Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) je každou noc pronásledován snem, ve kterém se ocitá na Marsu. Během návštěvy virtuální cestovní kanceláře zjistí, že mu byly nedávno vymazány vzpomínky a ve skutečnosti byl zcela jiným člověkem. Jeho procitnutí z něj náhle dělá cíl všech jeho bývalých spojenců i nepřátel... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (871)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tohle je dost možná vůbec nejlepší film, v němž se vyskytuje Arnold Schwarzenneger. Poprvé jsem to viděl vpodstatě hned jako žhavou novinku a byl jsem více než příjemně překvapen, a kupodivu i když se na ten film kouknu po letech, vždycky mě zaujme. Samozřejmě že se nejedná o žádné veledílo, které jednou provždy změnilo nazírání diváků na Arnoldovo herecké "umění", ale faktem zůstává, že scénář má hlavu i patu (samozřejmě v mezích žánru), herci vesměs zbytečně nepřehrávají nebo nedávají najevo "jak moc je to nebaví", triky jsou na velmi slušné úrovni a i hudební stránka má něco do sebe. Prostě povedená oddechovka bez nároku na větší soustředění a hluboké přemýšlení. ()

Artran 

všechny recenze uživatele

Namazaný. Ne úplně, ale dost na to, abych si po letech pustil tento film. Únik před realitou. Ne úplně - sen může být totiž skutečný. Mezi dvěma světy. Ne úplně, protože v jednom lze nalézt opravdový domov. Agent a špión. Ne úplně, neboť se tu lze pídit v sobě samém. Vklíněný do dobrodružství. Ne úplně - protože jako divák do kulis, protože jako Verhoeven do Hollywoodu, ale jako malý kluk do Schwarzeneggerovy pěsti a jako snílek do obětí Sharon Stone. A ještě je tu ta rudá. Rudá planeta, rudý prach a rudě rozšklebené obličeje (ve filmu nebo nad filmem?). Výtrysky vzduchu z tajícího jádra. Nádech a výdech - noční můry o mutantech. Dětství a sci-fi, dětství a sny, dětství a vzpomínky. Vzpomínky na Total Recall. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Total Recall se mi jako mnoho jiných akčňáků z této doby dlouho úspěšně vyhýbal (možnost nostalgie tedy zcela odpadá), ale konečně došlo k našemu setkání. A popravdě řečeno, dost mě zklamal. Tuny krve a hromady mrtvol jsou ok, ostatně k Verhoevenovi to už patří. Nezničitelný Arnold (taky bych se chtěl po opakovaném nakopnutí do rozkroku jen bolestně ušklíbnout a jet dál jakoby nic :-D ) nikoho nepřekvapí. Ale příběh, i když jeho úvodní zápletka nevypadala marně, nestál ani za zlámanou grešli. Logika ustupuje až na hraniční mez, kdy ji neomlouvá ani žánr sci-fi. A tak jsem se ve výsledku sice dočkal dobrých triků a efektů, ale na druhé straně hlavně spousty klišé a nudy. P.S. Zrovna si čtu, že se připravuje nový remake s Farrellem v hlavní roli; že by se dal originál ještě víc "trumfnout"? :-D ()

choze 

všechny recenze uživatele

Než 80. léta vydechla naposled, zasadila ještě tento velkolepý úder, který měl s bodycountem 77 zásadní podíl na tom, že se o filmovém létu 1990 mluvilo jako o "krvavém". Inteligentní, byť žánr neposouvající scénář se skvostnými hláškami (Stone: "Ale miláčku, jsme přeci manželé." Arnold (střelí ji mezi oči): "Tak tohle považuj za rozvod."), silné obsazení, masivní a krásně brutální akce, kde nechybí hongkongské střílení do kolemjdoucích při honičce a dodnes působivá přehlídka masek a speciálních efektů oceněná Oscarem, udělaly z Total Recall i při jeho v té době rekordních nákladech 65 milionů hit (výdělek 261 milionů celosvětově), který více než důstojně uzavřel jednu úžasnou filmovou dekádu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů Arnolda Schwarzeneggera a taky jeden z nej sci-fi. Tenhle film disponuje na svojí dobu hodně slušnejma efektama a spoustou výtečných nápadů, který občas nejsou sice úplne dotáhnutý, ale naštěstí to jsou jenom výjmky. Děj má slušnou zápletku a je na tenhle druh filmů s Arniem dobře propracovanej i když ne vždycky, ale to jsem ani od takovýhleho filmu neočekával. Z herců je samozřejmě nejvýraznější Arnold, kterej jako ve většině svých filmů mlátí a zabíjí a přitom vždycky utrousí nějakou tu hlášku. Určitě to neni na 5*, ale jelikož je to jeden z mých oblibených filmů, tak je tam musim šoupnout ()

Galerie (210)

Zajímavosti (88)

  • I když nikde nebylo zmíněno, kde se Mars City nachází, řada obydlí je umístěna po stranách mohutného kaňonu, což napovídá, že Mars City je ve Valles Marineris, 2 500 mil dlouhém kaňonu na Marsu. (Dr Lizal)
  • Štáb tvořilo více než 500 lidí. Kvůli natáčení bylo vybudováno 45 kulis, které zabíraly plochu osmi filmových ateliérů po dobu šesti měsíců. (asdfasdf)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama