Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bingo Bongo (Adriano Celentano) uvízl v africké džungli jako dítě, když se jeho letadlo zřítilo  V poslední chvíli byl shozen z letadla na padáku a v džungli adoptován šimpanzi. Po letech, už jako dospělý muž se zvířecím chováním, je Bingo Bongo odchycen expedicí, převezen do antropologického ústavu v Miláně ke studiu a zavřen do klece. Bingo Bongo se ukáže nejen jako nesmírně silný a vysoce inteligentní a vnímavý, ale také se zamiluje do Laury (Carole Bouquet), jedné z výzkumnic, a sblíží se s jejím šimpanzem Renatem. Laura se ze všech sil snaží začlenit Bingo Bonga do lidské společnosti... (mac000)

(více)

Recenze (6)

kingik 

všechny recenze uživatele

Bingo Bongo je opičí muž, kterého našli v džungli. Představuje v evoluci člověka něco nevídaného a je podroben vědeckým testům, konfrontaci s lidskou rasou, ale také extrémním a vtipným situacím. Italové kdysi dávno uměli natočit opravdu dobrou komedii, která byla opravdu vtipná, nebrala se vážně a pro dobrý výsledek se shodila i zašla do krajností. Nebylo by však dobré komedie bez dobrého herce v hlavní roli. Co dobrého, přímo excelentního a tím bezchybný Adriano Celentano je. Mimiku, gesta a pohyby opičího muže vystihl naprosto s přehledem a troufám si tvrdit, že nebýt jeho, asi bych se až tak nebavil. Je však nutno podotknout, že film je také skvěle natočený, má množství nápadů a rozhodně se nebrání lechtivějším a přisprostlým vtipům. Není přímo jasné, zda šlo tvůrcům o parodii na Tarzana a jeho vzdálené či blízké příbuzné, ale pokud by ho příště hrál Celentano, je kontroverzní zpracování téměř jisté. Škoda, že už jsem ho neviděl v jiném filmu a už ani neuvidím. Svoji hereckou kariéru dávno ukončil, ale zanechal po sobě tuhle bezva komedii. 80% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Adriano Celentano na vrcholu své kariéry, v nijak náročné komedii a s Celentanovými písničkami. V podstatě je to parafráze na Tarzana v moderní civilizaci, ale některé vtipy i scény jsou vynikající, jiné poněkud trapné a dětinské. Celkově z filmu ale čiší pohoda a dá se na něj podívat po čase znovu, což u mnoha dalších komedií říct nemůžu. ()

Reklama

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem kdysi viděl na návštěvě a po dluhé době jsem si ho pustil znovu. Čas mu nic neubral a já se u něj znovu usmíval celou dobu. Některé věci by měly být tak, jak jsou v tom filmu a Celentano je kapitola sama pro sebe. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama