Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) je každou noc pronásledován snem, ve kterém se ocitá na Marsu. Během návštěvy virtuální cestovní kanceláře zjistí, že mu byly nedávno vymazány vzpomínky a ve skutečnosti byl zcela jiným člověkem. Jeho procitnutí z něj náhle dělá cíl všech jeho bývalých spojenců i nepřátel... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (871)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Myšlenky Phillipa K.Dicka, akce hodná Arnolda a k tomu extra cool hlášky ("Do you think I'm the real Quaid? Yes, I Am." - kdo neviděl, nepochopí) a několik zajímavých vysvětlení hodných dlouhé diskuze. Musím říct, že jsem spokojená a jde o jeden ze tří nejlepších filmů podle Philipa K.Dicka (vedou samozřejmě Blade Runner a Minority Report), ale i o jednu ze tří nejlepších věcí s Arnoldem (spolu s Terminátory a Pravdivými lži). ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Výborny film, jenom ten Arnold mi tam vadí. Hrdinou by měl být nevýrazný úředníček, který je znastálé situace úplně v prdeli a ne akční svalovec, u kterého hned od první chvíle jasné, že skutečně nikdy jen tak nesededěl doma a nevedl normální život. Ale pořád je tam cítit Dick. Ta atmosféra hrůzné noční můry, to je velké plus. No, je to nejlepší film s Arnoldem Schwarzeggrem a to je docela ironie vzhledem k tomu, co jsem již výše napsala. ()

Reklama

Artran 

všechny recenze uživatele

Namazaný. Ne úplně, ale dost na to, abych si po letech pustil tento film. Únik před realitou. Ne úplně - sen může být totiž skutečný. Mezi dvěma světy. Ne úplně, protože v jednom lze nalézt opravdový domov. Agent a špión. Ne úplně, neboť se tu lze pídit v sobě samém. Vklíněný do dobrodružství. Ne úplně - protože jako divák do kulis, protože jako Verhoeven do Hollywoodu, ale jako malý kluk do Schwarzeneggerovy pěsti a jako snílek do obětí Sharon Stone. A ještě je tu ta rudá. Rudá planeta, rudý prach a rudě rozšklebené obličeje (ve filmu nebo nad filmem?). Výtrysky vzduchu z tajícího jádra. Nádech a výdech - noční můry o mutantech. Dětství a sci-fi, dětství a sny, dětství a vzpomínky. Vzpomínky na Total Recall. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Na prelome dekád bol Arnold Schwarzenegger na vrchole svojej slávy, tu si už mohol vyberať a tak spojil svoje sily s Paulom Verhoevenom, ktorý už zahviezdil kultovým Robocopom a spolu vytvorili ďalšiu kultovú klasiku deväťdesiatych rokov. Opäť sa môžu oprieť o parádnu zápletku, ktorá je nadčasová a tak skvelo funguje aj v dnešnej dobe, ale zároveň v perfektne béčkovom prevedení, no len v tom najlepšom slova zmysle. A tak tu máme agenta v utajení, ktorý uniká pred svojimi bývalými zamestnávateľmi, originálne prevedenú prácu so spomienkami, nejaké to tajomno, v tomto prípade tajomstvo zariadenia v hlbinách marsu a množstvo tých parádnych béčkových prvkov, ako mars, mutanti a hlavne poriadna porcia akcie a násilia. A tak po tejto stránke ma nenapadá skutočne nič, čo by som mohol vytknúť, toto je priam ukážkový akčný film nápadito využívajúcu jednu z bežných žánrových zápletiek, len tentokrát v sci-fi kulisách a doplnené o množstvo zaujímavých prvkov. Jednoducho prvotriedna žánrová zábava od prvej do poslednej minúty. Vydarilo sa aj obsadenie, Arnold Schwarzenegger je tu v najlepšej forme po všetkých stránkach, takže baví v akcii, ale aj charizmou, ide po ňom vytrvalý Michael Ironside, ktorý je jedným z najlepších záporákov akčných filmov, nejaký čas poteší aj Sharon Stone a nájde sa ešte pár zaujímavých vedľajších postáv. Len tí najbližší priatelia hlavného hrdinu mohli byť zvolení aj lepšie, nie sú zlí, ale za zvyškom zaostávajú. Akcie je tu plno a tu sa dá prakticky len chváliť. Aj napriek tomu, že sa odohráva v sci-fi kulisách sa našťastie drží pri zemi, tvorcovia zbytočne neexperimentovali s rôznymi nezmyslami, ale radšej ponúkli to, čo akčný fanúšik očakáva v prakticky najlepšej možnej kvalite. A tak sa tu nájde plno skvelých a poriadne krvavých prestreliek, v ktorých poteší vysoký počet zabitých a každý priestrel vyzerá skutočne efektne, pár drsných likvidácií, nejaký ten súboj a viaceré slušné naháňačky. Tu sa aj ťažko vyberá to najlepšie, všetky prestrelky sú výborné, ale najviac asi tá záverečná s hologramom. Paul Verhoeven tu odviedol skutočne skvelú prácu, tu ma nesklamal v žiadnom ohľade. A ani hudba nie je zlá. Takže Total Recall je klasika, ktorá je vyváženým mixom akčného a sci-fi žánru, pričom obe ponúkne vo veľmi vysokej kvalite a je to jeden z tých filmov, na ktorý sa dá pozerať stále. 82% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Total Recall se mi jako mnoho jiných akčňáků z této doby dlouho úspěšně vyhýbal (možnost nostalgie tedy zcela odpadá), ale konečně došlo k našemu setkání. A popravdě řečeno, dost mě zklamal. Tuny krve a hromady mrtvol jsou ok, ostatně k Verhoevenovi to už patří. Nezničitelný Arnold (taky bych se chtěl po opakovaném nakopnutí do rozkroku jen bolestně ušklíbnout a jet dál jakoby nic :-D ) nikoho nepřekvapí. Ale příběh, i když jeho úvodní zápletka nevypadala marně, nestál ani za zlámanou grešli. Logika ustupuje až na hraniční mez, kdy ji neomlouvá ani žánr sci-fi. A tak jsem se ve výsledku sice dočkal dobrých triků a efektů, ale na druhé straně hlavně spousty klišé a nudy. P.S. Zrovna si čtu, že se připravuje nový remake s Farrellem v hlavní roli; že by se dal originál ještě víc "trumfnout"? :-D ()

