Reklama

Reklama

Scrubs: Doktůrci

(seriál)
USA, (2001–2010), 66 h 26 min (Minutáž: 20–28 min)

Tvůrci:

Bill Lawrence

Hrají:

Zach Braff, Sarah Chalke, Donald Faison, Judy Reyes, Ken Jenkins, John C. McGinley, Neil Flynn, Christa Miller, Sam Lloyd, Aloma Wright, Robert Maschio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(182)

Mladý doktor John „JD“ Dorian si hned v první pracovní den ve fakultní nemocnici Sacred Heart uvědomí, že ho ani dlouhá léta na lékařské fakultě nepřipravila na střet s realitou. Tváří tvář svérázným pacientům se cítí bezradný, ostatní lékaři ho urážejí a znepříjemnit život se mu snaží i zlomyslný údržbář. JD si dokonce není jistý, jestli tenhle chlapík není jen výplodem jeho bujné představivosti. Zato jeho nejlepší kamarád a spolubydlící – chirurgický praktikant Chris Turk – je přesný opak a mezi elitářské kolegy snadno zapadne. A pak je tu ještě krásná mladinká doktorka Elliot Reidová, která Johnovi padne do oka. Na tři začátečníky dohlížejí přísný a občas zákeřný primář Bob Kelso, pohledná vrchní sestra Carla Espinosová a mrzutý doktor Perry Cox, jemuž však v skrytu duše na svěřencích záleží. Cox se postará o většinu vtipných situací. JD každou epizodu komentuje jako vypravěč. Slyšíme jeho úvahy a surrealitu seriálu dodávají momenty, kdy se dostaneme přímo do jeho hlavy. Hrdinové zažívají lásky a problémy, musejí čelit rodinným povinnostem, nekonečnému papírování a neustálému proudu pacientů. V nemocnici plné nevypočitatelných existencí není o zábavu nouze, i když se občas mísí s tragickými situacemi, které k životu zkrátka patří. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (580)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Je tu osobitý nemocničný humor, ale nedokázal som si vytvoriť to najzákladnejšie. Vzťah k postavám. Nejako som si neobľúbil ani jednu natoľko, aby som sa tešil na jej chvíľky. Navyše na Carlu je naozaj škaredý pohľad. Už len dodám jeden postreh. Tie ozvučené pohyby mi pripomínali seriál Parker Lewis musí vyhrát. Toť dojem po dopozeraní prvej série. S odstupom pomaly dvoch rokov som náhodne narazil na 7. sériu a netradičné nemocničné chvíľky ma začli dosť baviť. Zoznam mojich obľúbencov: Dr. Cox, Jordan, Údržbář, Dr. Bob Kelso, Ted. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

excelentní kombinace životních mouder a pravd, specifického a místy roztomile dětinského humoru, skvěle napsaných a charismatických hlavních postav (za všechny bych jmenoval například Údržbáře) a výborného hudebního doprovodu.. dokonce i 9. série, které jsem se na základě ohlasů docela bál a říkal si, že je po tak bravurním zakončení 8. série zbytečná, se mi nakonec celkem líbila.. je škoda, že ji tak násilně utnuli.. no abych to shrnul - prostě se mi po téhle povedené bandě doktůrků bude stýskat..... :) ()

Reklama

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Opravdu vtipný sitcom z nemocničního prostředí. Moralizování by mohlo být trochu méně, avšak jednotlivé postavy ( můj oblíbený je uklízeč) a situace (návštěva strip klubu, jak jste ji ještě neviděli) jsou natolik vtipné, že to nevadí. A excentrický John C. McGinley v roli dr.Coxe je nezapomenutelný ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Doktor John Dorian alias JD a jeho verný priateľ Turk, ktorý pracujú v nemocnici Sacred Heart sa potýkajú z nespočetnými problémami citového a morálneho hľadiska. Snažia sa nájsť svoje šťastie, nevybočujú ale zo svojej prirodzenosti. Nikdy sa na nič nehrajú a keď sú dementný tak sú dementný. A keď sú vážny tak sú vážny. Jeden z najlepších seriálov z nemocničného prostredia ukazujúci ľudí, ktorý prežívajú svoje drobné víťazstvá aj svoje drobné prehry, a popritom dospievajú. Všetkých osem sérií tejto doktorskej série sa môže pochváliť dokonalými vtipmi, skvelo vybudovanými charaktermi, aj tými vedľajšími aj tými hlavnými a dôležitým faktom u tohto seriálu je ten, že to všetko funguje. Nemám k tomu žiadne výhrady. Bavil som sa. Posledný diel poslednej série ma neskutočne dojal a je to hlavne skvelý medzník v tvorbe Zach Braffa s ktorého sa stal môj obľúbenec od vtedy ako som mal možnosť vidieť vrchol jeho tvorby Garden State. Deviata séria, ktorá skončila skôr ako skončil mala, nemala ani vzniknúť. vláčne, bez náležitej vtipnosti, a hlavne z naivnou snahou vytvoriť nové hlavné postavy, ktoré budú vtipnejšie ako tie staré. Nefungovalo to. Prvých osem sérií je čistých 100%. Čo sa týka 9 tak len 40% pre tých pár cameo roličiek. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Seriál který byl českou veřejností dlouhá léta opomíjen a já si asi jen těžko vybavím jiný, u kterého je to tolik nepochopitelné.Snad ještě nidky sem neviděl tak nabitý sitcom, který ma neuvěřitelnou kadenci hlášek a všichni herci i styl výprávění příběhu mě připomíná rozjetý vlak který je nasákly ginem a notnou dávkou extáze.Sympatické postavy, jak už sem řekl neuvěřitelná scénáristická perla a nepochopitelná síla a kadence dialogů.Viděl sem všeho všudy 30 dílů napříč všemi sériemi, takž e je odemě 5* hodnocení možná trošku diletanstské, ale u každého z oních dílu sem se trhal smíchem a John C. McGinley u mě aspiruje na cenu nejvíc nedoceněný herec na světě, jelikož on je prostě ďáběl :D 95%. Chci vidět všechny díly! ()

Galerie (695)

Zajímavosti (84)

  • J.D. (Zach Braff) byl od Dr. Coxe (John C. McGinley) za celý seriál nazván dívčím jménem celkem 115x (nejvíce používané dívčí jméno bylo Carol). (RMN88)
  • 15. epizoda 8. série se opravdu natáčela na Bahamách v městě Hope Town. (immortalitas)
  • Když Turk poprvé potká Elliot, řekne: "Ellliioottt" a ukazuje jí přitom prstem na hlavu. To je narážka na film E.T. - Mimozemšťan, jehož hlavním hrdinou je chlapec Elliot. (rrobertek)

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama