Reklama

Reklama

Scrubs: Doktůrci

(seriál)
USA, (2001–2010), 66 h 26 min (Minutáž: 20–28 min)

Tvůrci:

Bill Lawrence

Hrají:

Zach Braff, Sarah Chalke, Donald Faison, Judy Reyes, Ken Jenkins, John C. McGinley, Neil Flynn, Christa Miller, Sam Lloyd, Aloma Wright, Robert Maschio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(182)

Mladý doktor John „JD“ Dorian si hned v první pracovní den ve fakultní nemocnici Sacred Heart uvědomí, že ho ani dlouhá léta na lékařské fakultě nepřipravila na střet s realitou. Tváří tvář svérázným pacientům se cítí bezradný, ostatní lékaři ho urážejí a znepříjemnit život se mu snaží i zlomyslný údržbář. JD si dokonce není jistý, jestli tenhle chlapík není jen výplodem jeho bujné představivosti. Zato jeho nejlepší kamarád a spolubydlící – chirurgický praktikant Chris Turk – je přesný opak a mezi elitářské kolegy snadno zapadne. A pak je tu ještě krásná mladinká doktorka Elliot Reidová, která Johnovi padne do oka. Na tři začátečníky dohlížejí přísný a občas zákeřný primář Bob Kelso, pohledná vrchní sestra Carla Espinosová a mrzutý doktor Perry Cox, jemuž však v skrytu duše na svěřencích záleží. Cox se postará o většinu vtipných situací. JD každou epizodu komentuje jako vypravěč. Slyšíme jeho úvahy a surrealitu seriálu dodávají momenty, kdy se dostaneme přímo do jeho hlavy. Hrdinové zažívají lásky a problémy, musejí čelit rodinným povinnostem, nekonečnému papírování a neustálému proudu pacientů. V nemocnici plné nevypočitatelných existencí není o zábavu nouze, i když se občas mísí s tragickými situacemi, které k životu zkrátka patří. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (579)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scrubs mě zaujali už několik let zpátky, kdy ještě Prima Cool vysílala různé seriály a neopakovala dokola jen Simpsonovi a TBBT. Každopádně jsem nějak potřeboval zabít prvák medicíny, no a Scrubs, sitcom z nemocničního prostředí, si navíc dokážu i důvodně obhájit. Jde o skvělý seriál, nebojím se říct, že jde o KULT. Doktůrci totiž kromě zábavy nabízejí skvělé charaktery, do kterých se člověk prostě zamiluje a co víc, sám se v některých z nich, nebo dokonce časem v každém z nich, najde. Každá postava dostane svůj prostor a využije dokonale svůj potenciál, ať už jde o JDho, Chrise, Coxe, údržbáře, Elliot, Kelsa nebo Teda, nejde se denním patáliím nesmát. Bez nadsázky jeden z nejlepších sitcomů, co kdy vznikly. PS: někde jsem četl, že jde podle profesionálů o nejpřesnější zobrazení nemocničního prostředí včetně diagnostiky, přístrojů a chování personálu vůbec. A já si myslím, s mými zanedbatelnými znalostmi medicíny, že na tom sakra něco je. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt takova variace na Pratele, ale me tenhle serial zaujal asi vic nez Pratele. Serial to je petihvezdickovej, to je jasny, ale zacal bych se zaporama. Clovek si po nakejch dilech zvykne na chovani jednotlivejch postav (zatim jsem skouk 6 serii), takze se vzdycky tesi, az ta ktera postava pronese nebo predvede to, co se od ni ocekava. Problem je, ze tak vznika docela hodne velka stereotypnost, protoze zapletky jednotlivejch dilu jsou dost podobny a postavy jednaj podobne, takze ackoliv udelaj to, na co se tesite, zaroven udelaj i to otravny a neni sance, ze by se nekdy v stejny situaci zachovali jinak. Taky je to udelany stylem, ze ten, kdo neco provede, se musi vetsinou do konce dilu omluvit a vsichni se udobri, coz je misty otrava, vedet, jak situace dopadnou a ze nikdy se proste nestane, ze by nekdo neco proved a vyflak se na naky omlouvani. Ale zase se musi nechat, ze nekdy, i kdyz je vysledny reseni vetsinou stejny, je to podany originalnim vtipkem. Dalsi veci jsou taky vztahy mezi Elliot, JD a jejich partnerama, protoze to je furt dokola, nekoho najdou, hned zas naky problemy a rozchod a je to takovy otravny. Jinak nejvetsi prednost tohohle serialu jsou vtipy a to jak ty normalni, pres hlasky az po uchylacky predstavy JDho. Mame tu nemocnicni prostredi, coz znamena spousta dramatickejch a smutnejch veci a kolikrat je serial fakt slusny drama nebo dojak a do toho vetsina postav skoro uplny magori, ktery ze sebe sypou hlasky a vtipky a vsichni jsou skvele sympaticky a skvele zahrany (obzvlast Braff a McGinley). Kdybych mel udelat poradi od nejoblibenejsich, tak by to asi byl Udrzbar, Perry, JD, Kelso, Turk, Todd, Ted, Elliot a Carla, pricemz Carla je asi nejmene vtipna postava. Taky tu je spousta paradnich hostu, ze vsech bych jmenoval treba Rodrigueze nebo Frasera. Porad se nemuzu rozhodnout, jestli serial zaradit mezi moje oblibeny, protoze jsou tu dily, ktery vas vtipama naprosto smetou, ale pak vzdy pride dil, kterej sice neni nejak podprumernej, ale proste tolik nepobavi. ()

Reklama

Anchi 

všechny recenze uživatele

Briliantní postavy, top - Janitor. Jenom doporučuju skončit sledování u 8. série a 9. vůbec nebrát v potaz. / Poprvé jsem všechny série viděla v roce 2011 a od tý doby se k němu neustále vracím, asi už nespočítám, kolikrát jsem s ním opakovala několikahodinové seance. Miluju všechny postavy, všechny dialogy, monology, epizody... Prostě <3 ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jsem normální odpůrce seriálů z lékařského prostředí, ale Scrubs je něco víc než to, a proto si mě postupem času úplně získal. Mými největšími favority jsou bezesporu Údržbář a doktor Cox. Ti se dokážou každými svými vstupy postarat o opravdu kvalitní zábavu. Celkově ale seriál nabízí dosti sofistikovaný humor, ať už jde o ztvárnění fantazijních představ hlavního hrdiny JDho nebo vstupy celého personálu fakultní nemocnice Sacred Heart, kam je seriál situován. Sledujeme strasti studentů medicíny od jejich nástupu v nemocnici až k bodu, kdy se z nich stanou regulérní lékaři. Mezitím se ovšem musíme také prokousat spoustou romantické vaty. Přes všechny své nedostatky (poučování, vychovávání, romantika, vztahy, nelogičnosti, občas zbytečné gagy) je to pořád proklatě vtipný seriál, který bych se nezdráhal doporučit každému, kdo si chce odpočinout u něčeho tak trochu jiného. Tvůrcům se totiž podařilo vykreslit mnoho zajímavých typů lidí, kteří v konečném důsledku dokážou přirůst k srdci jako málokterá seriálová postava. ()

zablaga 

všechny recenze uživatele

Ach, veru som nečala, že ma niečo ešte tak zasiahne (tudiž, že si niečo tak obľúbim) ako tuto SCRUBSov. Už sto rokov pozorujem, že ich má rada väčšina tuto obyvateľstva no vždy ma odrádzala tá titulná fotka. Až keď som si pozrela prvý diel, pochopila som, že toto je moja šálka kávy. Počkala som pol roka- keď budem mať čas a spomenula som si a začala som sledovať a už neprestala, ani cez akademický týždeň. Takže súhlasím s používateľom "Niles". Scrubs nie je len plný veľmi vtipných a bizardných situácií ale aj emotívnych chvíľ a dobrých charakterov. "Eagleeee!" ()

Galerie (695)

Zajímavosti (82)

  • Do 9. série začínají názvy epizod slovem "My". Výjimky tvoří pouze epizody, začínající slovy „Jeho“, „Její“ a „Jejich“. (Mr.Bulanek)

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama