Reklama

Reklama

Scrubs: Doktůrci

(seriál)
USA, (2001–2010), 66 h 26 min (Minutáž: 20–28 min)

Tvůrci:

Bill Lawrence

Hrají:

Zach Braff, Sarah Chalke, Donald Faison, Judy Reyes, Ken Jenkins, John C. McGinley, Neil Flynn, Christa Miller, Sam Lloyd, Aloma Wright, Robert Maschio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(182)

Mladý doktor John „JD“ Dorian si hned v první pracovní den ve fakultní nemocnici Sacred Heart uvědomí, že ho ani dlouhá léta na lékařské fakultě nepřipravila na střet s realitou. Tváří tvář svérázným pacientům se cítí bezradný, ostatní lékaři ho urážejí a znepříjemnit život se mu snaží i zlomyslný údržbář. JD si dokonce není jistý, jestli tenhle chlapík není jen výplodem jeho bujné představivosti. Zato jeho nejlepší kamarád a spolubydlící – chirurgický praktikant Chris Turk – je přesný opak a mezi elitářské kolegy snadno zapadne. A pak je tu ještě krásná mladinká doktorka Elliot Reidová, která Johnovi padne do oka. Na tři začátečníky dohlížejí přísný a občas zákeřný primář Bob Kelso, pohledná vrchní sestra Carla Espinosová a mrzutý doktor Perry Cox, jemuž však v skrytu duše na svěřencích záleží. Cox se postará o většinu vtipných situací. JD každou epizodu komentuje jako vypravěč. Slyšíme jeho úvahy a surrealitu seriálu dodávají momenty, kdy se dostaneme přímo do jeho hlavy. Hrdinové zažívají lásky a problémy, musejí čelit rodinným povinnostem, nekonečnému papírování a neustálému proudu pacientů. V nemocnici plné nevypočitatelných existencí není o zábavu nouze, i když se občas mísí s tragickými situacemi, které k životu zkrátka patří. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (580)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Nemocniční seriály jsem nikdy nemusel, až na pár výjimek (Nip/Tuck, Grey’s Anatomy) se totiž jedná o jedno a to samé. Scrubs na to jde trochu jinak, místo očekávané řezničiny a dramatu se vydává po cestičce komedie, vzhledem k prostředí se ale nevyhne mnoha vážným chvilkám. Převážně vynikající scénář balancuje přesně na hraně, kdy není neobvyklé v rámci jednoho dílu ronit slzy smíchu i smutku. Vypravěč JD (sympaťák Zach Braff) svými vnitřními monology, charakterem i divokou fantazií připomíná mužskou verzi nejhubenější televizní právničky Ally McBeal, se všemi špatnými i dobrými vlastnostmi, na rozdíl od ní má ovšem poměrně výstřednější doprovodnou partičku kolem sebe. Mou nejoblíbenější je JDho osudovka, nekonečně neurotická Elliot (skvělá Sarah Chalke), k srdci ale v průběhu seriálu stejně přirostou i všichni ostatní, od vyloženě trhlého údržbáře přes dobrosrdečného protivu Dr. Coxe až po mateřsky ochranářskou Carlu. V průběhu sice tempo i kvalita párkrát zakolísá a poslední série je jako celek relativně velkým selháním, díky nezapomenutelným postavám a nesčetným running jokům je ale i tak Scrubs chtě nechtě prakticky srdcovkou. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Je tu osobitý nemocničný humor, ale nedokázal som si vytvoriť to najzákladnejšie. Vzťah k postavám. Nejako som si neobľúbil ani jednu natoľko, aby som sa tešil na jej chvíľky. Navyše na Carlu je naozaj škaredý pohľad. Už len dodám jeden postreh. Tie ozvučené pohyby mi pripomínali seriál Parker Lewis musí vyhrát. Toť dojem po dopozeraní prvej série. S odstupom pomaly dvoch rokov som náhodne narazil na 7. sériu a netradičné nemocničné chvíľky ma začli dosť baviť. Zoznam mojich obľúbencov: Dr. Cox, Jordan, Údržbář, Dr. Bob Kelso, Ted. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Není to špatné nebo nekoukatelné, to ne. Místy je to i docela vtipné, hlavně když se na scéně objeví můj oblíbenec John C. McGinley (jeho role cynického doktora, který se vyžívá v týrání mladších kolegů, je super). Problém je, že se děj dost opakuje a asi po osmi dílech mi přišlo, že jsem to všechno už jednou viděl. Pokud máte rádi seriály typu "Přátelé", přičtěte si prosím k mému hodnocení jednu až dvě hvězdičky ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Já tam ty čtyři hvězdičky nechám. Za to období kolem čtvrtý pátý série. Možná i třetí a šestý, kdo si to má pamatovat. Nejsem totiž echt seriálovej maniak a těžko budu s určitou přesností vzpomínat kdy a co bylo špatně nebo dobře. Pravdou je, že tohle je extrémně nestabilní záležitost. Ze začátku jsem se divil, jak to může bejt v červenejch číslech, v určitým období jsem si naopak nechtěl nechat ujít jedinej díl, a pak ke konci jsem se zase nestačil divit, jak to začíná bejt trapný a vyčpělý. Díky tomu, že většina komerčních stanic všechny možný seriály opakuje pozdě v noci, když jako správná noční můra nemůžu nebo nechci spát, to mám docela sjetý. A taky proto se nedivím, že to někdo klidně po první sérii odpálí mezi sračky. Ale já to přesto vřele doporučuju, protože to období kolem zmiňovanejch sérií fakt stojí za to. ()

T2

všechny recenze uživatele

__Scrubs: kompletná 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $5,380,698 //počet predaných kusov 162,908 ║ __Scrubs: kompletná 4.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,224,819 //počet predaných kusov 150,045║ __Scrubs: kompletná 5.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,733,434 //počet predaných kusov 167,248 ║ __Scrubs: kompletná 6.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,531,169 //počet predaných kusov 160,223 ║ __Scrubs: kompletná 7.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $2,036,761 //počet predaných kusov 101,889 ║ __Scrubs: kompletná 9.sezóna▐ Tržby za predaj DVD v USA $3,777,672 //počet predaných kusov 145,351 ()

Galerie (695)

Zajímavosti (84)

  • J.D. (Zach Braff) byl od Dr. Coxe (John C. McGinley) za celý seriál nazván dívčím jménem celkem 115x (nejvíce používané dívčí jméno bylo Carol). (RMN88)
  • Ve 13. díle 4. série poté, co JD (Zach Braff) dělá, že je největší doktor na světě a stojí na Elliot (Sarah Chalke) a na sekundáři, spadne a drží se okna. V tu chvíli je možné zpozorovat, že výška s předchozími záběry nesedí. (dc125)
  • Autorem písně "Superman", která hraje při úvodních titulcích, je Lazlo Bane. Zach Braff (JD) zrežíroval pro tuto píseň videoklip. (rrobertek)

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama