Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Čepek v příběhu z doby, která nepřála ani lásce, ani soucitu. Do severomoravského pohraničí těsně po druhé světové válce přijíždí příslušník zahraničního odboje Viktor Chotovický. Ve zchátralém sídle, jehož správou byl pověřen, se setká s dcerou majitele továrny, Němkou Adelheid Heidenmannovou, která zde čeká na odsun. Rozporuplná doba však nepřeje ani jejich lásce, ani soucitu...
První barevný film režiséra Františka Vláčila podle stejnojmenné novely Vladimíra Körnera je hlubokou sondou do vztahu mezi mužem a ženou, kteří nejsou schopni komunikovat, domluvit se. Příběh sám i režisérova virtuozita, založená na vytříbeném výtvarném vidění, řadí tento snímek k tomu nejlepšímu, co bylo o poválečné době natočeno. Vrcholné herecké výkony předvedli Petr Čepek a Emma Černá v hlavních rolích. (Česká televize)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

hrona

Díky za zajímavý článek. Na film se po letech chystám a jsem zvědav jak to bude vypadat. Viděl jsem ho před mnoha lety v Aeru z původní kopie.

walterdonath

walterdonath (hodnocení, recenze)

Tento pribeh ani nemohol mat iny nez smutny koniec. Napriek tomu to bolo tak zvlastne krasne.

10/10

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Fantastický Petr Čepek; škoda, že tento film moc často nedávají.

Související novinky

46. ročník LFŠ odhaluje program

46. ročník LFŠ odhaluje program

11.07.2020

Od pátečního poledne 7. 8. až do středeční noci 12. 8. 2020 nabídne Letní filmová škola plnohodnotný program, vedle historických a současných filmů se dostane i na divadla, koncerty a další… (více)

Reklama

Reklama