Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Specialisté vyšetřují zastřelení lékaře, který bránil vietnamskou ženu v autobusu. Zdá se, že tato vražda má jednoznačně rasový motiv. S pátráním po totožnosti mladého vraha Strouhalovi pomůže novinářka Lenka Vondráčková, která ho zná díky jedné své reportáži. Mladík je brzy zatčen, ale standardní kriminalistické expertizy jedna po druhé vylučují možnost, že by byl pachatelem. Postupně vychází najevo, že pozadí incidentu je mnohem složitější a že pět svědků v něm hraje zcela jinou roli, než se původně zdálo. (TV Nova)

(více)

Recenze (7)

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Česká vražda v Orient expresu ... pardon v MHD? To už je hodně silně přitažené za vlasy. Není jednoduché najít přes 100 námětů na slušné detektivky, recept je jednoduchý - netočit jich tolik!! ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo. Je sice sympatické, že se tvůrci snaží nějak dostat do seriálu zpět Khek, teda Lenku, ale kdyby tu nebyla, ani to na příběh nebude mít vliv. Že jsou tihle policajti idioti, které ani nenapadne prověřit vztah cestujících k mrtvému, to už je u těchhle "specialistů" normální, tak holt musí naběhnout investigativní novinářka a udělat práci za ně. Nebo že je nenapadne prověřit mrtvého u něho v práci a projít jeho pracovní comp, to je taky přece uďo normální. Mezitím opět řada náhod - náhodou Khek, teda Lenka, zjistí, kdo je ten kluk z tramvaje, náhodou chodí jeřábnice dělat dusno zrovna, když se na místě motají policajti i novinářka, náhodou se pán na hřbitově rozpovídá... Tak hlavně že jsme do podtextu tohoto dílu stihli vrazit, že rasismus je zlý a ošklivý, víte? ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesto, že zápletka není až tak originální a řadu detailů nemá vyšetřovací tým pod kontrolou, je poselství příběhu vysoce aktuální. Smutná je věta Aničky Polívkové, že malí zlodějíčci jsou potrestáni, ale velcí bohatí zločinci s týmem podplacených advokátů mají zajištěnu beztrestnost. Nerozhodují zákony, ale lidé, jejich vykonavatelé. Ti bývají zbabělí a úplatní. Člověk, který nemá peníze na protřelé a nákladné právníky, se spravedlnosti nedočká za žádného režimu. Od prvních případů, které jsem hodnotila velmi kriticky se seriál zlepšil a některé zápletky, jako třeba tato, jsou velmi zdařilé. Co se týče hereckých výkonů, velmi příjemně mne překvapila Anička Polívková, která se s rolí drsňačky skvěle vypořádala. ()

sorrow odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To byla zase paráda. Vyšetřování na nule a pachatel se pak přizná sám, hotovo, další epizoda za námi. Takováto vražda prakticky neproveditelná, aby se na vše nepřišlo. Bus jel o 7 minut dříve a proč ho tedy zrovna ten zastřelený stihl, když nikdo jiný ne??? Jak mohli vědět, že pojede zrovna tímto busem a zrovna v tolik hodin??? Mohl si vzít taxi, mohl dostat náhradní vůz v servisu, mohl pracovat z domova, vzít si volno, těžko by jel zrovna takový člověk busem. Zrovna zase nikde žádná kamera, nikde žádný svědek… Vyšetřovatelé neprověří vazby mezi lidmi v busu, neprověří důkladně život zastřeleného, aby našli motiv vraždy. Khek mám rád, ale její neustálé vracení se jako investigativní novinářky, která se vždy jakoby někam nachomýtne a zrovna pomůže ke zdárnému vyšetření případu je už ohrané a trochu trapné. Ze seriálu jednoduše zmizel její táta i její přítel, který byl zastřelen, tak jí tam neustále nevracejte, nemá to smysl. ()

Zajímavosti (3)

  • Linka 116 dříve nejezdila do Nebušic, ale k nádraží Veleslavín. (JLanovkar)
  • Vůz, který je možno vidět v epizodě, je vůz SOR NB12 evidenčního čísla 3868 vyrobený v roce 2019. (JLanovkar)
  • Na lince 116 vozy SOR NB12 nenalezneme z důvodu vedení linky úzkým podjezdem u zastávky V Podbabě. Na linku tak mohou být nasazeny vozy dlouhé max. 12 metrů, tudíž zde v pracovní den můžeme jako na jedné z posledních linek zastihnout vůz Karosa B951E. (JLanovkar)

Reklama

Reklama