Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

2Pac 

všechny recenze uživatele

Po dopozerani BR II mam dost zmiesane pocity...asi tak, ako zmiesany bol samotny film. Prva polovica je "typickym" BR, s afektovanym ucitelom, skreklavymi detiskami a ako napisal jeden z predchadzajucich uzivatelov"...s jednym "pernamentnym, blondavym bersekerom"...v polovici sa vsak film radikalne lame a stava sa "povinnou literaturou" kazdeho teroristu a reklamou na automat Kalashnikov. Miestami bol pre mna BR II totalne ideologicky a v kazdom takomto okamihu som si spomenul na Usamu, Zarkawiho, Castra a im podobnym "leaderom" ako sa popod fuziky usmievaju, ze v Japonsku im natocili skvely instruktazny film. Prave to, ze film chce povedat az prilis vela a obhajit neobhajitelne je pricinou u mna pomerne nizkeho ohodnotenia. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Dvojka BR je vydařená akční řežba. Bohužel není tak dobrá jako jednička, ale rozhodně stojí za shlédnutí. První půlka je brutální smršť, druhá půlka je chvíleni trošinku ubrzděnější a nacpaná sentimentálními scénami. Akční scény jsou excelentní, jednoznačně inspirované Saving Private Ryan. Jsou krvavé, naprosto přehnané a brutální. Škoda, že tempo chvílemi upadá. Film je dosti protiamerický. Což ovšem nevadí, po takových hnusech jako je Patriot, nebo Den nezávislosti si člověk potřebuje spravit chuť. Tento antiamerikanismus ve filmu chvílemi ovšem přerůstá až ve zjevnou podporu terorismu. No ale je to jen film. ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Nudné pasáže striedajú tie lepšie a akčné a takto stále dookola. Nie je to zlé, no už mi to nedalo toľko ako prvý diel, ktorý bol dosť originálny. Akcie je dosť, masakru a krvi taktiež nadmieru, dej plynie pomalšie a herci väčšinou za moc nestoja aj keď nie všetci. Pre niekoho zbytočné pokračovanie, ale inak mierne nadpriemerná zábava plná krvavých prestreliek a hláv oddelených od tela. Celkovo je to mierne sklamanie na porovnanie s jednotkou. 65% ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Predovšetkým: úplne iné ako Battle Royale. Je to o dosť slabšie ako jednička a skôr na 4,5* ale rozhodol som sa in dubio pro reo, pretože film sa potýka s terorizmom dosť nezvyklým spôsobom. Myslím, že Fukasaku nechcel glorifikovať teroristov, skôr ukázať nezmyselnosť prostriedkov ich boja. Jednoznačným odkazom je Shuyov prejav, zakončený Merry Christmas (schválne nepíšem vetu kvoli ktorej som dal *****) . Myslím že herecké výkony boli primerané, aj keď niektoré predimenzované (ten druhý preživší chlapec). Jednoznačne najväčšou charizmou disponuje predstaviteľ Shuyu Nanaharu. Pokiaľ poznáte Takamiho román, vyrovnáte sa s teroristickým kontextom filmu jednoducho. Shuya skrátka chce "tear this fucking country down" ako to sľúbil umierajúcemu Shogovi. Nutno však podotknúť že vo svetle dnešnej politckej situácie si film možno vysvetliť aj inak - každý však má právo na svoj názor. Ešte mi nedá vyjadriť sa ku komentáru užívateľa Fifipek: v súčasnom svete sa skôr zamieňa oslobodzovací boj za terorizmus, nie naopak. Všetko je vecou uhla pohľadu. BR II má svoje miesto v kinematografii práve pre svoj "proteroristický" a protiamerický postoj. P.S. Tento film sa v USA URČITE nebude premietať. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Místo Takeshiho neskutečně příšernej herec, jehož postava je ještě přiblblejší. Místo originálity strašně pitomá zápletka. Mizerní herci jsou nahrazeni ještě horšími. Jen akční scény jsou natočené líp, ale ke konci film nudí už i při nich. Jediné, co mě nakonec pobavilo, bylo to, že tady naprosto chyběla soudnost a na konci se film tvářil jako ten nejúchvatnější film, jaký kdy vznikl. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • O natáčení filmu bylo rozhodnuto po úspěchu prvního dílu. Kinji Fukasaku cítil, že dokáže postavy a zápletku rozvést za hranici původní knihy a také cítil potřebu reflektovat ve svém filmu tragické události z 11. září. (JARDAHONDA)
  • Quentinu Tarantinovi byla také nabídnuta role, ale neměl na ni v té době čas. Údajně měl ztvárnit prezidenta USA. (hot_spot)
  • Film se natáčel na opuštěném ostrově Hashima v Japonsku. (Blacker94)

Reklama

Reklama