Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 8

Recenze (203)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Dobrý boxerský film, který funguje i mimo ring. Michael B. Jordan mi několikrát předvedl, že je šikovný herec, který zvládne více hereckých poloh. Teď mi ukázal, že z něj může být i dobrý režisér. Jordan z natáčení okoukal, co dělají režiséři a teď nám to předvádí v třetím díle Creeda. Hodně se mi líbí, že Jordan k látce přistupuje trochu jinak. V jeho podaní má film vlastní obličej, ale nikdy se neztratí propojení s Rockym a předchozími dvěma filmy. Líbilo se mi, že film nikam nespěchá, a že všechno zajímavé a důležité se děje mimo ring. Problém se ukáže v momentě, kdy zjistíte, že těch zajímavých linií je ve filmu hodně, a film nemá čas se jim věnovat, jelikož se musíme přesunout do ringu, aby si to kluci vyříkali. Těch motivů je tady hodně a některé jsou zajímavější, než samotný duel mezi Creedem a Damianem. Michael B. Jordan je v roli Creeda moc dobrý a odmakal si to. Jonathan Majors se neskutečně vymakal, aby působil jako zabiják a hraje dobře, škoda že ho scénář tlačí do polohy, která je úplně zbytečná. Tessa Thompson nemá tolik prostoru a je velká škoda. Určitě bych se nezlobil za více scén s ní. Třetí Creed je hezky natočený, opět funguje to, co fungovalo minule, jediná výrazná změna je v duelech, se kterými si Jordan pohrál. Creed III je dobrý a zábavný film. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Připraveni na pořádnou boxerskou podívanou? Třetí Creed je režisérským debutem Michaela B. Jordana, který v sérii hraje i hlavní postavu. Tentokrát se poprvé neobjeví ani Rocky, což může budit menší znepokojení. Mohu Vás ale uklidnit, že i bez ikonického italského hřebce snímek funguje skvěle a Jordan si připisuje úctyhodnou premiéru v režisérském sedle. Další Creed je totiž nejenom dobře natočené sportovní drama, ale i solidní přehled toho, jak natočit boxerský zápas, ze kterého divák odejde s deseti monokly a třemi zlomenými žebry. Ačkoliv samotný box tvoří jen část celého příběhu, každý zápas je natočen s největší precizností, nechybí jim nápady a každá rána bolí nejenom protivníka. Kamera, střihy, skvělé efekty, zpomalovačky. Každý direkt či hák přistává na těle až nechutně přesvědčivě. Vrcholem je pak finále, u kterého jsem radši ani nedýchal. Lepší natočený souboj jsem snad ještě neviděl a to, co Jordan předvádí jako režisér, bere dech.  Nic z toho by ale nefungovalo, kdybychom neměli boxery, co si dají přes držku. Majors, jenž se do série dostává poprvé tady předvádí neskutečný výkon (Ne jen fyzický). Jako herec dokazuje, proč je teď momentálně v kurzu. Jeho postava je zvíře plné svalů, ale také vzteku a nebojí se to využít i při zápasech. Každá jeho rána, je jako dělová koule. Jordan je klasicky bezchybný a už dávno vím, že před kamerou mu to prostě jde.  Ačkoliv jsem z kina odcházel vyloženě nadšený, jedna věc mi trošku vadila. Cesta, která vede k velkému finále, je už ve druhé půlce filmu malinko zkratkovitá. Je to škoda, protože, kdyby se déle dva kocouři kočkovali, posledních 15 minut by bylo o to údernějších. Zamrzela i kratší tréninková montáž, která je vždy to nejlepší na filmu. Kdyby byla o něco delší, nezlobil bych se. I tak se jedná o Boxerský orgasmus, který chrlí nápady jak na běžícím páse, vizuálně vytře zrak velkým Marvelovkám a herecky převládá na všech frontách. Vše zaobalené do velice slušného soundtracku. Jasné K.O. na poli Boxerských filmů. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na jednu stranu sem se trošku bál co s Creedem udělá absence jeho mentora Rockyho, ovšem na druhou stranu tahle série dospěla do stádia kdy by se měla hnout dál a Stallone/Rocky do ní při vší úctě k němu už moc nezapadá. Jordan pak ukázal, že se bez Slye obejde a svůj režijní debut ustál se ctí. Třetí Creed tak přináší nejen to co by člověk od téhle série čekal v podobě dobře nasnímaných boxerských zápasů (ty jsou správně intenzivní a bolí i diváka), ale velmi dobře funguje i v té nesportovní rovině, kde hraje prim dávné přátelství, nenaplněné ambice a křivdy. Sám Creed se konečně nechová jako debil a u jeho postavy je oproti předchozím dílům vidět jasný posun. Ještě o něco lépe je na tom pak hlavní záporák v podání Jonathana Majorse, který dokáže solidně nahánět strach, stejně ale tak dokáže vzbuzovat soucit a pochopení. Není to tak dávno, co sem právě Majorse měl za někoho, kdo neumí moc dobře hrát a myslel sem si že jeho "hvězda" nebude zářit moc dlouho, přičemž on se za těch pár let celkem solidně "vybarvil" a ukázal, že jeho potenciál je veliký a zastavit se ve finále může jen on sám...80% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po výborní jedničce, vyčichlé dvojce, přišla do kin rozdávat rány creedovská trojka, poprvé zcela bez Slye, když nepočítám jeho jméno v závěrečných titulcích. Očekával jsem adrenalinové boxerskésouboje s dobrou hudbou a kvalitní tréninkové videoklipové dávky, to jsem dostal a za to jsem rád k tomu jsem dostal ještě prvky rodinného filmu, což teda není úplně můj šálek kávy, ale naštěstí to nebylo v nějak klíčové míře a pak samozřejmě hlavní pointu, kvůli který se nám chlapci slíknou do trenek, ukáží svou top postavy a udělaj si z držky prejt. Jo a právě ta pointa nakonec rozhodla, že se přikloním ke 4*, líbil se mě ten "chlapácký" závěr i obě hlavní postavy s jejich dostiženou minulostí. Michael B Jordan umí solidně i za kamerou, boxerské souboje s bradou nahoře, rukama dole a bombama na ksicht jak od koně nepůsobí příliš věrohodně, ale tak to bylo i s Rockym, je to tím, že působí zatraceně dobře filmově. V Imaxu jsem díky kameře a střihu měl pocit že tu držkovou chvíli schytávám já, naštěstí si hypotéku na zubaře brát nemusím, ale i tak, míra intezity boxerských soubojů je na absolutním maxu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ktovieako sa mi do toho nechcelo, ale nakoniec absolútna spokojnosť. V ringových scénach je nesmierne ťažké po desaťročiach vymyslieť niečo nové, ale tvorcom sa to napokon relatívne podarilo, či už je to finále, ktorého časť je štylizovaná/koncipovaná bez divákov, alebo finálna „likvidácia“. Michael B. Jordan odviedol ako debutant až prekvapivo hladkú prácu, ktorá pôsobí značne suverénne a pritom ľahko a svižne. Nie som si istý, či je správne, aby tu chýbal Rocky. Jasné, toto už nie je jeho séria, je to rip-offovský spin-off a do takto nastaveného príbehu by sa ani nehodil, ale aspoň cameo diváka v hľadisku (alebo doma pred telkou) mať mal. Dvojnásobne, keď to celé produkoval. Ešte viac si cameo pýtal Dolph Lundgren. Trojka obsahuje málo akcie, čo ale nevadí, skôr naopak: ako séria Rocky, tak Creed III je najsilnejší v pokojných scénach, kedy sa postavy „len“ rozprávajú a riešia vzťahy. Jordan ako herec, ale tiež tvrdo namakaný Jonathan Majors, o Tesse Thompson a Phylicie Rashad nehovoriac, do toho idú naplno. Je radosť počúvať ich. Je radosť pozerať sa na nich. V spoločných scénach Rashand a Tessy Thompson som sa cítil dojato, lebo Tessa sa tu nesmierne podobá na mladú Lisu Bonet, ktorá v Show Billa Cosbyho hrala Phyliciinu dcéru. V mnohých scénach sa vám pozastaví srdce. Na to, že je film taký dlhý, mohli tvorcovia nájsť pár minút navyše pre Adonisovu dcéru, ktorá v škole vykazuje veľmi zaujímavé aktivity. Rád by som sa dožil toho, ako o 10 - 15 rokov zájdem do kina na film, v ktorom štafetu prevezme práve táto osoba a mentorovať ju bude starý Jordan. Tým by sa kruh parádne uzavrel. Trocha ma rušili detaily (Damian šiel na tak dlho do basy vlastne prečo? Je správne odpúšťať toxickej osobe, kvôli ktorej ste si istým spôsobom zabili matku a ponúkať sa jej, že ak bude potrebovať, nech vás nájde a vy jej pomôžete?). ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Sylvester Stallone sa pre magazín The Hollywood Reporter vyjadril o tom, že si v tomto pokračovaní nezopakuje úlohu Rockyho Balbou: „Je to poľutovaniahodná situácia, pretože viem, čo z toho mohlo byť. Ubralo sa to úplne iným smerom, ako by som to urobil ja. Je to iná filozofia producentov Irwina Winklera a Michaela B. Jordana. Prajem im to, ale ja som oveľa väčší sentimentalista. Mám rád, keď sa moji hrdinovia bijú, ale jednoducho nechcem, aby sa dostali do toho temného priestoru. Mám jednoducho pocit, že ľudia majú temnoty dosť." Stallone v rozhovore tiež prezradil, že napriek tomu, že vytvoril Rockyho Balbou, nikdy nemal na túto postavu žiadne práva, hoci o to žiadal Winklera. „Nikdy sa to nestane. Bola to dohoda, ktorú bez môjho vedomia uzavreli ľudia, o ktorých som si myslel, že sú mi blízki a v podstate mi odopreli všetky práva, ktoré som mohol mať. V tom čase som bol taký nadšený z práce a nechápal som, že toto je biznis. Kto mohol vedieť, že Rocky bude pokračovať ďalších 45 rokov? Nikdy som nepoužil jediný riadok dialógu od niekoho iného a iróniou je, že nič z toho nevlastním. Vlastnia to ľudia, ktorí neurobili doslova nič. Nie som výkonným producentom série 'Creed'. Ryan Coogler a Michael B. Jordan sú. Deti Irvina Winklera a jeho kolegu, producenta Roberta Chartoffa sú. Ja som jediný, kto je vynechaný." (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa hlavne v Los Angeles v Kalifornii, Tampe na Floride a v štáte Georgia, najmä v Atlante. Natáčanie začalo v januári 2022 a trvalo až do apríla toho istého roku. (Arsenal83)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama