Reklama

Reklama

Ve ztřeštěné komedii se Mike Myers představuje jako guru Pitka, Američan vychovaný indickými guruy (Ben Kingsley a Omid Djalili), který se vrací do Spojených států, aby zde rozjel byznys osobního kouče v oblasti mezilidských vztahů. Jeho neortodoxní metody jsou však vystaveny zkoušce poté, co musí urovnat milostné lapálie a následný profesní kiks slavného hokejisty (Romany Malco), kterého opustila žena kvůli úhlavnímu sokovi, sportovci jménem Jacques Grande (Justin Timberlake). (HBO Europe)

(více)

Recenze (178)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Jedině snad pro zoofily, kteří chtějí spatřit obcující slony na hřišti ledního hokeje, jinak ve filmu nic zajímavého nebo zábavného neuvidíte. WTF prostě... (1/10) ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $62miliónovTržby USA $32,235,793Tržby Celosvetovo $40,863,344Tržby za predaj DVD v USA $9,178,448 //počet predaných kusov 510,631 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Meyersův humor v tomhle filmu je za hranicí dobrého i špatného vkusu. Je prostě někde úplně mimo. Neříkám že jsem se nudil, ale taky jsem se nebavil tolik, jak jsem čekal. Camea jsou hodně dobrá a Jessica Alba je roztomiloučká, že už to víc nejde. Dobrej je ten indickej sidekick. Zato postava Justina Timberlakea je využita tak na 10% a přitom z trailerů měla obrovskej potenciál. Nebylo to špatný, ale Austin Powers by dal guru Pitkovi na prdel kdykoli a kdekoli. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Přestože by se to na základě kritik a recenzí mohlo zdát, Mike Myers neztratil své mojo ani nezbytný nadhled, zatímco se naváží do americké popkultury, způsobu života a přístupu k filozofiím a východním náboženstvím. Na první pohled se jedná o další z řady hloupých a fekálních komedií, která dojíždí na chabý příběh a tím pádem i scénkovitost s tím spojenou a vyložené rochnění se v trapných situacích, jenže - Myers má odpozorována klišé a schémata obdobných filmů, tak často vystupuje z dění, promlouvá přímo na diváka a dokazuje, že pokud se jde za nátěr, film je doslova nabitý parodickými narážkami pro zasvěcené, popkulturními aluzemi, hyperbolizací rasových a sociálních stereotypů a okázale boří tabu (sloni rulez!). Zároveň si tím důmyslně rozšiřuje svůj vlastní filmový fikční vesmír, do kterého tentokrát zařadil postavu, jež není dostatečně nosná. Za 3 geniální vtipy tři hvězdy, ale jinak zklamání. Sandlerův ZOHAN je mnohem stylovější a propracovanější, filmovější a zábavnější, Myersův GURU LÁSKY si zase podřizuje film k obrazu svému a vytvořil tak dílo, které jeho fanoušky nezklame, ale jiné otráví. Mariska Hargitay s Vámi. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Daj si odchod. Aj s tým vankúšom.“ Nechcem nikoho uraziť, ale keď toto uvidí 87-ročný Slovák, veľký fanúšik verejnoprávnej televízie, bude zhrozený z bahna, do ktorého svet upadol a začne hlásať o konci sveta. Čo sa mňa týka, je to presne ten typ maniakálnej komédie, akú chcem vidieť s Mikeom Myersom. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosta kravovina, kde bud Myers pripomina Austina a dela ruzny narazky a dvojsmysly a to je obcas i vtipny a nebo predvadi naprosto sileny kokotiny a tam je vetsinou humor dost mimo, ze jsem fakt nechapal, co na tom ma bejt vtipnyho, pripadne to bylo trapny, ale misty to bylo tak debilni, az me to i pobavilo. Kdyz ale pominu tu hromadu silenejch vtipu, tak pribeh sam o sobe zas tak spatnej neni, na takovejhle druh filmu, navic Myers je fakt charismaticky hovado a film tahne a roztomila Alba je paradni. Takze celkove jsem se sice nenudil, ale zasmal jsem se jen hodne vyjimecne. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Nepříliš povedená komedie na kterou se jde koukat jenom kvůli Jessice Albě. Bohužel vtipnost prohrává nad trapností. Některé fórky si scénáristi skutečně mohli odpustit. Tento film lze doporučit pouze skalním fandům Jessicy nebo pokud se nudíte a nevíte co s časem. V opačném případě se mu vyhněte obloukem. 50% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na první pohled to je v podstatě strašná kravina, ale fakt naprostá, jenže ona mě to opět v docela hodně případech dokázalo výborně pobavit a to hlavně díky Mikeu Myersovi, ten je tak stupidní, děsně akční a vymýšlí jednu kravinu za druhou, že prostě dokáže strhnou i tim nejdebilnějším vtipem, co existuje, on jednoduše řekne ultimátní debilitu, začne se šíleně tlemit jak v Austinu Powersovi a já se musim prostě taky smát. Tohle má filmovou úroveň naprostýho odpadu, ale zábavnost je dobrá, když se chce člověk pobavit a nedělá chytrýho. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zabijácká nálož záměrně trapného záchodového humoru na účet importu zkomerciolizovaného indického rádobyduchovna do Ameriky, kterou zdaleka ne každý rozchodí (přítelkyně to vzdala po půl hodině, rodičům jsem to radši ani nedával). Myersovo pitvoření už je sice zoufale okoukané a postava francouzského hokejisty se sedmdesátkovou vizáží taky moc originální nebyla, naštěstí Jessica Alba se mi neokouká nikdy. Bavil jsem se a minimálně na fórek s "máš ho ve svých rukou", souboj s mopy namočenými ve chcánkách, zfetovaného sportovního komentátora nebo soulož slonů hned tak nezapomenu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco hráči Kings se snaží pokrýt obranné pásmo, tak úchylný guru Pikta neváhá pokrýt slonici, aneb kdo touží vidět kopulující slony na ledě torontského Air Canada Centre, má netušenou šanci. Já jen doufám, že toho chobotnatce vzadu vyloučili rozhodčí na 5 minut + do konce utkání za vražení zezadu.. Myers překračuje hranici dobrého vkusu častěji, než ilegální mexičtí přistěhovalci tu texaskou a vůbec bych se nedivil, kdyby si ho vzal do parády Ganéša a nepřetržitě ho hodinu liskal všemi čtyřmi pažemi za znevážení bollywoodské produkce. Na druhou stranu, angažování nějakého duchovního učitele je pro současné Maple Leafs asi jedinou možností, jak si sáhnout na Stanley Cup.. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Mike Myers má prostě jeden způsob hraní a ten už asi nikdy nezmění. Docela jsem se bavil, bál jsem se, že to bude větší kravina. I tak je to pochopitelně slabota. Je prostě neuvěřitelné, že dokáže ve svých filmech používat stále dokola stejné vtipy! Vše, co je v Love Guru už bylo k vidění jinde. Často dokonce doslova odkazuje k vlastním filmům, viz poslouchání Bohemian Rhapsody v autě jako ve Wayne's World nebo rozhovory s liliputem jako v Austinu Powersovi. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Myersův styl humoru jsem nikdy moc nemusel, nevadil mi ale nikdy jsem mu nepřišel na chuť (jenom první Austin Powers je docela fajn). Tady už mi ale trochu vadit začal, protože jeho humor už je daleko za hranicí jakéhokoliv vkusu a většinu stopáže převládá trapnost. Mike Myers dělá držky, blbě se chichotá, dělá samý prasárný a celý to má asi působit jako dobrá bláznivá komedie plná vtipných scén. Ale nepůsobí to tak. Jasný, párkrát jsem se zasmál, ale to nebylo Myersovým přičíněním, protože to většinou byly scény, ve kterých se vyskytoval Justin Timberlake nebo ten trenér. Těch tam bylo ale dost málo a většinu času tu jsou jenom ty trapný Myersovy ksichty a Jessica Alba, která je úplně mimo. Příště ať se radši vrátí k tomu Austinovi,nebo ať radši netočí vůbec. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Mike Myers tentokrat slapnul vedle a k tomu jeste do hodne velkeho lejna. Jedna hvezdicka za par usmevu, ale smich jsem tentokrat ze sebe nedostal ani jednou. Brrr, po tomhle se jdu radsi osprchovat... ()

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud by od vás někdo vyžadoval odpověď na otázku co je to prvoplánový, povrchní a fekální humor, pusťte mu jako instruktážní video tento dokonalý příklad. Ale pozor; neříkám, že když já patřím do skupiny těch, kteří nevěřícně kroutí hlavou, jiným se to zákonitě nemusí líbit. Máte-li rádi slony... :-D ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Tak v první části bych této komedii dal taky zlatou malinu, později jsem se dostal na 1 hvězdu, pak na 2 a skončil jsem na slabých 3. Myers je prostě Myers a mně jeho herectví nevadí a Jesica Alba toho sice moc nenahrála, ale tady jí to opravdu slušelo. ()

Stegr

všechny recenze uživatele

Zlaté maliny 2009 - 3x - Nejhorší film, Nejhorší herec HR (Mike Myers), Nejhorší scénář + 3 nominace - Nejhorší herečka HR (Jessica Alba), Nejhorší herec VR (Ben Kingsley, Verne Troyer), Nejhorší režie (Marco Schnabel)... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// +humor a zábava -zřejmě to opravdu není snesitelné pro každého/// Film který u kritiky a hlavně pak u diváků v Americe totálně propadl a zařadil se k nejhorším filmům (co se tržeb týče) v historii. Pro mě osobně v něm navíc hraje Mike Myers, kterého spíš považuji za omyl přírody než za řádného herce. Nicméně i přes tenhle fakt a tvrdou kritiku mě tento film bavil. Už dlouho jsem neviděl tak ztřeštěný a nesmyslný film, že to bylo až k popukání. Komentátoři při hokejových zápasech, různé narážky na známé herce, hudební vsuvky na kytaru, sloni na ledě, kteří (je už po desáté? Mohu to sem napsat?)...no však si to domyslete. Jestliže mám být tedy základním kamenem filmu zábava, pak si tento film moje hodnocení právem zaslouží./// Celkem 72%/// ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Z relativně originálního námětu tvůrci nevytěžili nic, co by stálo za pozornost. Koukat se na to dá celkem bez újmy, ale jako něco vtipného, u čeho bychom se měli smát to, až na pár momentů, nefunguje. ()

Související novinky

Zlaté maliny rozdány

Zlaté maliny rozdány

22.02.2009

Než vám ráno přineseme souhrn vítězů letošního udělování Cen Akademie, je tady už tradiční předehra – Zlaté maliny. Jednoznačnými vítězi se stali Mike Myers, Paris Hilton a... pozor, překvapení... se… (více)

Reklama

Reklama