Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Je čas sklizně. Farma potřebuje jen trochu nové krve ... Seznamte se s rokenrolovou kapelou, která stojí na prahu slávy, štěstí ... a brzy i samotné smrti. Vypadají skvěle, umí vystupovat a dobře hrají. Ale možná už dlouho nebudou naživu. Zrovna jsou na cestě odnikud nikam. Hrají ve špinavých klubech a pochybných podnicích. Jednou v noci se objeví cizinec s dopisem od Macova otce. Jeremiah MacDonald chce, aby se Mac vrátil k rodině a postaral se o pohřeb své tety. Macova odpověď je krátká a krutá: ""V žádném případě"". Ale cizincova reakce je ještě podivnější. Vytáhne z kapsy malou nahrubo vyřezanou figurku. A ta přitáhne Maca neodolatelně zpátky ... zpět na místo, které opustil před čtrnácti lety. Překotně se začíná roztáčet spirála šílenství a násilí a jejich rokenrolové sny se nelítostně setkají se strašlivým rodinným tajemstvím." (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Až na pár povedených vtípků a skvělé muziky se ve filmu opravdu nevyskytuje nic zvláštního, co bych si pamatoval ještě dlouho. Moc se tam toho nedělo, ale vyloženě nuda to nebyla. 5/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Standardní slasher evokující osmdesátkové horory se všemi klišé, co snad existují. Skvělá práce s kosou! Tedy domnívám se, páč já viděl vždy jen stín máchající sečným nástrojem, ale možná jsem měl vystříhanou verzi. Neviděl jsem tedy nic z toho, čím se horory v 80. letech vyznačovaly - nahota, sex a gore. Přitom nápad kropit pole lidskou krví, aby byla dobrá úroda, se mi zamlouval stejně jako vraždění kosou. Nejlepší tak je posledních deset minut a koncert s prostřihy. I ta mlátička se moc nepředvedla. Potenciál tohohle hororu tak vyšuměl nenápadně mezi kukuřičnými klasy. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

V zásadě standardní, ničím nezapamatovatelný slasher, který neurazí, ale ani ničím nenadchne... Herecké výkony spíše amatérštější, atmosféra díky odlehlé farmě docela slušná, hudba taktéž, gore a nahota se nekoná... Na doplnění vzdělání v rámci slasheru na jedno podívání stačí... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vcelku zapamatovatelný zabiják se srpem v užvaněné hovadině. Viděno během Challenge tour 2015: 30 dnů se světovou kinematografií ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Taký milý hlúpy slasher z Južnej Afriky (WTF?). Herci sú síce otrasný, zvuky a hudba tiež, ale má to svoju atmosféru. Vždy mám rád prostredie na farmách, takže aj toto mi celkom sadlo. Škoda, že film to toľko nudí vykecávaním, združovaním a inými hlúposťami. Vraždy sú fakt dobré, aj keď gore efekty s kamerou lacno spravené, no celkovo to je efektné. Aj vrah, teda strašiak, alebo sami uvidíte čo to bolo, je spravený pekne a keď zametá kosou ide z neho strach. :) K tomu celkom slušná pointa a ešte záver, ktorý sľubuje pokračovanie. No uvidíme. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

S africkými horory moc zkušeností nemám a popravdě bych ty, co jsem dosud viděl, spočítal asi na prstech obou rukou. I to byl tedy jeden z důvodů, proč jsem sáhl po tomto nepříliš známém slasheru. Vzhledem k nízkému hodnocení na internetu jsem si však nedával žádné naděje, že by snad mohlo jít o nějak závratnou podívanou a udělal jsem dobře. Když se člověk zamyslí nad samotnou zápletkou, tak ta není zrovna nejhorší, ale to už se nedá říci o kvalitě hereckých výkonů a zvláště o poutavosti filmu jako celku. Divák je na úplném začátku vtáhnut do vidláckého prostředí, kde má šanci sledovat „tajemství“ ukryté ve stodole jednoho z místních farmářů a osudový okamžik, který navždy poznamenal hlavního hrdinu toho filmu. V těchto chvílích jsem se ještě bavil, protože atmosféru to mělo pěknou a s nadšením jsem očekával, jakýmže směrem se děj bude ubírat dále. Samozřejmě se posuneme dále v čase a následný masakr dvou teenagerů rovněž nebyl k zahození. Ocenil jsem i humornou vložku, která jejich mordu předcházela. Jenže poté nastává zlom a my (coby diváci) se seznámíme s rokenrolovou kapelou, jejichž členové moc IQ ani sympatií rozhodně neposbírali. Téhle bandě totálně vylízaných „pak“ jsem ze srdce přál co možná nejbolestivější smrt a utrpení. Následovali sice další úmrtí, ve kterých se tvůrci snažili navodit i trochu toho napětí, ale to nejdůležitější se většinou odehrálo mimo záběr kamery, takže žádné krvavé lázně rozhodně nečekejte. Nuž očekával jsem krvavé žně, jak sliboval název filmu a místo toho se mi dostalo jen upocené podprůměrné vyvražďovačky, která nikoho rozhodně neoslní. 40% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Patrně první Africký horror, se kterým jsem měl tu čest. A z počátku jsem byl docela nadšenej, protože to mělo výbornou osmdesátkovou atmosféru. Jen to mohlo mít trochu nápaditější mordy, ty byly trošku slabší. A ta pointa, vlastně pointa ani tak ne, jako spíše zápletka, byla trochu suchá. Ale vcelku to ušlo. Ani to moc nenudilo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tuctovka s bandou mladejch a maskovaným psychopatem, který si je postupně podává. Nijak napínavé, ničím překvapivé a zabiják je stejně nudný jako jeho metody. Ani rámec příběhu, který hraje na stíny minulosti a volání krve, mě ničím neupoutal. Snad jen budoucí oběti nebyly na takovou bombu, jak je obvyklé, čímž ovšem nechci říct, že by si svůj osud nezasloužiliy. 30% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Hezké, povedené, srandovní, férové (ukřičený černoch), a jeden z mála filmů, kdy jsem fandil hlavním aktérům, protože se nechovají jako blbci...až na zmíněnou osobu, která si to zasloužila. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Jediným pozitívom teenagerských slasherov je fakt, že hrdinovia sa väčšinou za svoje hlášky, herecké výkony a celkovú umelohmotnosť dočkajú spravodlivej odmeny. Občas by si ju zaslúžili najmä páni na režisérskom kresle. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Český názov nevystihuje podstatu snímku. Tej krvi sa veľmi nedočkáme, mordy sú všetky takmer mimo kameru a ten kríženec Creepera a Strašiaka nemá ani za mak charizmy. Podobne obstáli aj jeho obete, pretože partia trápnej pop rockovej kapely, hrajúca ešte trápnejšie songy si to ,,pošteklenie,, aj zaslúžila. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Nebola to až taká katastrofa, akú som očakával. Od tejto krajiny som toho asi veľa nevidel a aj keď to nie je žiadny originálny slasher, tak maskovaný killer to s kosákom vedel. Keby sa všetko podstatne neodohrávalo mimo zaber alebo v tme, tak by film nedopadol asi lepšie, ale určite by sa naň lepšie pozeralo, keby sa tu niekto riadne umazal od krvi. Tá gore stránka tu veľmi chýbala, škoda, že režisér sa bal trocha viac odviazať. Herci hrali solídne a najviac zaujal Nick Boraine, lebo takto sa správa pravý vidlák, u ktorého si hned poviete, že je to určite ten škodca a aj mna presvedčil a či to bol naozaj on sa každý dozvie na konci programu, no v tomto prípade filmu. Je to za solídne 3*. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Vyvražďovačka na jihoafrický způsob. Celkem svěží, ale ničím objevná. Po shlédnutí asi nebudete za chvíli vědět vo co gou! ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Horor o rodině farmářů MacDonaldů. Jejich syn Mac hraje z kapelou po klubech a domů se vrácí pouze po té co ho vyhledá muž a sdělí mu ,že jeho teta umřela a dá mu figurku. Rozhodne se i s kapelou vydat se domů na pohřeb. A je čas na krvavou sklizeň. Kosa hlásí pohotovost. Pak se sice víc jak 40 minut nic neděje ,ale né tak docela. Je tu zajímavá konfrontace lidí z města a z venkova s velice vytříbeným slovníkem ,která vyvrcholí rozepří a jeden člen kapely odjíždí ,ale jen kousek a jde se na věc.... Krvavé žně mužou začít. Pointa byla celekm slušná ,jen bych jí více vyšperkoval. Přece jenom přeživších bylo až moc. Je ,ale po všem..... ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Slabí odvar hororu, ktorí vlastne ani hororom nieje.....Ide vlastne o akúsi skromnú vyvražďovačku, v ktorej nič podstatné neuvidíte. */** ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Vrah maskovaný ako strašiak do pola vyzerá hrozivo a kosa ako vražedná zbraň takisto, ale bohužiaľ film nedokáže využiť svojho potenciálu. Výsledok je tak len pokus o slasher horor s pointou, ktorá všetko obracia na ruby. ()

asanakis 

všechny recenze uživatele

"....Je čas sklizně! " Klasika, parta teenagerů se octne odříznuta od světa na opuštěné farmě společně s nesmrtelným zabijákem. Když tohle schéma člověk vidí po sté, jediné nad čím může u filmu bádat je to, kdo bude vykuchán jako první a která holka s klukem to přežije. První oběť jsem uhodl a jediné co mě tedy překvapilo bylo to, že jich přežilo nějak hodně. ()

Reklama

Reklama