Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologické drama, líčící osudy dvacetiletého matematického génia, ale zároveň i hospodského flákače Willa Huntinga. Ten pochází z nuzných poměrů a svůj život strávil převážně v sirotčincích. Mladíkovy neuvěřitelné početní vlohy vyjdou najevo, když jako uklízeč na bostonské univerzizě náhodně vyřeší složitý matematický příklad, který zůstal na tabuli. Citově vyprahlý a zablokovaný Will ovšem odmítá využít svého obrovského talentu a změnit svůj život. Nakonec se však podvolí tlaku okolí. Příběh je koncipován jako střet několika silných osobností a charakterů. Přesvědčivě je ztvárněno jak prostředí a atmosféra jižního Bostonu, tak "akademická půda". (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (997)

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Scénář s tak silnou myšlenkou a podaný zábavnou formou. To se jen tak nevidí. Jeden z nejlepších filmů, co kdy byl natočen. Robin Williams standardně skvělý. Hodně zaujala Minnie Driver. Za zmínku stojí hlavně scénář, který je obvyklou Achillovou patou většiny filmové produkce, ať už je odkudkoliv. Zde je scénář tak perfektně vyvážený a do hloubky promyšlený i v detailech, že se tomu ani nechce věřit. 100 % ()

shinlove 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, kde se skutečné přátelství Damona a Afflecka podepsalo nejen ve skvostném scénáři, ale také na filmovém plátně. To, že film je od začátku do konce natolik zajímavým jim muselo dát jistě hodně co dělat. Jen škoda, že se Affleck odhodlal k režii až později, mohl tento film zvládnout i režisérsky. Výsledek je ale velice dobrý a proto 4* ()

SONYAGENT 

všechny recenze uživatele

Byl to nejspíš osud, který dal dohromady tyto dva exkluzivní a tvořiví herce. Talent a visage jsou jejich největší zbraní a divákům v tomto filmu dokázali, že Hollywood je tou nejlepší cestou do nebes. Příběh je naprosto originální a vedlejší role pečlivě vybírané. Režie je velmi citlivou a precizní prací, která vystihuje dramatičnost až s abnormální přesností. Emoce ve filmu jsou skutečné a herci dokazují, že na scénáři vše stojí a padá. 90% ()

gunko 

všechny recenze uživatele

Hneď na začiatku mi udrel do očí ten prešľap v podaní tabule, ktorá sa sama od seba vysúvala a zasúvala. Avšak neskôr ma film upútal dostatočne na to, aby som si nič také už nevšimol :-). Parádne vykreslená dráma o intelektuálnom súboji a "dospievaní" geniálneho mladíka . ()

Latec 

všechny recenze uživatele

Hmmm trošku nuda, nadhodnotené, ale na tie 4 si vystačí - veľmi príjemná atmosféra. A ten Damon, drží film po kope, bez neho by to nemalo ďaleko od sračky. ()

Domtchaa 

všechny recenze uživatele

Pekny to filmek..prijemny, takova komornejsi atmosfera, dechberouci psychoanalyza Robina Williamse. Krasna Minnie Driver, do ktere jsem se hnedka zamiloval :-) a jeste bych rekl hodne inteligentni slovni prestrelky, dialogy...a pekny zaver - prijemne naladi .. 4 hvezdy proto ze sem od toho cekal jeste neco vic, mozna neco vice dramatickeho, nejaky pad az na dno a nasledne navraceni na vrchol. ()

Jevablo 

všechny recenze uživatele

Film, který se dá vidět mockrát a neomrzí, něco jako Forrest Gump. A taky možná trochu Rocky. Prostě jednoduchá dějová osa, silný příběh o jednom zatvrzelém géniovi a jeho osamělosti...ani klasická americká jednoduchost není na škodu, romantický motiv se snese. Super hudba. ()

Kašák 

všechny recenze uživatele

Příběh o mladém géniovi, který se tak trochu zaseknul na jednom místě a nechce se svým darem nijak naložit. Gus Van Sant nám brilantními a neskutečně přesnými tahy štětcem (asi postupoval podle návodu) servíruje postupně se vyvíjející vztah mezi Willem a terapeutem, kterého nezapomunetlně ztvárnil Robin Williams. (Opomenout ale nesmíme herce v dalších rolích, jmenujme například profesora Skarsgarda) Finále graduje tím správným tempem, až vyvrcholí možná až příliš typickým americkým způsobem, zde mi to ale vůbec nevadí, protože pohled a názor na svět, na život, na životní cíle a ambice, s jakým Matt Damon a Ben Affleck napsali scénář, je mi tak blízký, až mě z toho mrazí v zádech. A vůbec se nebudu styďet, když přiznám, že jsem v závěrečných minutách byl dost naměko...P.S.: Tak dokonalý soundtrack se objeví jednou za pár let... ()

Mr.Hackels 

všechny recenze uživatele

Film, který určitě patří do mojí top 10. Ač se mnou spousta přátel nesouhlasí zařadil bych k popisu drama i komedie. Některé hlášky mě fakt hodně rozesmály. A scéna, ve které jde Affleck na pohovor místo Damona je toho důkazem. Jeden z mála filmů, ve kterém se mi líbila Minnie Driver. Nedokážu ani popsat co se mi líbilo nejvíc, tohle je prostě perfektní celek. ()

mimuzik 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších psychologických filmů. Silný scénář a dobře zahrané postavy, především Matt Damon a Robin Williams mě moc potěšili. Sympatický film, který je doplněn příjemnou hudbou. ()

DCR 

všechny recenze uživatele

Mimořádně citlivé a emotivní dílko, které snad ani nachvíli nesklouzlo do laciného patosu. Naopak prokázalo ze scénáristického i režijního hlediska mimořádnou vyspělost i hloubku, za kterou sklízí hrozny obdivu kritiků filmového světa. Oscarem oceněný scénář tehdy napsali kluci, kterým ještě tekl inkoust po bradě a navzdory svým životním i spisovatelským nezkušenostem vystřelili z pera jeden z nejlepších scénářů své doby. Malý potlesk Benovi a Mattovi. Van Santova režie je rovněž mistrná. Hrdinové zplývají s malebnými exteriéry univerzitního Bostonu, až lyricky podbarvená městská aglomerace vytváří dalšího člena hereckého ansáblu. Zcela famózní je i zlatem ověnčený Robin Williams a svým skvělým hereckým výkonem dává divákovi "reklamní" pocit potřeby navštěvovat nějakého toho cvokaře na vylévání své zbloudilé duše ( tedy alespoň je sympatičtější psychiatr nežli Hannibal Lecter ). Navíc tento sympaťák opět přesvedčuje, že více než prachsprosté pitvoření se v průměrných idiotských komediích, mu sluší dramatická poloha daleko více. ()

tchuck 

všechny recenze uživatele

Jednou mi někdo řekl, že mu připomínám Willa Huntinga. Hned jsem se na tento film musel kouknout. Sebe jsem v něm sice opravdu nenašel, nýbrž skvělý a velmi propracovaný scénář a zážitek opravdu ano. Dobrý Will Hunting je víc nežli dobrý... ()

Tiferet 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z těch mála filmů, který mě dokáže rozbrečet... Kéž by takových bylo víc! Naprosto zaslouženě 5 * Kdyby to šlo, dám jich snad i víc...příběh mě dostal a Damonův výkon odzbrojil... ()

Drky 

všechny recenze uživatele

Skvělý film o tom jak mladý člověk zničený svým životem dokáže najít ty správné hodnoty. Na této cestě si však musí projít strastiplnou cestu, takovou odvykací kůru a zbavit se nálepky násilníka a hospodského povaleče. K tomu mu pomůže jeho jedinečnost jeho jedinečné schopnosti, které jednoho dne úplnou náhodou v sobě objeví a to vlohy pro složité matematické příklady a vzorce. Myslím, že tento film by se klidně bez těchto vloh obešel a dalo se stavět " pouze na tom jak z prázdného člověka udělat někoho úplně jiného, ale bylo třeba hlavní "berličky". Film s otevřeným závěrem, který by se dal klidně rozvinout i do druhého dílu, ale záleželo by na tom aby mu spíše ta "dvojka" neubrala na jedinečnosti. Skvělý výkon mého neoblíbence Matta Damona a mého oblíbence Robina Williamse! Hodnocení 4* a 85%. ()

Mrtvobog 

všechny recenze uživatele

Tento snímok som videl už parkrát. Na prvé zhliadnutie ma vôbec neoslovil, až po pár rokoch dostal tento film ďalšiu šancu. A pozrime sa, naozaj ma dostal. Matt Damon ako génius, rebel a outsider v jednej osobe, k tomu klíma americkej robotníckej triedy a Robin Williams ako psychológ – mentor. Vážne zaujímavý koktejl. Pre dospievajúce duše ide o zaručene oslovujúci film, ukazujúci ako sa dá ľahko premrhať talent a šťastie. Rušivo však pôsobili niektoré Damonove monológy, ktoré zneli rádoby intelektuálne, čo sa však zmenilo konfrontáciou Damon x Williams (spojenie týchto oboch postáv dáva filmu hlbší zmysel, že nie je všetko tak, ako na prvý pohľad vyzerá). Postavy, príbeh, atmosféra a hudba (skvelý Danny Elfman) sú vynikajúce. Film je geniálny, a to písali scenár Damon s Affleckom ako mladíci. ()

DorianGreene 

všechny recenze uživatele

Děkuji České televizi za nádhernou sobotní noc, kdy 10. 12. uvedla na prvním kanále Dobrého Willa Huntinga. Na počátku jsem uvažoval, jestli nejít spát a nedat si film později v originálním znění s titulky. Nakonec jsem se od obrazovky nemohl odtrhnout a po skončení se mi ještě hodně dlouho nedařilo usnout. Přemýšlel jsem nad sílou příběhu, nad těžkými osudy lidí, kteří přišli na svět s genialitou, jež však s sebou leckdy nese nedostatek sociální i emoční inteligence, traumata a úzkosti, jak to dokonale předvedl Will v podání Matta Damona. Tento herec u mě v žebříčku díky tomuto filmu stoupl opravdu vysoko, zvlášť když si člověk uvědomí, v jakém mladém věku dokázal s Affleckem stvořit tak geniální scénář. Od 100 procent mě tentokrát odradil jen český dabing, kde mě neskutečně štval Ben Affleck, kterému propůjčil svůj nezúčastněný hlas Jiří Langmajer. Rozhodně si tento dramatický skvost v budoucnu pustím ještě v originálu. Teď jen lituju, že se ke mně nedostal už dříve! ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Všichni hlavní představitelé hrají super a dobře se také ke svým rolím hodí. Příjemný černý humor a také dost dobrý námět. Dávám plný počet. ()

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

23.07.2019

Lidé občas zapomínají, že herci Matt Damon (Marťan) a Ben Affleck (Město) jsou nejen velcí kamarádi, ale také oscaroví scenáristé filmu Dobrý Will Hunting. A přestože spolu během let produkovali plno… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama