Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Většina jeho protivníků se domnívala, že je neškodný, dokud je neskolily kulky z jeho zbraní. Proč se nikdo nebál muže, který stejně tak dobře dovede zacházet s puškou jako s dynamitovými patronami? Nejspíš proto, že je úplně slepý! On však nepotřebuje vidět tváře svých nepřátel, aby je poslal obuté na hřbitov. A tak než se alespoň na dosah ruky přiblíží ke svému cíli získat zpět padesát unesených krásných žen, padne před jeho nevidomýma očima mnoho mužů, kteří podcenili slepého pistolníka. (špaček421)

(více)

Recenze (26)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Hodnotím originalitu, dobré zpracování, o muži, který se prodírá tvrdým Západem bez základního vybavení každého dobrého pistolníka, zraku. Řešení základních problémů slepoty je zde prostě výborně zpracované a známé tváře vedlejších rolí slavných westernů zde dostávají významnější úlohy banditů či mexických vojáků ap... :-) Koncová bitva s hlavním záporákem nemá chybu.! ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Za vlasy přitažený příběh o tom, jak slepý pistolník přemůže hordu banditů, když se zkříží jejich zájmy o 50 mladých žen, s nimiž je nakládáno jako se zbožím. Jeden z nejabsurdnějších a nejcyničtějších spaghetti-westernů, v jehož případě neobstojí ani polehčující okolnost všudypřítomné ironie. Masakry postřílení mexických vojáků kulometem či střelba do bezbranných dívek tu těží ze zvrácenosti, podobně jako Peckinpah ve své „Divoké bandě“. Přeji Ferdinadu Baldimu, aby se na onom světě za odměnu musel stále dívat na své výtvory. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Zábavný a silně nadsazený špageťák s neobvyklým hrdinou (slepec s koněm nadměrného IQ), neobvyklým záporákem (Ringo Starr!), a v duchu doznívajících 60. let plný nahých krásek, hippie-banditů a chvílemi možná až příliš drsného násilí. Nicméně Anthonyho ironický hrdina to celé drží nad vodou, stejně jako skvělá Ciprianiho hudba a Pallotiniho kamera. Z herců se mi zamlouval ještě Raf Baldassare coby věčně rozchechtaný generál, o jakémkoli herectví se u ostatních ale vůbec mluvit nedá, což tady ale nevadí. Snad akorát na logičnosti scénáře si mohli dát víc záležet a těch deus ex machina je tu přece jenom až příliš moc. I want my fifty women! ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Drsný spaghetti western, v ktorom nechýba surové vraždenie bezbranných, týranie, bitie, náznaky znásilňovania a pretečie tu aj nejaká tá krv, čo je u špageťáku ten najlepší možný prístup. Dojem z filmu však bohužiaľ výrazne kazí stupídny príbeh a hlavný hrdina - trpák na pohľadanie, ktorý by v kraji ovládanom mexickými banditami sotva prežil pár sekúnd. Ja som Blindmana videl pod názvom Slepý pištoľník, čo je pomerne scestný preklad, keďže slepec sa s výnimkou úvodnej prestrelky v podstate nezmôže na nič, čo by skutočne potvrdzovalo jeho pištoľnícke umenie. