Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) je každou noc pronásledován snem, ve kterém se ocitá na Marsu. Během návštěvy virtuální cestovní kanceláře zjistí, že mu byly nedávno vymazány vzpomínky a ve skutečnosti byl zcela jiným člověkem. Jeho procitnutí z něj náhle dělá cíl všech jeho bývalých spojenců i nepřátel... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (871)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Škoda, že na tak zajímavý námět natočil P.W. tak průměrný film. Neříkám, že v rámci žánru je vyloženě špatný, říkám průměrný, plný nelogičností a zbytečných klišé. Na jednu stranu až hloupé přehrávání, na druhou toporné pohyby při rádoby akčním hraní - napříč hereckým spektrem... Rutinní >akčně-nevědecky-fiktivní< komerce - bohužel v tom horším smyslu slova. Jen tak mimochodem, všimli jste si těch crt monitorů v roce 2084? To by měli v Rožnově radost... :-) . . . Nakonec tahle story doklopýtá spolu s Arním až do téměř sebeparodického finále a divák poulí oči a nevěří, co je všechno v takovém multižánrovém guláši možné. A tak nezbývá, než se zhluboka nadechnout a vyrazit vzhůru na Mars, raději ve snu a s tyčinkou Mars... :-P - - - P.S. A pozor! My prostověrní stále VÍME: Kuato žije! ;-) - - - P.P.S. Varování ministzvěrstva pro hullywůdůské záležitosti: Neužívat v televizním 4:3 ořezu s naprosto debilním českým dabingem! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

"Nepůjdem do kina? Teď jde v Alfě novej film s Arniem, prej je to hroznej masakr, moc nechápeš o co jde, ale pere se tam krásná blondýna s krásnou brunetkou, jsou tam mutantíííí, dost se tam střílí a Arnold ukáže bicáky, ty vole." "To zní dobře půjdem". Takhle nějak jsem asi před 17 lety byl nalákán do tehdy nejluxusnějšího kina v Praze na novej film s Arnoldem. Včera jsem si dal film sám od sebe znova a můžu říci toto: je to hroznej masakr, moc nechápu o co jde, ale pere se tam krásná blondýna s krásnou brunetkou, jsou tam mutantíííí, dost se tam střílí a Arnold ukáže bicáky, ty vole. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Přestože s předlohou od Dicka to nemá moc společnýho, je to opravdu hodně dobrej film. I nějaký to zamyšlení a pointa tam na nás vykukuje, což je u Schwarzeneggerových filmů docela novinka. Jen bych ještě všem, kteří to viděli doporučil knížku od Pierse Anthonyho, kterou dávali u nás při premiéře k lístku zadara a která se jmenuje Záblesk paměti (stejná modrá obálka jako obal kazety), tam je to ještě mnohem líp vysvětlený a dotažený do konce. A podle té knížky to nevyznívá jako sen zaplacenej od Recallu. Naprosto dokonalá akce, zábavná, rychlá, v přitažlivých prostředích a s dobrým příběhem a nějakým tím mystériem na konec. Nehledě už k opravdu dobrýmu výkonu Arnoldovu a skvělýmu dabingu, kde Zdeněk Mahdal mluví aspoň dvacet osob a někdy i sám se sebou v dialogu. Ten novej ale nestojí za nic. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Rok 1990 přinesl spoustu pěkných věcí (třeba mě :-D), ale tohle sci-fi mezi ně nepatří, alespoň pro mě. Hrozné kulisy (vždyť i sci-fi z předchozích let měly mnohem lepší představu o budoucnu), příběh, který vskutku skřípe, hudba, která k mému uchu snad ani nedorazila. Jediným plusem je pomalu se zjevující Arnoldův přízvuk... Tenhle kult se mě bohužel nedotkl a nechal mě chladnou. Ale určitě se na to podívejte - nejméně ve dvou - to přinese trochu osvěty. :-) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je rezba jako svine. Jeden z Arnieho nej filmu, i kdyz jeho herectvi se omezuje na kamenej xicht a nasranej xicht, tak tady to staci. Taky to je jeden z nej sci-fi devadesatejch let. Je tady vsechno co od vybornyho filmu ocekavam. Hlavni postava drsnak co nekoho zrube, hodi hlasku, nekoho zrube, nekolik vtipnejch momentu, par uchylaren a krvaren jak to umi jen Verhoeven a slusna zapletka. Navic je film pekne drsnej a temnejch sci-fi neni nikdy dost a delka je taky tak akorat. Navic samotnej pribeh dokaze parkrat cloveka zmast. Na tenhle film se vzdy rad kouknu. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (88)

  • V době vzniku filmu se Sharon Stone (Lori) nechala nafotit nahá pro Playboy. Za svůj obdivovaný vzhled na fotkách vděčí tomuto filmu, protože si kvůli němu musela zlepšit kondičku a učit se Taekwondo. (Beer Ceps)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama