explodujúce náramky na krku atď.), funguje to, pretože prvý film fungoval a fanúšikovia pôvodného diela si to nepochybne užijú. Avšak tu všetky pozitíva končia. V skutočnosti pokračovanie preberá väčšinu nápadov z prvého filmu a opätovne ich používa. Od nebezpečných zón až po šialeného učiteľa, ktorý sa teší z toho, že jeho deti sú zmrzačené a zabíjané. Jedinou novou myšlienkou vo filme je „hra s náramkom na krku“, ktorá zahŕňa vzájomné prepojenie rozbušiek, takže ak váš partner zomrie, tak zomriete aj vy. Hoci je to celkom dobrý nový nápad, nedáva to zmysel... vidíte vládu, ktorá chce, aby tieto deti zabili Nanaharu, tak prečo im to sťažujú? Prečo ich neposlať s armádou tankov a neskoncovať s tým? Prečo rovno nebombardovať ostrov napalmom?  Ako vojnový film je to zaujímavé, ale po scenaristickej stránke ho považujem za smiešny a nezmyselný, ktorý nemá logiku a dialógy sú strašné nudné. 5/10 ()

Max-Wesslo 

všechny recenze uživatele

Natočit pokračování filmu s tak originálním námětem, aby zároveň nezůstalo jen u pouhého okopírování, je těžké. A přestože se režie alespoň na chvilku znovu zhostil Kinji Fukasaku, kvalitu prvního dílu rozhodně neudržel. Souhlasím s ostatními, že se film rozjíždí dost slibně a chystá se další pěkná vyvražďovačka mezi žáky, jenže pravidla jsou tentokrát jiná a musím říct, že celá pointa soutěže je strašně chatrná. Scénáristé měli na scénář zřejmě hodně málo času, protože je tam neuvěřitelné množství nelogičností a všechno je to upraveno tak, aby se tam prostě střílelo, umíralo a tekla krev. Ale nelogičnosti by ani tak nevadily. Co jsem totiž opravdu nesnesl, bylo přehrávání (už v prvním díle to byl děs). Hlavně co se týče hlavního hrdiny z řad žáků. Jeho neustálé řvaní a naštvaná tvář mi od začátku lezla na nervy. Taktéž umírání jednotlivých studentů, které probíhalo téměř pořád stejně (umírání, seběhnutí ostatních nad umírajícím, poslední povzbudivá slova umírajícího a pak už jen řev a vyběhnutí několika nasraných jedinců do boje). Ale musím také něco pochválit a to je v první řadě skvělá hudba a taktéž některé akční momenty. BR2 se prostě s jedničkou srovnávat musí a vyšlo jako hodně nepovedené pokračování, které se snažilo vypadat úplně jinak, bohužel za cenu mnohem horší kvality. Zklamání... (A pro fanoušky Takeshiho Kitana upozornění, že se mihne jen v jedné scéně. Teda takové zanedbávání hereckého umu se jen tak nevidí;)). ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel na opuštěném ostrově Hashima v Japonsku. (Blacker94)
  • O natáčení filmu bylo rozhodnuto po úspěchu prvního dílu. Kinji Fukasaku cítil, že dokáže postavy a zápletku rozvést za hranici původní knihy a také cítil potřebu reflektovat ve svém filmu tragické události z 11. září. (JARDAHONDA)
  • Třiaosmdesátiletý režisér prvního dílu Kinji Fukasaku během natáčení dvojky zemřel, a tak film dokončil jeho syn. (hot_spot)

Reklama

Reklama