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem přemýšlel nad tím, co by se stalo, kdyby nebyl hlavním hrdinou slepec. A došel jsem k názoru, že vlastně nic. No jo, nemohl by nosit takový pěkný kontaktní čočky, ale jinak se vlastně tenhle pistolník nelišil od těch vidoucích. Občas byl ten jeho handicap zvýrazněný, ale v tu chvíli začali vypadat banditi jako idioti, což tomu také moc nepomáhalo. Ale abych jen nehanil, tak se tu hodně střílelo, Baldi se nekrotil ani co se násilí týče a velký prostor dostane i nahota a je se na co dívat. Ale i tak to zůstává jen průměrnou špageťárnou. 50% ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Klady: Ringo Starr ve vedlejší roli mexického bandity, hezký ženský, násilí, nahota a vynikající muzika. Zápory: Absurdní hlavní hrdina, nesympatické postavy, první hodina je totální nuda. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Hm, vypadá to, že v roce 1971 byl vklad špagetového westernu vyčerpán, ten již zahníval, a tak originalita je zde vyháněna obskurnostmi a zvýšenou dávkou násilí a sexu. Ač je svět vesternů čistě vyfabulovaný (snad více než pohádky), přec jen by měl vzbuzovat (falešnou) iluzi reality, ale slepý pistolník je taková zhůvěřilost, že ta iluze nemůže fungovat ani náhodou. A tak je jediným kladem výkon Ringo Starra, který není takový průser, jaký bych čekal. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to dokonalý film, ale postavy slepců mě prostě fascinují, hlavně ve chvíli, kdy jsou ještě lepší než ti, co vidí normálně. Ve westernovém prostředí to na mě působí prostě skvěle. Ringo Starr jako grázl je také fajn. A když už máte pocit, že by to mohlo končit, pořád se něco děje. Prostě takový ten snímek, který se snadno může stát vaším guilty pleasure. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Veľmi originálny a netradičný Taliansky western v ktorom slepý pištoľník hľadá 50 prostitútok ktoré mu boli ukradnuté. Musí ich odovzdať horníkom ktorý za ne zaplatili. Keď zistí že mu ich ukradol gauner menom Domingo ktorý žije v Mexiku hneď sa za nim vydá. Niektoré scény boli trocha prehnané to uznávam. Slepec prakticky okamžite našiel svoje ženy v celom šírom Mexiku. Jeho vlastný kôň ho nasmeroval úplne všade dokonca mu ukázal kde má vchod do krčmy. Nad všetky negatíva to má absolútnu štýlovosť spaghetti westernov rokov ´60 a ´70. K tomu podarený soundtrack. Nechýbajú drsné prestrelky, umastený mexikánci, parádne exteriéri v podaní nekonečnej prérií a "chlast ,děvky a bouchačky" Prekvapil ma tu Ringo Starr ktorý si tu zahral brata a pravú ruku bosa Dominga nečakane to nebolo cameo ale vážna rola ktorú hral prakticky až dokonca a musím uznať že celkom dobre. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľný a absurdný spaghetti western.A hodne krutého humoru.Raritou vo filme je aj známy beatlesak Ringo Starr.Tony Anthony hraje Blindmana,ktorý je nielen slepý,ale aj neuveriteľne hlúpy.Napriek tomu je to jeden z najlepších spaghetti westernov.Samozrejme že film netreba brať vážne.Dosť bizárne pôsobila aj Brailleho mapa,ako stvorená pre slepcov a kompas bez krytu.Ináč je dej veľmi jednoduchý,kopa strieľačiek,hodne bitiek,masaker guľometom,hodne násilia všeobecne ale aj na ženách.Strieľanie bezhlavo pobehujucich žien po púšti je dosť surové.A oveľa viac ženskej nahoty ako sme zvyknutý v tomto žánri. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

No, uz chapem, preco westerny v 70. rokoch umierali a umierali az takmer vymreli. Uz v 60. rokoch zacala podla mna westernova inflacia, tocili sa desiatky, ak nie stovky westernov rocne a najotrepanejsim klise bola kradez koni. Tuna je pribeh umely, slepy pistolnik nevidi protivnikov, a napriek tomu ich vystriela ako zajace ...... bieda a ne! Rozhodne ne! Originalita zmizla, namiesto toho je tu len zvysena davka samoucelneho sexu a nasilia. Bieda, mizerny a plany western : 25 % ()

tojowoeZNK 

všechny recenze uživatele

Sranda, sice jsem se občas pozastavoval nad hromadou nelogičností ale to prcat a generál na hrad. Jo abych nezapoměl, zase se musím pustit do mýho nejvetšího fanouška Mariina(aspoň trochu:D),protože to co on nemůže překousnout, nad tím já si vyhoním. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Sú tu obsiahnuté klasické znaky špageti westernu ako svojský hlavný hrdina, násilnícka banda, nahota, násilie na ženách, nekompromisná odplata, dobrá hudba, trochu mexického humoru. Keď si frajerský slepý hl. hrdina koleduje o nakladačku, nie je dôvod, prečo by si ju nezaslúžil. A tak ako v ostatných filmoch s Tonym Anthonym, aj tu musí robiť zo seba martýra, aby to vo veľkom finále všetkým vrátil aj s úrokmi. Z tohoto pohľadu chýba westernu originalita a poriadne som začal vnímať príbeh až od polovice stopáže, kde sa menej kecá a k slovu sa dostáva aj súvislejšia akcia. V špageti westernoch sa stáva, že sa natrafí na nahotu, ale že by sa objavila megakúpacia scéna plná desiatkami žien, to je veru novinka. A nadväzuje na ňu aj niekoľko násilných scén, kde sa týmto ženám strhávajú šaty...zjavne sa režisér minul žánru. Našťastie je na čo pozerať, veľa dievčat je fajn, škoda akurát, že na tu najsexi ženu sa nedostane. A aby som nezabudol na Ringa, bola to moja prvá skúsenosť s ním ako hercom a nedopadla vôbec zle. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Zábavný a příjemně absurdní spaghetti western s hodně zajímavým hlavním hrdinou (hloupý a slepý je prostě top), který má netradiční poslání - eskortovat 50 žen do Texasu, kde na ně čeká hromadná svatba s horníky (modelky a horníci k sobě prostě patří, co si budem povídat). Ženy ale unese banda lupičů do Mexika, kam se hlavní hrdina dostane díky svému chytrému kon. Následuje celá řada skvělých momentů, od srandovních až po opravdu napínavé (had v salátě, etc.) Ještě dodám, že Starr zde ztvárnil "jen" jednu z vedlejších rolí negramotnýho křupa a to tak že velmi přesvědčivě. ()

kebom 

všechny recenze uživatele

Hviezdička navyše za skvelý soundtrack. Film je plný originality, i keď dosť absurdnej, ale zato je sledovateľný, ´"ksichty" zapamätateľné, ale vždy len slabší priemer. ()

Mikino00 odpad!

všechny recenze uživatele

Jak říká jedna postava v tomto filmu, co je moc je moc. Naprosto nereálný hloupý film, kde děj postrádá logiku, zábavnost a smysluplné dialogy. Aby slepý člověk našel přesně v Mexiku chlapa, který mu ukradl 50 nahých modelek a na to vystřílel celý pluk armády, za celou dobu mají milión šancí ho zabít a hlavně že kůň má v hlavě GPS navigaci. Korunu tomu nasadil RIngo Starr, který ve své roli mexičana má neskutečný britský přízvuk. ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Boj o padesát unesených žen může začít! Film zachycený sjetým režisérem, provedený sjetými herci a napsán sjetým scénáristou (T. Anthony stihl obojí). Banda šílených hippíků oděných nanejvýš do kožených řemenů a libující si v mastných účesech dlouhých až po kolena a život v jejich pochybném prosperujícím podniku plném nahých žen (v nespočítatelném počtu). Tyto ženy byly ovšem zcizeny majiteli sňatkové agentury Tonymu Anthonymu, slepému hrdinovi sledujícímu celé dění z odstupu a v každou vhodnou chvíli (ať už dostávají sjetí majitelé do huby, chystá se ho uštknout had, škrtí se s hlavní záporačkou či nechává zcela halucinogeny pohlceného Ringo Starra deprimovat pohledem na dámské spodní prádlo), pronáší satirické černohumorné poznatky, často velmi to netypické žánru - ačkoliv vydávat toto za špagetu? Jedna blbost následuje ještě mnohem větší, film byl buď točen v opiovém delíriu či jej stvořil někdo střízlivý v prostředku zhulené skupiny, zkoušející, co divák vydrží. A pravda, vydrží hodně. Tony vlastně není hrdina, jen na kšeftu lpící podivný patron s geniálním koněm, schopnostmi, nezdolností, nápady (využije tu všechno včetně dámských kalhotek), okolí dosti nebezpečnou zbraní připomínající bajonet a skutečně světaznalými průpovídkami. Ringo, po Perném dnu opět celý film v kocovině, rozvíjející děj tím, že se celý film žene za svou (často svlékanou) životní láskou a všichni mu pomáhají – vždyť mezi hippíky jsme všichni bratři a musíme si pomáhat! Předváděčka žen v místním kulturním domě, šílená majitelka podniku (posléze taky nahá), šílená sedmdesátá léta a spol šílených, ovšem trvale veselých hippíků...kuriozitka největší. "Můj bratr žije!" ()

Reklama

Reklama