Reklama

Reklama

Zorro a tři mušketýři

  • Itálie Zorro e i tre moschiettieri (více)

Obsahy(1)

Píše se rok 1600 a mezi Španělskem a Francií zuří válka. Sestřenice španělského krále Isabella (José Greci) je vzata do zajetí, načež se Vévoda ze Sevilly (Franco Fantasia) nabídne, že šlechtičnu osvobodí výměnou za její ruku. Proradný šlechtic však nehodlá spáchat žádný hrdinský skutek, ale chce Francouzům výměnou nabídnout plány nedobytné španělské pevnosti. Je tak na Zorrovi (Gordon Scott), aby hanebnostem vévody učinil přítrž a sám získal srdce krásné Isabelly. Na čí stranu se však přikloní udatné kvarteto mušketýrů francouzského krále? (J.Connor)

(více)

Recenze (6)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Francouzi jali Isabellu, setřenici španělského krále. Aby ji osvobodil, je vévoda ze Sevilly hotov vydat tajné vojenské dokumenty. Zorro se na to nemůže dívat, zničí dokumenty a s pomocí Portose (Livio Lorenzon), Athose (Roberto Risso) a Aramise (Rossi Stuart) se vydá Isabellu osvobodit.. Ne neklamou vás vaše zraky - to jen italský filmový b-průmysl, zplodiv na přelomu let 1962-63 už šest "zorrovek", nevěděl, co dále obměňovat. Ale alespoň trochu toho b-řemeslo zůstalo zachováno. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Nic proti nesmyslným béčkovým crossoverům, já bych tam klidně snes i Robina Hooda či Viléma Tella. Tohle je ale bohužel trošku nuda, která smrdí korunou (teda lirou). U nás vydal na VHS Hamer Film stejně jako řadu dalších euroadventur. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Ale tak když se odhlídne od toho, že je to nesmysl, tak je to poměrně zábavný nesmysl. S mušketýry je legrace, Zorro je sympaťák a snad akorát sluhové mušketýrů a král jsou až příliš rádoby legrační. Já jsem se dobře bavil. Větší ambice film asi neměl. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o lacnú kostýmovú zábavku, ktorá je zaujímavá iba tým, že v hlavnej úlohe je obsadený kulturista Scott. Ono už názov napovedá, že to bude skôr blbôstka a ono sa to aj potvrdí. Veď spojiť francúzskych mušketierov z roku 1600 a kalifornského Zorra z 19. storočia je ako spájať Máriu Teréziu s Kaliňákom. Celé je to podrthnuté komičnom a snahou o nejaké hlášky, ale že by som sa bavil, by som ani nepovedal. Šermiarske súboje za veľa nestoja, ono akcie je tiež pomenej, väčšinou sa jedná o konverzačku o spriadaní plánov, či už viac alebo menej podarených a naplnených. Tempo je v pohode, ale to stačíť nemôže. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Spytlíkovat dohromady Zorra a tři mušketýri, to chce nejenom odvahu, ale hlavně notnou dávku přezíravosti a ještě větší dávku neznalostí. Italský režisér Luigi Capuano měl asi všeho z tohoto přehršel. Jinak by nemohl natočit takový blábol. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Kontrolní otázka: Mohl se Zorro setkat se třemi mušketýry včetně ďArtagnana? V roce 1963 italské filmové tvůrce napadlo že ano a tak natočili tento zábavný snímek, který se může s přehledem rovnat se svými podobně zaměřenými soukmenovci. Královský dvůr, intriky, akce a přirozený humor. To vše tu je. O lecjaké dílo samozřejmě nejde. Je to pouhopouhá kostýmová zábava za využití příběhu, kde mezi Francií a Španělskem probíhá válka. A jako vždy tu jde především o ženu jménem Isabella. Škoda, že do děje ještě nebyla zamíchána Angelika. Tempo je tedy vcelku rychlé bez nudných odboček a stále si drží svoji účelovou zábavnost. Takže zapomenout na literární předlohy a vážnější filmové zpracování a při sledování se jen bavit. ()

Reklama

Reklama