Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (147)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Trochu pokles z extratřídy, ale rozhodně ne sestup do vod odpadních. Děj se posunul o pár led dopředu, takže v Requiemu sledujeme co způsobil konec jedničky a doslova se tu dějí věci. Svět se zbláznil ještě více než v předešlém dílu a tentokrát se zde více masakrují starší lidé než žáci, což je podle mě další rozumný posun. Rozhodne jde o film, který si je vědom kvality svého předchůdce a budoucí srovnávání s ním, ale snaží se posunout vše co se stalo v prvním díle dopředu a dovést do důsledku, což z něj dělá takový dodatek, který nahrazuje nápis " a žily spolu šťastně až do smrti ...". Pro někoho bude odklon od prvního dílu,v kterém se vraždilo jak na běžícím páse, velký, ale na výsledné kvalitě to nic nemění. Opět jde o velmi kvalitní film, kterému chybí lepší uchopení a domyšlení do detailu. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Kenta Fukasaku, Norio Kida .. Battle Royale II se nesnaží přímo pokračovat a vylepšit původní zavedenou šablonu filmu, což je obrovská škoda.. Už se nedočkáme srdcervoucího třídního boje v němž se vraždí spolužáci, kamarádi a lásky, ale regulérní vojenské akce studentů jedné třídy proti dětem terorismu pod příkazem vládního zákona BR a dohledem armády. Musím uznat, že mne tato podivná scénáristická inovace vůbec nepotěšila, ba naopak! Vznikl jakýsi smotanec vykrádající film Obojek, kopírující to nejlepší z Vojína Ryana, to vše našroubované na značně upravený původní Battle Royale zákon. Hlavně později, kdy se přidají jakási poselství terorismu a boje proti němu, jsem, jen zoufal. Herecké výkony taktéž nepotěší. Od samého začátku mne silně iritoval zejména blonďatý hlavní představitel a hned v závěsu třídní učitel. Oba byli doslova nesnesitelní a trapně drsní. Ale o moc lépe si nevedly ani ostatní herci a to zejména ze začátku, kdy šlo doslova o přehlídku přehrávání. K tomu spousta nesmyslů a drobností (jako třeba, že si ani nevyzkouší jak zacházet se zbraní, během cesty na člunu, apod..). Nejsilnější devizou jsou naštěstí ony bojové sekvence. Výborně natočené, plné efektů, výbuchů a co hlavně musím vyzdvihnout, jsou výtečně ozvučené! Zvuk a samozřejmě také příjemná hudba (která ale není tak dokonale přesná, kontrastní a dechberoucí, jako v BR) patří k tomu nejlepšímu, čeho se při sledování dočkáte. Přes to všechno, Battle Royale II je těžké zklamání! 30%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Prečo tam došľaka nehodia bombu?“ Ak to bude o tom istom, už to nebude sequel ale remake (a zbytočný) a ak o niečom úplne novom, už to nebude BATTLE ROYALE. Tvorcovia dvojky, s podtitulom REQUIEM, na to išli rafinovane a z „tínedžerskej vyvražďovačky naopak“ urobili... vojnový epos. Napriek tomu film kríva ako Quasimodo, moment prekvapenia odišiel preč spolu so záverečnými titulkami originálu a na jeho miesto prichádza naozaj už len tá krv a akcia. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/179204/Battle-Royale-II-Requiem-60.html ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

O dost jine nez prvni dil, ale presto opet masakr. Ucitele tu tentokrat dela nejakej psychopat, ale je ultra vostrej. Vsechno zacina opet nejakym tim info o programu BR, studentum se to samozrejme nelibi a zacne tect krev. Pak se ale nepresunem na ostrov, kde by se studenti pozabijeli, misto toho se z nich udela zasahova jednotka a jde sejmout teroristu, vyherce z prvniho dilu. Napad rozhodne slusnej. Prvni hodina je naprosto totalni ultra masakr, kde behem 40 minut pochcipa vic nez polovina z 42 zaku, vsude samy vybuchy, atmosfera strachu a litry krve. Pak bohuzel dojde na 30 minut kecu, kde neni nouze o hrdinske projevy, dojemne sceny a zivotni moudra, ale aspon, ze to moc nenudi. No a pak pribehne na prezivsi studenty vojsko a zacne dalsi ultra masakr. Herci jsou vcelku v pohode, obcas sice rvou vic nez je nutne, ale nic extremniho. Do toho naprosto perfektni hudba. Sice slabsi nez prvni dil, ale nemuzu si pomoct a i pres tech slabsich 30 minut musim dat 5*. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Stále svým způsobem netradiční a originální námět, zpracování a celkové provedení však už slabší...Jednička se mi líbila víc tento krvelačný boj tentokráte za účelem likvidace teroristické skupiny mi nic neřekl..Trochu přehnané, nelogické (mladí lidé bez žádného výcviku, ber a jdi, umí zacházet se složitými zbraněmi, střílení bez skoro žádného dobíjení atd) a celkové odbyté, slabší scénář...Co se týká akce tak dvojka je sice o málo akčnější, efektivnější a celkově krvavější ale to je tak všechno..Svým způsobem se jedná o silně protiamerický film. Hudba, akce 2+ jinak samý mínus. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Predovšetkým: úplne iné ako Battle Royale. Je to o dosť slabšie ako jednička a skôr na 4,5* ale rozhodol som sa in dubio pro reo, pretože film sa potýka s terorizmom dosť nezvyklým spôsobom. Myslím, že Fukasaku nechcel glorifikovať teroristov, skôr ukázať nezmyselnosť prostriedkov ich boja. Jednoznačným odkazom je Shuyov prejav, zakončený Merry Christmas (schválne nepíšem vetu kvoli ktorej som dal *****) . Myslím že herecké výkony boli primerané, aj keď niektoré predimenzované (ten druhý preživší chlapec). Jednoznačne najväčšou charizmou disponuje predstaviteľ Shuyu Nanaharu. Pokiaľ poznáte Takamiho román, vyrovnáte sa s teroristickým kontextom filmu jednoducho. Shuya skrátka chce "tear this fucking country down" ako to sľúbil umierajúcemu Shogovi. Nutno však podotknúť že vo svetle dnešnej politckej situácie si film možno vysvetliť aj inak - každý však má právo na svoj názor. Ešte mi nedá vyjadriť sa ku komentáru užívateľa Fifipek: v súčasnom svete sa skôr zamieňa oslobodzovací boj za terorizmus, nie naopak. Všetko je vecou uhla pohľadu. BR II má svoje miesto v kinematografii práve pre svoj "proteroristický" a protiamerický postoj. P.S. Tento film sa v USA URČITE nebude premietať. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Asijská originální lahůdka zmrvená hůř než hollywoodsky-sequelovským způsobem, aneb jakou roli může hrát změna režiséra z ostříleného veterána na mladého floutka. Pokus o větší velkolepost (přitom akce více není) na úkor komornosti ztroskotává na poli prožitosti a uvěřitelnosti, herci se vyžívají v nevhodně posazených patetických průpovídkách, ze zápletky se vytratila originalita, téma je vyčpělé a přitom se nikam neposunulo, možná dokonce nazpět. Tomuto filmu nelze věřit a pořádně ho prožívat, zábavná vyvražďovačka místy ano, ovšem nuda také. Emoce nelze jen tak vyvařit z vody a inteligentní kontrast neznamená, že vedle sebe mrdneme černou a bílou a pak si velkolepě zatleskáme. 4/10 ()

tombac 

všechny recenze uživatele

O dost horší než famózní jednička. Ale přestože film obsahuje spoustu logických nesmyslů (banda dětí vyhodí do vzduchu několik mrakodrapů, početná jednotka vycvičených vojáků dostane od děcek na zadek, ostrov je bombardován, až když jsou skoro všichni "teroristé" mrtví, hlášení o mrtvých stále probíhá, i když už děcka na sobě nemají obojky atd.), teroristické bláboly, reklamu na Kalašnikova a neoplývá tou pohlcující atmosférou prvního dílu, tak mě docela bavil. Asi díky tomu, že jsem čekal pěknou slabotu a ono to zase špatné nebylo. Sice se ve filmu pořád jen tupě střílí, ale pár akcí je hodně povedených, instruktor je celkem zábavný magor (charismatu Kitana však zdaleka nedosahuje) a byla mi strašně sympatická ta malá dívenka, co hraje Kitanovu dceru. Takže pod 3 hvězdy nepůjdu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zmysel a pointa brutálne dobrej a nemilosrdne brutálnej jednotky sa vytratili už na začiatku ako jarný vánok v strede jesene. Opäť sa potvrdila neopakovateľnosť nápadu, tvorcovia boli však bohužiaľ neopakovateľne dutí na to, aby si to uvedomili. Stačilo trošku pozmeniť scenár (iná lokalita, slabší protivník, odlišné pravidlá hry) a razom sa divák pozerá na úplne iný snímok, ktorý s jednotkou nemá prakticky nič spoločné. Stredná pasáž zbytočných dialógov a monológov mi takmer rozožrala nervy. Vlastne jediné, pri čom som si spomenul, že vlastne pozerám pokračovanie skvostného 'Battle Royle', boli poznámky štatistu ohľadom počtu mŕtvych študentov a skutočne (zachraňujúco) dobrá akcia (doprevádzaná strhujúcou hudbou a prekvapujúco dobrým strihom), ktorá mala dostatok razancie nato, aby pozdvihla hodnotenie na slabší priemer. Keby to však bolo naopak, nápad by ostal nepozmenený a všetko by ostalo tak, ako to bolo, bolo by to zas len bezúčelné vykrádanie pointy a myslím, že moje hodnotenie by sa tým nijak nezmenilo. A tak s radosťou vymažem z mojej pamäte spomienky na tento film a ponechám si len tie pôvodné. 50%. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

No...ani dvojka mě nezklamala :) Je to ale NAPROSTO jiný film než jeho starší bráška...je to válečný film. Ale je to stále velice výborný kousek. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Fukasaku toho chcel svetu veľa povedať. BR2 by som v pohode označil za jednú veľkú agitku s veľmi mlhavým posolstvom (ktoré sa dá vyložiť naozaj všelijak), pričom si dovolil nepekne rýpnuť do amíkov. Krajiny, ktoré boli za posledných 60 rokov USA bombardované, zopákol pre istotu dva-krát (!). Občas som mal pocit, že sa to točilo v Severnej Kórei. Preto asi to IMDB... BR2 je úplne iná ako jednička. Zmenili sa pravidlá a tu už nejde o prežitie, tu sa ide do vojny. Čo je plus. Film sa proste pustil svojou cestou a nesnaží sa variť kavu z výborného predchodcu. Ale nesadne to každému. Myšlienok je tu naozaj hafo a mám pocit, že spokojnejší budú tí čo na ne rezignujú. Okrem toho že som v tom mal trochu hokej, tak predsa len životná pravda z úst človeka, ktorý vo svojom veku sotva našiel sám seba mi znie trochu podozrivo a maximálne nepresvedčivo. Naštastie tu je formálne precízny zbytok a tým záverom (uf!!!) si to BRII prestrielal na 4 hviezdičky. Po miernom prestrihaní by som neváhal s piatou. ()

Dan9K odpad!

všechny recenze uživatele

Huuuh. Nářez, jízda od začátku do konce. Nebudete litovat! Kdykoli jakékoli postavy promluví, naskytne se příležitost vychutnat si učebnicový příklad osvědčeného japonského patosu, mnohokrát se pobavíte nad očividnými filmařskými kiksy, umíracími akčňáckými klišé: "Takahamoro, nééééééééééé, BUŠ SPPLAŠH, BUMBUM", srdcervoucími myšlenkovými výlevy těsně před smrtí, náhlému zmizení nepřátel právě při srdcervoucích scénách. To je jen malá ochutnávka z této perly, no a ten konec, ten je...překvapivý...potlesk si zasluhující... ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Po dopozerani BR II mam dost zmiesane pocity...asi tak, ako zmiesany bol samotny film. Prva polovica je "typickym" BR, s afektovanym ucitelom, skreklavymi detiskami a ako napisal jeden z predchadzajucich uzivatelov"...s jednym "pernamentnym, blondavym bersekerom"...v polovici sa vsak film radikalne lame a stava sa "povinnou literaturou" kazdeho teroristu a reklamou na automat Kalashnikov. Miestami bol pre mna BR II totalne ideologicky a v kazdom takomto okamihu som si spomenul na Usamu, Zarkawiho, Castra a im podobnym "leaderom" ako sa popod fuziky usmievaju, ze v Japonsku im natocili skvely instruktazny film. Prave to, ze film chce povedat az prilis vela a obhajit neobhajitelne je pricinou u mna pomerne nizkeho ohodnotenia. ()

petero odpad!

všechny recenze uživatele

Samoúčelná vyvražďovačka. Jednotka mala ešte akú takú psychologizáciu, kde sa museli navzájom zabíjať spolužiaci, ale toto je hrozné. Načo sú dve deti prepojené obojkami? Len preto, aby bolo na plátne viac krvy? Aby každý druhý zomrel zbytočne, vždy tak isto, ustrelením hlavy od tela? Sorry, to neberiem. 45 min. Viac som sa nedonútil. Mám rád pokračovania, ale toto je jedno z najhorších. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

10% - Tak tohle byl blábol. Velké zklamání. Celý film jsem čekal, kdy to začne být o něčem, ale ono nic. Když dva hlavní ubožáci vyběhli z tunelu do světla s válečným pokřikem, čekal jsem konec alla Butch Cassidy and Sundance Kid, coby vysvobození a snahu o důstojný konec tohoto filmového omylu... Nebudu spoilovat, dál nepíšu. BR2 je jeden z nejzpackanějších filmů, co jsem kdy viděl, a paralelu s prvním dílem v něm radši nehledám. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Dvojka BR je vydařená akční řežba. Bohužel není tak dobrá jako jednička, ale rozhodně stojí za shlédnutí. První půlka je brutální smršť, druhá půlka je chvíleni trošinku ubrzděnější a nacpaná sentimentálními scénami. Akční scény jsou excelentní, jednoznačně inspirované Saving Private Ryan. Jsou krvavé, naprosto přehnané a brutální. Škoda, že tempo chvílemi upadá. Film je dosti protiamerický. Což ovšem nevadí, po takových hnusech jako je Patriot, nebo Den nezávislosti si člověk potřebuje spravit chuť. Tento antiamerikanismus ve filmu chvílemi ovšem přerůstá až ve zjevnou podporu terorismu. No ale je to jen film. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Po jedničce hodně špatný počin, i když mi jednička taky tolik nedala, příběh byl originální, zde to bylo jen slepé opakování a později nějaký případný pokus o nový. Většina herců mi byla silně nesymatických. ()

Reklama

Reklama