Galerie (210)

Zajímavosti (88)

  • Na natáčaní bolo i mnoho zvierat, medzi inými i mláďa leoparda a pumy. Arnold Schwarzenegger (Quaid) sa s nimi rád hral. Často ich mal pri sebe v obytnom voze. Rýchlo rástli, priberali na hmotnosti a na konci filmovačky už mali okolo sedem mesiacov. Herec raz vstal a kráčal v obytnom voze smerom k predným dverám. Puma sa nečakane rozbehla a skočila mu na krk zozadu. Svojou hmotnosťou a nárazom ho poriadne tresla o volant. Nebol to však útok. Chcela sa iba hrať. (gogo76)
  • Natočení scény po příletu na Mars, kdy vidíme Quaida (Arnold Schwarzenegger) v okně vlaku, zatímco se kamera vzdaluje a zabírá povrch planety, nebylo technicky ani finančně možné. Záběr byl natočen pomocí maket a obraz cestujících zároveň promítnut malou kamerou zevnitř modelu na okno jedoucího vlaku. (kenny.h)
  • Všichni členové štábu během natáčení onemocněli otravou z jídla, s výjimkou Arnolda Schwarzeneggera a producenta Ronalda Shusetta. Schwarzenegger si vždy nechával dodávat jídlo z USA. Bylo to proto, že o tři roky dříve onemocněl kvůli pití vody z kohoutku v Mexiku během natáčení filmu Predátor (1987). Co se týče Shusetta, ten dodržoval extrémní zdravotní opatření, například si čistil zuby pouze převařenou nebo balenou vodou a trval na tom, aby si každý týden nechal píchnout injekci vitaminu B12. Štáb se kvůli tomu Shusettovi dokonce posmíval, dokud všichni neonemocněli. (Beer Ceps)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama