Reklama

Reklama

Brad Pitt hraje ve filmu Bullet Train nájemného zabijáka Berušku, který je odhodlán vykonávat svou práci mírumilovně, jelikož se mu spousta předchozích kšeftů vymkla z rukou a smůla se mu lepí na paty. Osud má nicméně jiné plány, protože Beruška se při své nejnovější misi v nejrychlejším vlaku světa dostane do křížku se smrtícími protivníky. Jejich cíle jsou vzájemně propojené, a zároveň protichůdné. Konec trati je pouze začátkem nepřetržité divoké a vzrušující jízdy napříč moderním Japonskem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (868)

castor 

všechny recenze uživatele

David Leitch naštěstí po prvním Johnu Wickovi či Atomic Blonde rozmetal dosud smutnou skutečnost, že režírující kaskadér nebyl nikdy zárukou kvality. Jenže k temným/vážným kouskům přidal i humor a třeba takový Hobbs se Shawem už byli přepálenou, uřvanou a místy digitální show, na kterou Leitch navazuje i tady. A předkládá gangsterku v Ritchiovském stylu a v každém směru pokoušející se být cool. Stěžejních postav je tu víc, příběh se snaží nabalovat další a další obsah, odbočky i náhody, kdy hlavní hrdina má zatraceně víc štěstí než rozumu. Zatímco beruška v zahradách dokáže likvidovat mšice skoro lépe a především ohleduplněji k životnímu prostředí než chemický postřik, Beruška s ksichtem Brada Pitta je taky likvidátor, ovšem jak sám říká, smůla ho provází na každém kroku. Protože tohle měla být snadná šichta: vzít z japonského rychlovlaku kufřík s tajemným obsahem a zmizet. Ovšem zájem o něj nemá sám a cíle jiných pasažérů jsou protichůdné, a je tak jasné, že se do konečné stanice nepodívají všichni. Já vlastně přesně nevím, proč dávám jen tři hvězdy, nevadí mi v akčním žánru černohumorné momenty, vadí mi ale ty vyloženě pitvořivé a groteskní. A prostě když jdu na akční film, nechci (samozřejmě je spousta výjimek) skákat tolik do jiných žánrů. Navíc trošku kolísalo tempo a finále s digitální vlakovou mazanicí a nevyužitou hordou japonských mafiánů zamrzí. Každopádně ano, má to spoustu nápaditých momentů i absolutního násilí a velmi dobré herce. Ač si ale Pitt roli evidentně užívá, prostě ho mám raději v jiných partech. Stejně jako Leitche v těch „wickovštějších“. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Bláznivá akční komedie, která na začátku působí jako něco, co by mohlo mít zajímavý, komplexní děj, ale ve skutečnosti je to jen bláznivý dějový propletenec, který je vymyšlený jednoduše. O vývoji ději rozhoduje v rukou scenáristy náhoda - a prvek náhody se později i mírně alibisticky přímo využije. Bullet Train je z velké části postavený na cool postavách. Máme tu samé charismatické a vystylizované herce, co nejdou pro hlášku daleko. Skvěle se na ně dívá, ale nikdo mezi nimi nevynikne tak, že by se nějak zapsal do filmové historie nebo aspoň do širšího povědomí. Akce je totálně přepálená a nerealistická. Což je záměrem. Není to úplně ve stylu japonského anime, ale blíží se to. Vlak je tu pouze kulisou, protože i když se zdejší akční figurky snaží být na oko nenápadné, všichni spolucestující jsou v podstatě slepí a hluší a nikdo neřeší desítky příznaků toho, že tady je něco v nepořádku. Tím pádem tu není žádné napětí, protože hlavní postavy nezažívají žádné větší riziko. Bullet Train je nakonec zábavná akčňárna, která je sice naprosto povrchní a nerealistická, ale není úplně blbá a ta stylovost a hlášky postačí. (7/10) ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nepamätám si film, v ktorom by Pitt robil šero, respektíve námet v ktorom by otŕčal svoj face, by nedosahoval najvyššej, kvalitatívnej úrovne. Áno, zvládli to všetci, čo pichli do tohto "hovna", ktorá viac ako solídne smrdí po zábave. Ten "TarantinoRitchi-vský" nádych sa nedá uprieť, ten z toho doslova chrčí. Výborná záležitosť .. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

David Leitch, byť mu fandím, zkrátka není Tarantino, aby dokázal ladně skloubit krvavou krimi komedii (omylů), detektivní thriller situovaný do uzavřeného prostředí, osudovou revenge story a bláznivý akčňák do pevného a jednolitého filmového tvaru. Zápletka má solidní potenciál, obsazení je výborné (Aaron Taylor-Johnson opět válí), jednotlivé momenty jsou vesměs povedené, ale celek je rozklížený a nesoudržný. Dvouhodinová stopáž je na první pohled rozumná, ale kvůli příliš hýřivému pojetí, v němž se náhodně a prvoplánově střídá švihlý humor s tragikou, Bullet Train chvílemi nepříjemně přibržďuje, než aby s blížícím se závěrem neustále nabíral na obrátkách. Bohužel se tak opět potvrdilo, že víc než Leitchovy ambiciózní žánrové a formalistické hrátky je mi bližší důmyslnost a vybroušenost zdánlivě tradičněji laděných děl Chada Stahelskiho (John Wick 2+3). 60 % ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Spíše než k Tarantinovi tohle má blíže k utrženému Ritchiemu, bohužel po lehké lobotomii. Škoda vysvětlovačky pro blbý v závěru, škoda opakujících se dialogů mezi Mandarinkou a Citronem, které mnohdy vlastně ani nebyly moc vtipné, i když se snažily být moc cool. Ritchie by tyhle chyby nedělal. Rozhodně vzhledem ke jménu režiséra nečekejte novýho Johna Wicka, zdejší full-contact souboje nemají takovou šťávu a nápad, a určitě bych se obešel bez přepáleného závěru s šinkanzenem, kde už jsem jenom čekal, že odněkud vylezou Tom a Jerry a začnou se mlátit pánvičkami. Ale jinak to bylo příběhově skvěle vymyšlené, mělo to překvapivou pointu, všechno to ke konci dávalo smysl a některé scény byly tak neuvěřitelně absurdní a absurdně vypointované, že byly vlastně fajn. Zajímavá postmoderna, kterou bych od  bývalého kaskadéra nečekal. Z herců nejvíc zářil Aaron Taylor-Johnson, to je chodící maskulinita s hereckým talentem. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (37)

  • V titulkách je meno postavy Bad Bunnyho Benito Antonio Martínez Ocasio, čo je jeho skutočné meno. (maramashi)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama