Reklama

Reklama

Muž bez stínu

  • USA Hollow Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Geniální vědec Caine pracuje pro Pentagon a v tajném laboratorním komplexu vede tým, který pracuje na projektu látky, způsobující neviditelnost. Týmu se podaří vytvořit i sérum, které neviditelné organismy opět zviditelní. Přes úspěšný pokus s gorilou Caine neprozradí armádnímu výboru, že práce na projektu se blíží ke konci. Místo toho se rozhodne vyzkoušet látku na sobě. Málem zkolabuje, ale stane se neviditelným. Tým si zvyká na neobvyklou situaci, kdy se mezi nimi pohybuje neviditelný Caine. Jeho zpočátku úsměvné legrácky jsou ale stále znepokojivější. Když se pokusí osahávat Sarah, která usnula v laboratoři, a zděšená Linda se s ním odmítne pomilovat, začnou si členové týmu uvědomovat změnu v jeho chování. Situace se ještě zhorší, když se plánovaná reverze nezdaří a Caine zůstane neviditelný. Jedné noci uprchne z podzemního komplexu a vydá se do města, kde znásilní krásnou sousedku. Šokovaná Linda se netají tím, že vše prozradí. Podaří se ho zbývajícím členům týmu najít a zastavit dřív, než unikne z laboratoře a ztratí se v ulicích Washingtonu? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (399)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Triky a Goldsmithova hudba v kvalitě A, herecké výkony a klišoidní závěr filmové kategorie B a vnadné vědkyně, co mají průměrnou velikost prsou C - to je ten starý známý filmový zlozvyk, že vědečtí pracovníci musejí být mladí, oduševnělí a o svou fyzickou krásu pečující lidé namísto roztržitých profesorů a profesorek minimálně nad padesát a se zanedbaným vzhledem tři dny nemytého váguse.. Kvantum nelogičností a tupý závěr s nezničitelným Baconem musel při zkušební projekci zatlačit Verhoevena takovým způsobem do sedačky, že v okamžiku, kdy naběhly closing credits, se z něj stal jediný opravdu neviditelný muž v sále.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Scifko slaboučké jak rachitická stařenka, co už se ani nedokáže prošermovat k volnému sedadlu v tramvaji a zůstává odkázána na milost spratků a jejich líných, rozmazlených řití. Šablonovité postavy pronudí zívajícího diváka klišovitým dějem až k trpkému konci (div se mi sanice nevykloubí, jenom o tom s odstupem let píšu). Pamatuju, že to mělo slušné vizuální efekty a celkem ucházející soundtrack. Chtělo by se mi prdnout hvězdičku za Kevina Slaninu, neb mám pro tohoto herce slabost, ale když ho většinu filmu ani není vidět, nebude vidět ani tu hvězdičku! Já vím, Paule, scénář tak dobrý na utření snoplu, zmuchlání a vhození do nejbližšího odpadkového koše, přesto se zeptám: Vážně s tím nešlo udělat něco víc? 44% ()

Reklama

Indiana 

všechny recenze uživatele

Po druhém zhlédnutí, jsem se rozhodl, že * přidám. Samzořejmě to má svoje mouchy (hlavně konec, kdy padouch přežije všechno) a herci se až na Kevina Bacona moc nepředvedli, ale i přesto to diváka dokáže oslovit. Verhoeven je prostě dobrý filmař a dokáže i ze zajímavého projektu s debilním scénářem udělat něco víc. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

S těžkým srdcem pravda - taky trošku váhaje - leč musím pět... Nechápu, co v rámci žánru(ů) tomuhle filmu kdosi cosi vyčítá. Není třeba hledat (hloubku) tam kde není. "Bůh není" - děl hrdina na závěr - a já klidně dodávám - trikař je bůh... Tři hvězdičky za film, čtvrtou a tu neviditelnou pátou v dobrém rozmaru za strhující zvláštní efekty a triky! - - - P.S. (Pseudo)inťákům a trumpetům vzkaz: Nepodléhejte hysterickým náladám tam kde nevidíte hloubku. Ona tam totiž někdy žádná být nemusí... :-)) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Téma neviditeľnosti ma vždy fascinovala a okrem jednej komédie nebola poriadne spracovaná ani raz. Paul Verhoeven to zobral naozaj vážne. Postupná premena nielen fyzicky, ale aj duševne smerujúca k ozajstným jatkám spolu so (skoro) Oscarovými trikmi a depresívnou atmosférou (mimo základňu sa moc nepozrieme a keď hej tak to je noc) vytvárajú jedno s najlepších sci-fi aké som videl. Záver odpúšťam. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (23)

  • Scénu zničenia laboratória snímalo 14 kamier naraz. (Arsenal83)
  • Okrem oblekov na celé telo v rôznych farbách pre scény s vizuálnymi efektmi musel Kevin Bacon nosiť aj celo-očné kontaktné šošovky rovnakej farby ako obleky vo väčšine scén. (Arsenal83)

Související novinky

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama