Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Místo Takeshiho neskutečně příšernej herec, jehož postava je ještě přiblblejší. Místo originálity strašně pitomá zápletka. Mizerní herci jsou nahrazeni ještě horšími. Jen akční scény jsou natočené líp, ale ke konci film nudí už i při nich. Jediné, co mě nakonec pobavilo, bylo to, že tady naprosto chyběla soudnost a na konci se film tvářil jako ten nejúchvatnější film, jaký kdy vznikl. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Prečo tam došľaka nehodia bombu?“ Ak to bude o tom istom, už to nebude sequel ale remake (a zbytočný) a ak o niečom úplne novom, už to nebude BATTLE ROYALE. Tvorcovia dvojky, s podtitulom REQUIEM, na to išli rafinovane a z „tínedžerskej vyvražďovačky naopak“ urobili... vojnový epos. Napriek tomu film kríva ako Quasimodo, moment prekvapenia odišiel preč spolu so záverečnými titulkami originálu a na jeho miesto prichádza naozaj už len tá krv a akcia. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/179204/Battle-Royale-II-Requiem-60.html ()

Reklama

dawe04 

všechny recenze uživatele

První "Královská bitva" ve mne zanechala opravdu hluboký dojem. Byl to jeden z mých prvních asijských filmů, zároveň jsem byl ve věku hrdinů, tudíž při sledování se mi psychika houpala sem a tam, melancholika zkloubená s otevřeným násilím prostě ve mě něco nechala a stále na ten film vzpomínám (a přemýšlím, koho bych zabil v naší třídě:-). O to větší zklamání přináší Requiem. Z výše uvedených pocitů ve mě nevylolal ani jeden, i když se s tím asi počítat ani moc nedalo. Přece jen, originalita s dalšími díly obvykle mizí - tady se snad kromě obojků filmaři nevykrádají. Jenže, příběh jedničky byl neotřelý, silný, ne úplně blbý s únosným výskytem logických děr. BR II to ovšem prohrává i na této frontě, navíc tu jsou doslova logické krátery. Dalším mínusem je hlavní peroxidem odbarvený hrdina, který tak nesnesitelně přehrává - alespoň jako jediný prvek filmu budí nějaké emoce - hrozně moc si přejete aby ho už někdo zabil. Sympaťák z jedničky naštěstí zůstává, i když je upozaděn, bitevní scény mají pravda náboj a šmrnc, ale převod ze "zábavné" vraždící hry na libovolný vojenský opus nebyl nejšťastnější nápad. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Asijská originální lahůdka zmrvená hůř než hollywoodsky-sequelovským způsobem, aneb jakou roli může hrát změna režiséra z ostříleného veterána na mladého floutka. Pokus o větší velkolepost (přitom akce více není) na úkor komornosti ztroskotává na poli prožitosti a uvěřitelnosti, herci se vyžívají v nevhodně posazených patetických průpovídkách, ze zápletky se vytratila originalita, téma je vyčpělé a přitom se nikam neposunulo, možná dokonce nazpět. Tomuto filmu nelze věřit a pořádně ho prožívat, zábavná vyvražďovačka místy ano, ovšem nuda také. Emoce nelze jen tak vyvařit z vody a inteligentní kontrast neznamená, že vedle sebe mrdneme černou a bílou a pak si velkolepě zatleskáme. 4/10 ()

stub 

všechny recenze uživatele

Po akční stránce to na mě nezabralo - akce je až příliš a chvílemi naopak zcela ustoupí nekonečným (byť často ne úplně špatným) dialogům. Zběsile nahuštěné vizuální orgie mě dnes už příliš nevytrhnou a v důsledku toho všeho člověk poněkud otupí (stopáž přece jen není krátká). Po obsahové stránce zůstávám poněkud dezorientován, ale asi by to zasloužilo ještě jeden pokus (do kterého se mi však příliš nechce), možná by hvězda přibyla. Co ovšem nemohu prominout, je nekonečné omílání scény (tolik populární v BR1) s explodujícími obojky, která se tím stává sebeparodickou a vykastrovanou.. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel na opuštěném ostrově Hashima v Japonsku. (Blacker94)
  • Třiaosmdesátiletý režisér prvního dílu Kinji Fukasaku během natáčení dvojky zemřel, a tak film dokončil jeho syn. (hot_spot)
  • Quentinu Tarantinovi byla také nabídnuta role, ale neměl na ni v té době čas. Údajně měl ztvárnit prezidenta USA. (hot_spot)

Reklama

Reklama