Reklama

Reklama

Muž bez stínu

  • USA Hollow Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Geniální vědec Caine pracuje pro Pentagon a v tajném laboratorním komplexu vede tým, který pracuje na projektu látky, způsobující neviditelnost. Týmu se podaří vytvořit i sérum, které neviditelné organismy opět zviditelní. Přes úspěšný pokus s gorilou Caine neprozradí armádnímu výboru, že práce na projektu se blíží ke konci. Místo toho se rozhodne vyzkoušet látku na sobě. Málem zkolabuje, ale stane se neviditelným. Tým si zvyká na neobvyklou situaci, kdy se mezi nimi pohybuje neviditelný Caine. Jeho zpočátku úsměvné legrácky jsou ale stále znepokojivější. Když se pokusí osahávat Sarah, která usnula v laboratoři, a zděšená Linda se s ním odmítne pomilovat, začnou si členové týmu uvědomovat změnu v jeho chování. Situace se ještě zhorší, když se plánovaná reverze nezdaří a Caine zůstane neviditelný. Jedné noci uprchne z podzemního komplexu a vydá se do města, kde znásilní krásnou sousedku. Šokovaná Linda se netají tím, že vše prozradí. Podaří se ho zbývajícím členům týmu najít a zastavit dřív, než unikne z laboratoře a ztratí se v ulicích Washingtonu? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (398)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborný námet, kto by netúžil byť neviditeľným? Najmä s vizážou Kevina Bacona? Lenže, koľko ľudí by túto schopnosť použilo na dobré účely? To všetko prináša tento zábavný film ako posolstvo a vlastne na ňom ani nevidieť rok výroby už 2000. Škoda len, že vlastne posledných 20 minút sa nesie len v duchu akcie a boja a že téma neviditeľnosti nepriniesla nápaditejšie scénky a snáď aj zvraty. Práve záver posúva film do priemeru, lebo je fakt nepodarený. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jedině žena, blondýna, zvládne udržet vzpínající se nervy na uzdě a s chladnou hlavou a s neohrožeností sobě vlastní dokáže bojovat s neviditelným testosteronem! Je dobrá ... chci být jako ona. Já rozumím, že se aplikace séra neviditelnosti může setkat s hromadou vedlejších účinků, na které nestihli vynalézt protisérum, ale že by se dotyčný stal i nesmrtelným? Skoro? Něco jako šváb, kterého nemáte šanci zašlápnout. Akční i napínavé to samozřejmě bylo. Kevin zahrál vyšinutého psychopata báječně, ale sám za sebe nemůže pozvednout jinak slabý scénář. Jako by to bylo nedopracované, něco tam rozhodně chybělo. Cítila jsem z toho takové halabala lepení všemožných nápadů potřebných k udržení divákovy pozornosti a k vygradování závěru. ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Otřepané téma neviditelnosti tentokrát v perfektním provedení. Nejmodernější triky dělají z filmu opravdový vizuální zážitek (především přeměna ze stavu viditelnosti do neviditelnosti a naopak). Navíc má film spád a napětí. Nevadí mi ani závěrečná akce – je to tedy silně přehnané, ale to já u těchto filmu beru – spíše jsem se tomu musel smát než, že by mě to znechutilo. Dost zajímavý mi přijde vývoj postavy vědce, kterého hraje Kevin Bacon. Zpočátku normální (ač dost egoistický) člověk pomalu odhazuje zábrany a stává se nebezpečným. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

85% filmu je naprosto fantastických, Kevin Bacon je ve své roli dokonalý, atmosféra funguje a celkově námět a scénář nemají chybu. Jenže tenhle parádní kolotoč zabije Verhoeven digitálním bordelem a správňáckým finále, což je vzhledem k jeho předešlé tvorbě škoda. Kdyby Bacon naprosto nekompromisně všechny zabil a utekl, byl by tohle jeden z nejlepších thrillerů filmové historie. Jak díky 20 minutám na konci zničíte celý film a šanci na doslova legendární zářez v režisérské filmografii. Ale těch 85% filmu je famózních. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Poslední film Paula Verhoevena natočený ve Spojených státech Mistrovi ostudu vůbec nedělá, naopak. Holandský provokatér tentokrát natočil "pouze" thriller okořeněný sci-fi prvky. Variuje tu klasické téma o vědci posedlém svými výzkumy, jemuž se věci tak nějak vymknou z rukou. Nicméně věnovat tomuto filmu pozornost se určitě vyplatí. Jednak upoutají nápadité triky, jež zestárly minimálně, a hlavně nadchne precizní výkon Kevina Bacona. K tomu si přidejme nápaditý audiovizuál inspirovaný barevnými komiksovými kresbami. Ano, Hollow Man nedosahuje proslulosti Verhoevenových předchozích provokativních snímků (především Základního instinktu a Hvězdné pěchoty), ale jako svižná žánrová podívaná obstojí zcela bez problémů. Hodnocen režisérský sestřih na Blu-ray nosiči._______EDIT 2020: Paul Verhoeven po premiéře Muže beze stínu tvrdil, že se mu do svého posledního hollywoodského filmu nepodařilo otisknout sebe sama. Rozhodně s ním nemůžu souhlasit. Původního Neviditelného muže neznám, ale Verhoeven se rozhodně nemá za co stydět. Scénář a práce s postavami je výborná (Baconův Sebastian se skvělým způsobem mění ze sympaťáka na ultrazáporáka), opět je tu odkaz na Alfreda Hitchcocka (Okno do dvora), opět je tu spousta krve, která ale má smysl, opět je tu výborná práce s nahotou (Kevin Bacon se opravdu nemá za co stydět, i když není vyloženě můj typ) a práce s napětím a atmosférou je opět bezchybná (hodně pomáhají staří známí Jerry Goldsmith a Jost Vacano). Triková stránka za dvacet let příliš nezestárla a celý snímek je stále výbornou podívanou, i když svému režisérovi přinesl hlubokou tvůrčí krizi. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu je použito na 560 trikových záběrů. (Karlos80)
  • Deset dní poté, co se stal Sebastian (Kevin Bacon) neviditelným, Laura říká, že je v tomto stavu déle, než všechna ostatní zvířata. Pes byl však neviditelný o mnoho déle. (Kroup4)

Související novinky

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama