Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární americký režisér Gus Van Sant (Dobrý Will Hunting) natočil v roce 1993 romantickou komedii, v níž Uma Thurmanová v roli světem protřelé modelky Sissy odchází na venkov, kde má nafotit sérii snímků. Kupodivu se jí zde ale natolik zalíbí, že se rozhodne zůstat a společně s novou kamarádkou Bonanzou bojuje proti bývalému agentovi, který chce půvabnou farmu zbourat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Othello 

všechny recenze uživatele

Zářný příklad zmršené adaptace a to jsem ani nečetl předlohu. Válčení filmového média s literárním mi zde částečně připomínalo adaptace Slaughterhouse 5 a Cronenbergův Naked Lunch, nicméně ani ty netrpěly tou úpornou doslovností, neschopností pochopit, že co zní možná v knize, nezní stejně z úst filmové postavy a vůbec celkovým pojetím toho, jak se píše kniha a jak se točí film. Brr dlouho jsem neviděl film, který by nefungoval na tolika úrovních zároveň. To se tam pak může John Hurt třeba posrat... ()

3KAVKY 

všechny recenze uživatele

I bez těch bizardně velkých palců hlavní hrdinky, by to byl špatný snímek. Takhle to byl špatný bizardní snímek. Uma nám všem ukázala, že velké palce jsou nejen dobré ke stopování, ale i ke krácení dlouhých chvil mezi stopováními. Pokud jsem film sledoval (i když to bylo těžké) dobře, nic víc tam nebylo. ()

Reklama

MurielRezek 

všechny recenze uživatele

Hravý, vtipný, potrhlý i moudrý a šťavnatě bizarní Tom Robbins dokáže spolehlivě rozkmitat mou bránici a potěšit mou duši. Převést jeho příliš vrstevnatou předlohu a její působivou atmosféru na filmové plátno je asi zatím nad síly filmařských možností a umu. Jednu hvězdičku dávám za pár úsměvných scén a tu druhou za snahu.Tak snad někdy příště, a lépe - třeba u Parfému bláznivého tance;-)? Zda-li to v případě knižních předloh autora formátu Robbinse vůbec jde. ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Prazvláštní nezávislák s ještě ne tak známou Umou Thurman plné známých tváří v epizodních rolí, kterých si ani skoro nevšimnete a bobrem Lorraine Bracco. Docela úlet, ale nic víc. Zajímavost: V roli kovbojky Debbie se předvedla Victoria Williams, byla to však její první a poslední role, neboť ji ve stejném roce diagnózovali roztrouštěnou sklerózu. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Drahá madam možná by vám pomohlo, kdybyste si zapamatovala slova Paula Gauguina.. Ošklivé může být i krásné, ale hezké nikoliv !! Ale to vám asi mnohé neřekne.." Za tohle prostě při nejlepší vůli provokatérovi a experimentátorvi Van Santovi dát palec nahoru dát nemůžu, protože tenhle pokus dopadl ještě hůře než remake Hitchcockova Psycha a v mých očích se jedná o pravděpodobně vůbec nejhorší filmovou adaptaci knižní předlohy, jakou jsem viděl, byť Tom Robbins skutečně nepatří se svými jen těžko uchopitelnými mnohovrstevnými bizarními příběhy mezi nejsnadnější autory.. Zásadní otázkou zůstává, proč vlastně Van Sant často takhle hazarduje se svou pověstí.. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Roli Delores Del Ruby měla původně hrát Madonna. (Terva)
  • Na krátký okamžik se ve filmu objevil i americký spisovatel W. S. Burroughs, autor kontroverzního díla "Nahý oběd". (alesecek93)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Torontu roku 1993, ze kterého si odnesl negativní reakci, kvůli čemuž byl poté zdržen pro další editaci. (Terva)

Reklama

Reklama