Reklama

Reklama

Bílý oheň

(neoficiální název)

Obsahy(1)

Sourozenci Bo (Robert Ginty) a Ingrid (Belinda Mayne) byli svědky brutální vraždy svých rodičů. Tato událost je navždy nerozlučně stmelila. Nyní žijí v Turecku a živí se jako profesionální zloději. Terčem jejich zájmu se stává diamantový důl, kde se podle legendy ukrývá i Bílý oheň, drahokam nedozírné ceny. (J.Connor)

Recenze (5)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Na konci celkem vtipná přestřelka v nějákém lomu či co, ale jinak to krom kvality kamery nestojí za řeč. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Wau, tak tomhle se říká umění! Absolutně fantastický nízkorozpočtový trash, jedinečný svého druhu, geniální ve své malosti a jednoduchosti. Film který je sice totálně nesmyslný a nepochopitelný (takový typický mišmaš), ale přesto velký a ohromující prakticky na všech možných frontách a v tom nejlepším slova smyslu, obsahuje totiž naprosto všechno čímž se mohou pyšnit opravdu jen ty NEJ akční béčka a odpadové filmy, nemá cenu tady všechny ty více než typické-klišovité žánrové propriety od akčních a kaskadérských prvků, přes špinavosti všeho druhu, špatné herectví, až já nevím po co všechno vyjmenovávat, to musíte vidět abyste uvěřili. Z tohoto hlediska jde o mistrovské dílo a o totální kultovku, o jednu z nejlepších v celé celičké Turecké trashové kinematografie co jsem kdy viděl! Film strčí do kapsy i nejslavnější turecké shity jako "Korkusuz" nebo "Dünyayı Kurtaran Adam". Jedna z nej scén z filmu http://www.youtube.com/watch?v=XABD6X_8zvY ale takových řekl bych, občas až téměř epických (které se snaží vyvolat emoce za každou cenu, hodně tomu tay napomáhá krásná hudba) tam je nespočet, nezapomenutelná není jen úvodní scéna (honička na pláži a scéna s plamenometem) ale třeba i hrůzostrašně vypadající sekvence s cirkulárkou nebo scéna v lomu s mohutnými stavebními stroji. Opravdu lahůdková a skoro neuvěřitelná - šílená záležitost (kterou skutečně ocenit dokážou asi jen fanoušci Euro-trashe), u které bych si přál být naživo když se film natáčel, musela to být neuvěřitelná zábava. P.S.; Belinda Mane byla opravdu nádherná ženská s krásným vypracovaným tělem. Robert Ginty s úžasným "macho" knírkem na vrcholu své kariéry, naopak černošský béčkový klasik Fred Williamson na dně, on tu neměl nijak podstatnou roli, ale v baru kdy hrál s jedním chlápkem ruskou ruletu byl úžasnej:-) ()

Reklama

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Moc mě to mrzí, ale nemůžu dát víc. Viděl jsem totiž 83 min. verzi z německé VHS s českým rychlodabingem, před níž všechny další diváky varuju. Raději si sežeňte anglickou plnou verzi, ono se tam toho stejně moc nenamluví, smysl to nedává tak jako tak a kvalita obrazu bude jinde. Dostupná lokalizovaná verze je hlavně značně zkrácená, a to především ve znamení cenzury. Např. památná scéna, na níž nahoře odkazuje kolega Karlos80, končí v české verzi bodnutím do břicha, tedy vynecháním veškerého gore s motorovkou apod. a pokračuje plynule nástupem na motorový člun. Bohužel bez těhle scén je pak White fire jen další obyčejný a poněkud nudný lowbudget eurotrash, který nezachrání ani incestní hrdina s pořádně vyfoukaným hárem, ani odvážný kaskadér, co dostane dávku z plamenometu. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Ve svým žánru nic výjimečnýho. Klasickej eurotrash, kterých vznikly mraky. Pokud tenhle něčím zaujme, tak ústřední hereckou dvojicí. Zatímco Ginty vypadá se svým macho knírem jak herec z východoněmeckýho porna, Belinda Mane předvede několik kvalitních full frontalů a je třeba konstatovat, že její postava je luxusní. Celkově jde o zábavnej trash, kterej dá svým fanouškům přesně to, co požadujou. Krev, sex, nějakou tu akci, mizerný herecký výkony a exotický lokace. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Rozhodne nezdieľam všeobecné nadšenie. Pôsobí to pre mňa až príliš vážne, ale nie tým nechcene vtipným spôsobom a celé je to jedno veľké WTF ( prehnaná súrodenecká láska? ). Na svoju dĺžku je to dosť ukecané a málo akčné a ak na nejakú predsa len dôjde, nejde ani vo svojej váhovej kategórii o nič výnimočné ( tu spomínaná scéna s motorovkou teda nič moc ). Blbovina, ktorá pri Karlosovom hype riadne sklamala. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama