Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

draggo 

všechny recenze uživatele

Úplně jiné než předchozí film, ale to není na škodu. Je sice pravda, že mě to nezasáhlo tak jako první díl, ale stále se jedná o velmi dobrý film. Nejslabší částí filmu je přivezení nové várky studentů, jejich vyzbrojení a akce na pláži. Tyhle části působí celkem odfláknutě a rozhodně na mě nezapůsobily tak silně jako ty v prvním díle. Začal jsem si říkat, že to bude jen samoúčelná vyvražďovačka. Akce na pláži mi navíc přišla celkem zmatená a bez potřebného efektu, páč postavy ještě nebyly nijak vyprofilované a nic jsem k nim necítil. Pak ale díkybohu přišla část ve skrýši vzbouřenců, která sice nebyla akční, spíš dialogová, ale o to víc se mi líbila. Opět se objevil ten známý pocit z jedničky, a to že nejde jen o samoúčelnou vyvražďovačku, ale spíše o film s hlubším přesahem a poselstvím. Navíc se konečně objeví nějaké ty sympatické postavy, kterým jsem držel palce až do konce. Následné akce taky působí mnohem líp než ta anonymní na pláži. A film rozhodně nepodporuje teroristy, spíš se podle mě snaží ukázat, že mnohdy bojují za správnou věc, ale jdou na to absolutně nevhodnými prostředky. Za to palec nahoru. /viděno na DVD v DC: 85% a 4*/ ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Cameronovi Vetřelci i tento film by si zasloužil podtitul: "Tentokrát je to válka“. Saving Private Ryan, Black Hawk Down a první BR dohromady. Akčně-válečné scény jsou spolu s patosem dovedeny do (snesitelného) extrému. Velmi nekompromisní (krve je spousta, mrtvých ještě mnohem víc) a velmi zábavná (ve stylu: "pořád se něco děje“) podívaná a celkově hodně solidní pokračování s minimálně dvěma božskými scénami (pád "dvojčat“ a vylodění). 80 % ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Predovšetkým: úplne iné ako Battle Royale. Je to o dosť slabšie ako jednička a skôr na 4,5* ale rozhodol som sa in dubio pro reo, pretože film sa potýka s terorizmom dosť nezvyklým spôsobom. Myslím, že Fukasaku nechcel glorifikovať teroristov, skôr ukázať nezmyselnosť prostriedkov ich boja. Jednoznačným odkazom je Shuyov prejav, zakončený Merry Christmas (schválne nepíšem vetu kvoli ktorej som dal *****) . Myslím že herecké výkony boli primerané, aj keď niektoré predimenzované (ten druhý preživší chlapec). Jednoznačne najväčšou charizmou disponuje predstaviteľ Shuyu Nanaharu. Pokiaľ poznáte Takamiho román, vyrovnáte sa s teroristickým kontextom filmu jednoducho. Shuya skrátka chce "tear this fucking country down" ako to sľúbil umierajúcemu Shogovi. Nutno však podotknúť že vo svetle dnešnej politckej situácie si film možno vysvetliť aj inak - každý však má právo na svoj názor. Ešte mi nedá vyjadriť sa ku komentáru užívateľa Fifipek: v súčasnom svete sa skôr zamieňa oslobodzovací boj za terorizmus, nie naopak. Všetko je vecou uhla pohľadu. BR II má svoje miesto v kinematografii práve pre svoj "proteroristický" a protiamerický postoj. P.S. Tento film sa v USA URČITE nebude premietať. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Oproti originálnej a napínavej jednotke, je toto prepad rovno do suterénu.... Ešte prvá polovica celkom ujde, ale od momentu keď sa obidve mládežnícke skupiny spoja, a zakopú vojnovú sekeru je to katastrofa.... Neuveriťelné žvásty hlavných postáv sú prerušované slaboduchými prestrelkami, kde vycvičený japonský vojaci hlúpo nabiehajú pred samopaly povstalcov. Navyše ešte aj niekoľkokrát úctivo čakajú kým si decká poplačú nad svojimi padlými... Ach, jaj...Pripomínalo mi to tretotriedne americké akčné béčka, alebo prisprosté strielačkové hry pre mládež, kde je inteligencia nepriaťelov na rovnakej, dementnej úrovni.... Komické prehrávanie toho učiťela, alebo nefungujúca (vlastne smiešna) charizma vodcu odboja tomuto paskvilu už len nasadili korunu.... Takže nakoniec dve hviezdičky sú prakticky iba za odvahu akou sa japonský tvorcovia pustili do tejto vskutku originálnej teroristickej agitky. Len to spracovanie je akurát možno pre fans Mangy, ku ktorým ja nepatrím... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jedničku sem viděl poprvé teprve týden zpátky a jakožto film s pomalu kultovním statusem mě lehce zklamala.Dvojka takový status nemá a nemá ho oprávněně,protože je minimálně o dvě třídy slabší než jednička.Možná vypadá o trochu lépe,ale dává menší smysl (chvílemi vlastně nedává smysl vůbec) a těch hysterických emocí bylo zkrátka moc.Body tomu nenažene ani víc jak dvouhodinová stopáž,která z BR2 pro mě učinila pocitově nekonečný film...40% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • O natáčení filmu bylo rozhodnuto po úspěchu prvního dílu. Kinji Fukasaku cítil, že dokáže postavy a zápletku rozvést za hranici původní knihy a také cítil potřebu reflektovat ve svém filmu tragické události z 11. září. (JARDAHONDA)
  • Quentinu Tarantinovi byla také nabídnuta role, ale neměl na ni v té době čas. Údajně měl ztvárnit prezidenta USA. (hot_spot)
  • Třiaosmdesátiletý režisér prvního dílu Kinji Fukasaku během natáčení dvojky zemřel, a tak film dokončil jeho syn. (hot_spot)

Reklama

Reklama