Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) je každou noc pronásledován snem, ve kterém se ocitá na Marsu. Během návštěvy virtuální cestovní kanceláře zjistí, že mu byly nedávno vymazány vzpomínky a ve skutečnosti byl zcela jiným člověkem. Jeho procitnutí z něj náhle dělá cíl všech jeho bývalých spojenců i nepřátel... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (870)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento film je pro mě zhomtněním dobré zábavy. Je to akčňárna, která má však docela zajímavý příběh, který tmelí jednotivé akční a trikové sekvence k sobě. Akční scény jsou psány Arnoldovi na tělo a nejsou nijak předimenzované. Triky a masky jsou i po letech dechberoucí. Jeden z nejlepších Arnieho filmu, ani zde nevadí, že neumí hrát. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Rovněž jsem se bál, že po nějakých sedmi letech od posledního zhlédnutí se budu cítit trapně, jak jsem mohl něčemu takovému dát pět hvězd a bál jsem se, že budu své hodnocení povážlivě měnit. Obava se vyplnila tak napůl. Je to skvělý film, ukrutně vražedná podívaná s mnoha varováními do budoucna. Rovnež slušná a po více posleších naprosto nepřekonatelná a dalo by se říci nejtypičtější Goldsmithova hudba (nevím, jak to ten člověk dělal, ale často z něj mám pocit, že dokáže áčkový film přeměnit svou hudbou na béčko - i přesto je to jednoznačně nejlepší skladatel filmové hudby a kdo nesouhlasí, ať mi napíše výhružný mail) a také nesmím zapomenout na nezapomenutelný velkolepý závěr. Ovšem z Totál Regál je prostě holt cítit zub času a není to tak působivé, jako dřív. Nebo se snad podepsal zub času na mně? ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se výborně, jen ten závěr mi přišel jako z nějakého jiného, trošku výš mířícího filmu.. A vymlouvat se tím, že to mělo být vyvrcholením toho maximálně průměrně podaného zamyšlení nad svobodou a tyranií, je hloupost.. Arnold podává další ze svých klasických výkonů, hláškování mu stále jde velmi dobře, ale je jasně vidět, proč mu nejvíce sedí role terminátora :) Sharon Stone je úžasná a má i pro sebe perfektně vybranou roli, záporáci jsou zase pořádní béčkoví hnusní zloduši a černoch je Benny :D. Co mně ale hodně dostalo, je zpracování Marsu po vizuální stránce, zatraceně povedený a v klidu se vyrovná i Cameronovým světům. Dickovu předlohu jsem možná četl, možná ne, no vím, že se mi ten autor vždycky zamlouval a tenhle film rozhodně ostudu svému otci nedělá - tedy aspon po vskutku slušném příběhu (v rámci žánru nadprůměr a někdy i opravdu mindfuck, chvíli trvalo než jsem se zorientoval), škoda, že jen chybí nějaká výraznější pointa v závěru, ale asi si tvůrci řekli, že to zamotávali už dost. Takže další Verhoevenův film a tentokrát ještě větší spokojenost než minule, nebýt pár malých mušek a závěru, za 5.. Ale stále tu je velmi dobrý brutální béčkově líbivou akcí prosycený a chytrým matrix dějem naplněný film. Téměř 5 :) Do you think I am the real Quaid?.... Yes, I am :D ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Můj oblíbený režisér Verhoeven ve svém prvním vysokorozpočtovém filmu. Nyní je to klasika - akční temná sci-fi dle povídky P. K. Dicka s výborným Schwarzeneggerem, který jde po krku guvernérovi Marsu (a to tehdy ještě svalnatý Arnie nebyl sám guvernérem). Atmosféra filmu je opravdu hodně hustá, a to i před vypnutím větráků, a já si tenhle snímek po létech užíval naplno. Trailer: http://www.csfd.cz/film/9303-total-recall/videa/ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Počet mrtvých jako ve filmu Total Recall. Už tahle reklama dokáže s přehledem představit celý tento krvavý hit, známého sadisty Paula Verhoevena. Samozřejmě že Total Recall kromě akce nabízí mnohem více. Jednoznačné plus vidím, že se jedná o adaptaci sci-fi povídky. Arnold sem tam hodí svou kultovní hlášku a Sharon Stone o dva roky později ukáže chlapům jak se na ně musí. 75% ()

Galerie (210)

Zajímavosti (88)

  • Původní sestřih filmu získal od organizace MPAA rating X za nadměrné násilí. Některé násilné scény byly poté zkráceny a v některých scénách byly použity jiné úhly kamery, aby film získal přístupnost R. Jedna ze scén, kterou museli tvůrci "osekat", byla ta u eskalátoru, kde se Quaid (Arnold Schwarzenegger) kryje lidským tělem před kulkami. (ClintEastwood)
  • V prvej verzii scenára bolo menej násilia a viac fantasy o virtuálnej ceste na Mars. (gogo76)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama