Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

jondzavid odpad!

všechny recenze uživatele

Tak zlé ako sa len dá. BR 2 z jednotky zobralo len to zbytočné a spojilo to s neznesiteľnou dávkou PÁTOSU. V podstate narozdiel od jednotky mi boli protivné všetky postavy do jedného. To by bol dobrý predpoklad pre vychutnanie si skutočne hodne krvavo poňatých akčných orgií - ale ani tu som nezabral (neustály pocit samoúčelnosti a zbytočnosti som mal počas celej dĺžky). O príbehu pomlčím (takúto kravinu nemá zmysel ofrflávať). A ázijské poňatie emócií mi problém obvykle tiež nerobí (ale tu slovo prehrávanie naberá iné dimenzie). Jednoducho už dlho si nepamätám, že by som tak trpel pri sledovaní filmu. Takže u mňa sa druhé BR zapíše ako Blbosť Roku. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonci v tomhle případě zklamali. Film je dobře natočený, na to jsou Japonci velcí profesionálové, hlavně pokud se jedná o větší produkce, ale od snímku čekáte nějaký přesah, jenže dostanete jen střílení. Ano, je zde ještě příběh, který by se navíc mohl dál rozvíjet, ale tohle naštěstí není nekonečná manga. Je to dobře. Kdyby zůstalo jen u prvního filmu, je to asi nejlepší, ten druhý nic zásadního nepřinesl. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od prvního dílu, jehož strhující děj diváka napíná od začátku do konce i při několikátém zhlédnutí, tomuhle filmu dost brzy spadne řetěz a překlene se jen v solidně natočený akční blábol, jehož vyústění vás naprosto nebude zajímat. Herci neskutečně přehrávají, vedou prázdné monology plné patosu a k jejich postavám si divák nevybuduje vůbec žádný vztah. Akce je tu sice požehnaně, ale oproti prvnímu Battle Royale je daleko méně dynamická, a co hůř, není vůbec nápaditá a estetická. Ve stěžejních scénách se navíc tvůrci nechali trochu moc inspirovat filmy Zachraňte vojína Ryana a Buch Cassidy a Sundance Kid, to opisování klasických scén je do očí bijící a skoro připomíná parodii. Jako pokračování dnes již kultovní japonské vyvražďovačky je BR2 úplný krok vedle a špatně splácaný paskvil, jako samostatný film je to jen akční blbina s rádoby politickým přesahem. Zklamání. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Dvojka BR je vydařená akční řežba. Bohužel není tak dobrá jako jednička, ale rozhodně stojí za shlédnutí. První půlka je brutální smršť, druhá půlka je chvíleni trošinku ubrzděnější a nacpaná sentimentálními scénami. Akční scény jsou excelentní, jednoznačně inspirované Saving Private Ryan. Jsou krvavé, naprosto přehnané a brutální. Škoda, že tempo chvílemi upadá. Film je dosti protiamerický. Což ovšem nevadí, po takových hnusech jako je Patriot, nebo Den nezávislosti si člověk potřebuje spravit chuť. Tento antiamerikanismus ve filmu chvílemi ovšem přerůstá až ve zjevnou podporu terorismu. No ale je to jen film. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

"Ještě více krve, ještě více emocí". ____ Zatímco první díl byl více méně originální napínavá vyvražďovačka, díl druhý je mnohem spíše akčním/ válečným filmem; z mnoha studentů vyteče mnoho litrů krve. Nekoná se souboj o přežití, nyní se bojuje v zájmu ideologií (a chápu, že to spoustě lidí může vadit). Nemyslím, že má smysl vytýkat filmu některé nelogičnosti, mně nepřipadala logická ani zápletka jedničky. Možná že naopak mi dvojka přijde logičtější - Nanahara Shuya vyhlásil válku dospělým, proto proti němu posílají děti. ___ A proč hodnotím hůře než první díl? Prostě se mi napínavá vyvražďovačka líbila více než ideologický válečný film. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Quentinu Tarantinovi byla také nabídnuta role, ale neměl na ni v té době čas. Údajně měl ztvárnit prezidenta USA. (hot_spot)
  • O natáčení filmu bylo rozhodnuto po úspěchu prvního dílu. Kinji Fukasaku cítil, že dokáže postavy a zápletku rozvést za hranici původní knihy a také cítil potřebu reflektovat ve svém filmu tragické události z 11. září. (JARDAHONDA)
  • Film se natáčel na opuštěném ostrově Hashima v Japonsku. (Blacker94)

Reklama

Reklama